Home Gastvissers Alain Tulleneers met De Big Marlin

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Advertenties

Systeem

Op dinsdag 12 mei waren we te gast bij de dinsdagploeg op de Big Marlin. Na telefonisch contact met de schipper de avond voor afvaart werd het vertrek uur af gesproken om 007 uur. Om niet voor verrassingen komen te staan bij de wegwerkzaamheden om 004 uur vertrokken.

Op tijd op de boot waar al iedereen aanwezig was,al mistte ik Ben Biondina,maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door Dré Vriends, die nu als opstapper aan boord was omdat de “Big Marlin” nu van en bestuurd word door Hans Lodewijkx.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Na het gebruikelijke schutten door de Roompotsluis,gas erop en een uurtje varen naar de begin stek v/d dag.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

De communicatie toren is nu op hoogte,en toen we teug kwamen was de bouwkraan gedemonteerd.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Bij een NW wind 3à4Beaufort werd geankerd ,en het systeem op de BG is dat de visplaatsen verloot worden d.m.v. een lot trekken,hierdoor geen gekke toestanden van eerst aan boord haasten enz.Altijd met 4 vissers aan iedere kant,wat zorgt voor veel ruimte,en met één hengel, waardoor het in elkaar raken van elkaars onderlijnen tot een minimum wordt beperkt,een verademing op zich,als we van de veronderstelling uitgaan dat we voor ons plezier en ontspanning gaan vissen.

Veertien dagen geleden was het niet wild met de aanbeten en de vangst,en vandaag kwam de beet en de vangst er maar moeilijk in. De eerste die zich deed op merken was Dré,die ik de goedendag moest doen van Peter D.en dat bracht hem 2 sliptongetjes op in een haal. Mijn broer Isi ving een bot van 34,5 cm.,Dré ging erover met 35,5 cm. en Mart van Es deed de prijs v/d grootste vis binnen met een bot van 37,5 cm.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Dat alles werd gerealiseerd aan bakboordzijde v/d boot vissend naar het strand en in de zon. Ik had de stuurboordzijde geloot op plaats 2 met naast mij Dirk waar ik al een paar dinsdagen mee heb gevist,en die zorgde met een een slok jenever dat we aan die kant niet verkleumde met ons gezicht pal tegen de WNW wind en de wind toenemend naar 5,een prima gekoelde jaegermeister verzachte de pijn.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Alain Tulleneers met De Big Marlin

De aanbijtende vissen huldigde het systeem van 1 keer voorzichtig aantikken en gedaan,mijn eerste 3 scharren ving ik aan gemarineerde ensis.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Nadat de stroom eruit was werd besloten te verkassen,30 min terug richting kering.

Hier stond weiniger deining en de stuurboordkant lag nu lekker in de zon,en we konden richting strand in werpen,hier had ik gelijk beet en vis,hier huldigden de bijtende vissen weer een ander systeem,aanbijten en tot 3 à 4 maal rammelende toppen.Hier heb we het meeste vis gevangen,mijn broer Isi moest het vandaag stellen met 4 scharren.Bij mij in de bak lagen 36 scharren maarrrrr de vis van Dirk lagen erbij en ook die van Jan op de tweede stek.

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Alain Tulleneers met De Big Marlin

Ook hadden we bezoek van een zeehond. De dinsdagloeg maalt er niet om of ze nu veel of weinig vangen,want ook Mart heeft zijn vis weggegeven.Op merkelijk was ook dat de vis hier geen meshelften lustte,dus hebben wij maar genuttigd .a.eens geen erwtensoep maar kippensoep,worstjes,taart en Isi had pudding gemaakt,geserveerd met rum of likeur afgewerkt met slagroom en een aardbei.Speciaal voor Mart bruine pudding.

De boekhouding e hoofdmoot +/- 80 scharren 10 botten 2 sliptong en 1 wijting Systeem wijting alles onder de maat op 1 na Schol alles onder maat.

Iedereen bedankt en vangt ze

Oja de prijs van de gratis loterij was voor Jan

Alain Tulleneers Lanaken 13/05/2015

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2015

  Antwoord

  Hoi Alain en Isi en de rest, plezier komt idd boven de rest, een gezellige groep vissers is heel belangrijk.
  Mooi verslag weer, leest als een boek!

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > mei 16, 2015

  Antwoord

  Dank je Peter, hoop dat gij het in Limburg ook naar de zin hebt gehad.

 3. zeehondetemmer > mei 17, 2015

  Antwoord

  Hallo Alain en met gezellen.

  Jullie hebben toch goed gevangen daar en ook een gezellig groepje gehad dat is ook zeer belangrijk. ik zag op een foto een nieuw constructie en heeft je daar goed mee gevangen…..soms.

  Groetjes Nico

 4. Alain Tulleneers > mei 17, 2015

  Antwoord

  Hoi Nico

  Het zijn lood vervangers.
  het vangt zoals de onderlijn die verzwaard zijn met loodjes.
  het meeste vis wordt op het ogenblik gevangen in het Estuarium v/d Westerschelde.

  Groetjes Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *