Home Vissen op zoetwater Stefan en dochter op zoet

Stefan en dochter op zoet

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Tja, ik twijfelde of deze sessie wel een verslag waard was, maar ach het leven is al zo saai momenteel en er zijn volgens mij genoeg mensen die iedere dag de site checken of er een nieuw verslag op staat (Ik in ieder geval wel). Vorige week een sessie van 3 uurtjes met boilies gevist op karper, deze week nog wat boilies gestrooid daar en het plan om vandaag te gaan oogsten… Mijn oudste dochter van 10 (de jongste is 6) wilde graag mee, dus om 10 uur samen de deur uit, maar helaas, de plek was al bezet. Nou ja, dan maar een ander plekje zoeken in onze woonplaats Krimpen aan den IJssel. Daar aangekomen eerst de 2 karperstokken te water samen met wat extra boilies en afwachten maar. Om de tijd wat te vullen nog een 2 persoonstent die vroeger diende op muziekfestivals meegenomen om op te zetten en te kijken of ie nog in orde was en ook leuk voor de kleine meid om wat te chillen. Verder een vast hengeltje van 3 meter opgetuigd om samen afwisselend te proberen wat voorntjes te vangen, beetje voer te water en ouderwets met brood vissen, zo probeer ik mijn dochter de eerste stapjes in de wondere wereld van de hengelsport te laten zetten… zo zijn de meesten toch begonnen tenslotte… Al vrij vlot had ik een run op 1 van de karperhengels, maar helaas hing ie niet, jammer… Op de vaste hengel ving ik een ruisvoorn en mijn dochter ving echt helemaal zelf haar eerste blankvoorn in haar eentje, leuk hoor!

Stefan en dochter op zoet

Stefan en dochter op zoet

Stefan en dochter op zoet

Onthaken moet papa nog wel doen hoor, maar wel even de vis “voelen” is ook een start… haha. Verder was het maar kalmpjes, de voorntjes lieten zich ook maar slecht vangen en het water is voor de karpers misschien nog iets te koud om erg actief te zijn? Weet het niet hoor, ben niet echt een expert op dit gebied, maar zal het denk ik deze zomer best nog weleens gaan proberen. Altijd fijn lekker in de buitenlucht met het zonnetje op je bolletje.

Groetjes van Stefan en een ieder succes gewenst bij zijn/haar vissessie zoet of zout.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 20, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan, leuk man, doet me aan vroeger denken!
  Ze zijn van harte welkom, ook de zoete verslagen!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk dat je met je dochters ben gaan vissen en in de natuur. En dan ook nog wat vangen als ik het nog niet veel maar dat komt de volgende keer wel goed. Leuk foto’s er van gemaakt en een mooi verslag er bij. Van mij is het het lang geleden dat ik dat heb gedaan..

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 3. jack Jozen > april 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan niks mooier als met je eigen kroost te gaan vissen doet mij ook denken aan vroeger toen viste ik met mijn zoon Antoon die er helaas niet meer is.Zo ben je toch mooi de dag doorgekomen weer wat anders als dat gedwongen thuis zitten,dit was voor jullie een geniet dag veul groetjes Jack.

 4. Henry > april 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Een mooi verslagje van je zoetwatersessie, en uiteraard leuk om samen met je dochterv aan de waterkant te vertoeven. Jong geleerd is oud gedaan, mijn kleinzoon Willem heeft onder mijn toezicht ook al ‘n leuke karper gevangen
  Inderdaad, menigmaal kijken of er ‘n verslagje binnenkomt van het zeevisgebeuren. Ook ik zit erover te denken om naar de plaatselijke dorpsvijver te gaan. M’n maatje Sjakie durft nog niet weg wegens de gezondheid van z’n vrouw en we mogen via de RIVM regels ook maar met alleen mensen in de auto die op hetzelfde woonadres verblijven dus….dikke Shit !!

  Groetjes, Henry

 5. henk > april 21, 2020

  Antwoord

  hoi stefan
  het is erg leuk om met je zoon of dochter te gaan vissen misschien kreigen ze er ook een leuke hobby aan zoet of zout het maakt niet uit
  ook ik kijk elke dag op de site om te zien of er verslagen zijn
  gelukkig begint het nu weer wat te komen
  hopelijk kan ik zelf ook weer snel gaan schrijven en fijne dagen aan het water vertoeven

  groet henk een van de drie limburgers

 6. hugo > april 22, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Het is altijd leuk dat je met je dochter een dagje kan doorbrengen aan de waterkant in deze droevige tijden.Als een mens verplicht wordt om thuis te blijven dan ondervind men vrij snel het gemis van vele zaken hoor!Ik zelf zit te wachten tot de regering in Belgie het licht op groen zet om ons kot om te ruilen voor de waterkant!!Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.