Home Gastvissers De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

Advertenties

De onderlijnen van Mr. Gastel zijn fantastisch!

Afgelopen dinsdag kon ik weer eens een keertje met de Big Marlin mee. Op dit moment reis ik “stad en land” af om federaties te horen –en andere belanghebbenden- die een visie willen geven op het nieuw te maken Beleidsplan 2015-2020.

Dus ik was weer blij alle “oude bekenden” te ontmoeten. Jo onze Belgische vriend uit Genk had een maat meegebracht: William. Wij vertrokken iets later omdat er in Antwerpen een forse file stond. Maar in zo rond 09.20 waren wij aangekomen in de buurt van de Walvisstraat. Een meter of 9 water en een behoorlijk windje uit het Zuid/Zuidwesten.

Na het ingooien was het meteen prijs! Er kwam een mooie schar naar boven en ook de andere opstappers vingen vis.

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

Een beetje “hobbelig” was het wel en dat zorgde er voor dat 2 deelnemers de reling opzochten. “Visjes voeren” wordt dat genoemd in het vissers jargon.

Maar het moet gezegd: alle twee visten gewoon door en dan gaat de zeeziekte (afleiding) sneller over. Joe had geen last van de zeeziekte en met een Mr. Gastel onderlijn viste hij heel wat platvis bij elkaar.

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

Toen hij aan boord kwam had hij een fles echte Chinese jenever bij zich, maar ook Sushi en andere Chinese lekkernijen. En omdat Chinezen gewend zijn dat “iedereen” mee eet (een gastvrijheid waar wij nog wat van kunnen leren) was er zoveel eten dat het ook aan het einde van de dag nog kon worden uitgedeeld. Vooral de groene saus was zeer lekker. Nam je wat veel, dan kon je maar beter de brandweer bellen om te blussen. Sodevisknetter, wat was die scherp!!!

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

Mart ving grote botten, maar ook Joe kon er wat van.

De Dinsdagploeg, vissen vanuit Neeltje Jans

Ik mocht ook niet klagen op nummer 6. Aan het einde van de dag had ik 84 scharren (best mooi formaat) met één hengel. Een kilo of tien vis. Met onderlijnen van Mr. Gastel. Nu zijn er altijd “boze tongen” die zo’n aantal in alles en nog wat misbruiken, om aan te geven hoeveel vis wij (de sportvissers) wel niet onttrekken. Maar de dagen dat ik ook € 80,00 als opstapper moet betalen voor 5 vissen zijn er natuurlijk ook. Dus heren/dames “boze tongen”, wel eerlijk rekenen hè! Als u statistieken maakt…………………… Wat vermenigvuldigen leer je al snel. Daar hoef je geen wetenschapper voor te zijn.

Kortom: iedereen had een mooi maaltje vis! De dagprijs van de schipper was voor numer 6 (dat was ik zelf; een messet, dat ik nog niet had) De prijs voor de langste vis (hiervoor leggen wij allemaal € 5,00 p.p. in) was voor Mart, met een prachtige bot. Iedereen was dik tevreden en er is momenteel volop vis. Wacht dus niet met opstappen tot het weer gaat vriezen, maar boek een leuke dag bij één van de vele charterboten.

Bij de foto’s vinden jullie dit keer de Chinese jenever en de Sushi, maar natuurlijk ook mannen die trots hun gevangen vis laten zien. Allen smakelijk eten!

Kamperland,

6 november 2014/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. [email protected] > november 8, 2014

  Antwoord

  Mooie bijdrage weer Ben.
  Waarom zijn die onderlijnen zo speciaal, wie is die Mr. Gastel en waar kan ik die onderlijnen bestellen ??

  Groet

  Johan

 2. Ben > november 9, 2014

  Antwoord

  Hoi Johan,

  Mr. Gastel is een bijnaam voor de man die deze onderlijnen maakt. Hij heeft veel verschillende modellen en er zijn ook verzwaarde (met lood) onderlijnen. Allemaal door hem gemaakt (zonder haken) Die moet je er zelf aan maken.

  Ik weet niet alle adressen, maar Profish in Zegge verkoopt deze lijnen. Ik maak er zelf ook met materiaal van Mr. Gastel.

  Als je speciale lijnen zoekt kan ik er wel voor je bestellen.

  Vriendelijke groet,

  Ben

  (ik zal hem nog eens vragen wie lijnen van hem verkoopt)

 3. [email protected] > november 13, 2014

  Antwoord

  Hoi ben,

  Alvast bedankt

  groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *