Home Bootvis verslagen Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Advertenties

Vandaag was een solootje gepland, gewoon op herhaling van donderdag, kon ik gelijk wat kleine werkzaamheden verrichten aan motor en boot toebehoren, zoals smeren van het blok, nieuw touw aan een fender, waar ik dan meer de ruimte voor heb, als ik alleen ben.

Was gisteren gauw een onsje of 6 leeglopers gaan halen, vanaf het scheld en ook nog een paar zagertjes over, dus genoeg voor een getijde, had ik ingeschat. Om 6u deze ochtend vertrek ik met mijn spullen en aas en net na 7u, ben ik aan de steiger en om half 8 lig ik helemaal alleen in de sluis en 10 minuten later lig ik aan mijn stek en ben al snel aan het vissen, in het begin van opkomend getij.

Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Het gaat eigenlijk verder waar we donderdag waren gebleven! Triplet over triplet of doublet en in het begin mooie grote scharren erbij.

Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Ik neem alleen de hele mooie mee en na een paar draaien heb ik 3 scharren in de emmer en de wijting is allemaal ondermaats en vooral wanneer de vloedstroming er goed inkomt! Totaal geen schar meer, telkens 3 wijtinkjes.

Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Zo gaat dit door, tot half 12, allemaal kleine wijting, of juist ondermaats, geen enkele aan de maats en dan ineens zijn ze er, met 3 tegelijk, aan de maats!

Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Daarna is ook de schar er weer en het laatste uur voor ik stop, om half 1, vang ik er nog een hoop, bijna alles in triplet.

Solo bootvissen, voor de stormvloedkeerring

Zoals ik al zei, ik neem er slechts beperkt mee, 9 hele mooie scharren en 5 wijtingen en de rest zwemt weer en dat zijn er heel veel! Wat moet je met scharretjes van voor in de 20 cm, als je zo vaak kan gaan als je wilt? Hoofdzaak blijft toch het vissen!

De boot ligt nog een maand aan Neeltje jans, dus …..

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Nico > november 4, 2018

  Antwoord

  Hey Peter. Zo te zien op de foto’s is de meester het nog niet verleerd. Zeer mooie foto’s van de vissen en ook een zeer leuk verslag er van.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Huib > november 4, 2018

  Antwoord

  Hey Peter,

  Mooie grote scharren op de foto!

  Gr Huib

 3. jack jozen > november 4, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro dat was nog eens top vluggertje ,er zit wel volop vis he ik zou best dit jaar nog eens met zu,n drieen een vistochtje willen maken,maar ik moet eerst nog effen afwachten hoe het thuis afloopt.veul groetjes uit Veldhoven

 4. Henry > november 5, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Evenals wij onze hengels en molens moeten onderhouden heeft ook ’n boot natuurlijk zijn onderhoudsbeurten nodig. Leuk dat je dit kunt combineren met een leuk visdagje op zee. De hoofdzaak van onze hobby is inderdaad niet om in ijltempo de vriezer vol te stouwen maar om het plezier dat je hebt als je veel aanbeten krijgt die je dan uiteraard ook nog kunt verzilveren.
  Veel plezier bij je volgende sessie!!!

  Groetjes, Henry

 5. Gino > november 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter,

  jij ben weer geod bezig man…

  grtjs
  Gino

 6. Alain Tulleneers > november 6, 2018

  Antwoord

  Hoi Peter
  het is toch al een aantal jaren dat we geteisterd worden door juveniele wijting.
  Gelukkig hoeven we er niet van te leven.
  het blijft sportvissen.Grt.Alain

 7. Johan > november 8, 2018

  Antwoord

  hoi broertje,

  Mooi verslag…ik verlang dr nar om samen weer s t ruime sop te kiezen, ff knuffelen, bijpraten en visjes vangen….ben nu herstellende van mn longembolie en longinfectie maar da gaan we doen maatje
  hvj

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *