Home Gastvissers Stefan, vissen bij Wijk aan Zee

Stefan, vissen bij Wijk aan Zee

Advertenties

hoi Peter en visvrienden,

Vanochtend 04.00 uur de wekker voor een lange sessie op de noordpier bij Wijk aan Zee.
ik wilde er graag op tijd zijn om op een door mij gewenste stek te kunnen staan, waar ik in
april ook goede vangsten boekte. Aankomst op de parking rond 05.45 uur en tegelijk met mij kwamen nog wat vissers aan. Een aantal heeft een fiets klaar staan en zijn dus wat eerder op 
bestemming als mij met m’n wandeling… tel er bij op dat er al wat mensen stonden en ik moest genoegen nemen met een iets andere stek waar ik overigens prima stond hoor, een groot plat blok voor mij neus om op de staan tijdens het binnen draaien wat heel prettig is.

In het donker de hengels opgetuigd en ingegooid tijdens het 1e afgaande water en ondertussen werd het licht.

Stefan, vissen bij Wijk aan Zee

Stefan, vissen bij Wijk aan Zee


De 1e draai was nog zonder vis, de 2e al een dubbeldraai kleine wijting en klein schar.


Vlak daarna een draai met 2 scharretjes en daarna een keertje 2 kleine wijting.


Stefan, vissen bij Wijk aan Zee

het was een lekker weertje met weinig (westen) wind en regelmatig zon, heerlijk hoor.

De vis zit er dus wel, echter wat aan de kleine kant, en eigenlijk bleef dit zo een beetje doorgaan, er zaten wat scharren bij tussen de 25 en 28 cm. die de emmer in gingen, ‘s middags kwam er een wijting bij van tegen de 28-29 cm. verder regelmatig klein spul, helaas wel veel slikkers erbij, de plaatselijke meeuwen weten er wel raad mee.

Na de vangst van een klein botje en een puitaaltje kwam het aantal soorten op 4.
De buurman links van mij ving 2 maatse gulletjes, ze zitten er dus wel, maar helaas niet aan mij
besteed. De buurman rechts (uit Zwijndrecht) gaf aan wel trek te hebben in de scharretjes, de wijting er als bonus bij dan maar, prima zo! hij hielp me nog aan een nylon tapse voorslag, ik vond het een prima ruil. Ook hebben we wat ervaringen uitgewisseld over hengensportwinkels bij ons in de omgeving.
Beide buren kwamen overigens netjes eerst een praatje maken alvorens te gaan vissen naast mij, het stroomde flink, dus goed overleg is fijn en hiermee kweek je gelijk wat wederzijds begrip.

Om eerlijk te zijn ben ik de tel een beetje kwijt geraakt, maar ik schat in totaal zo’n 20-22 visjes gevangen te hebben, waarvan de grootste dus in de vriezer van de buurman liggen.

Stefan, vissen bij Wijk aan Zee

Niet al het aas is op, dus morgen nog een paar uurtjes in de buurt een stekkie zoeken, ik verwacht er niet veel van, maar vermoedelijk ga ik even relaxen op het strand aan de Maasvlakte.

Langs deze weg wil ik wel graag Nico (en broer) beterschap wensen, hopelijk kun je snel weer naar de waterkant, ik zal aan de Maasvlakte de aanwezige zeehonden uitleggen wat er aan de hand is, zodat zij ook op de hoogte zijn, wellicht kunnen ze je een kaartje sturen.

groeten van Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 6, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan, lekker gevist man, jammer dat je geen gul kon verschalken!

  Met zo’n onding, wat voorslag word genoemd, heb ik al 100 jaar niet meer gevist, een bron van ergernis, vooral bij vastzitten!

  Groetjes Peter

 2. henk > november 6, 2020

  Antwoord

  hoi stefan
  fijn dat je leuke visdag hebt gehad
  met een redelijke vangst
  jammer dat je er zo ver moet lopen,om op een goede stek te komen
  veel succes bij de volgende sessie
  groet henk 1 van de drie limburgers

 3. Gino > november 6, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  weer een mooi verslag met foto’s .Dan toch nog wat vis aan de kant krijgen is prima spijtig dat de beoogde gul niet thuis gaf bij je…een mmoi gebaar dat je de vis dan nog aan een ander cadeau doet die er blij mee was, in ruil voor…al wat Peter zei, ik heb er nog nooit mee gevist !!
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Nico > november 6, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan. Leuk gebaar van je om de vis weg te geven. En je heb daar alweer een prachtige foto’s van gemaakt en met leuke foto’s er maakt het helemaal compleet. En bedankt voor het medeleven van ons twee Maar hoop toch dat je de Zeehonden thuis laat hoor….

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. ies > november 6, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan.
  Weer een puik verslag en dito foto’s, jammer dat het merendeel van de vis klein was, ik vrees dat het overal zo’n beetje het zelfde is. De stranden van de Maasvlakte zijn bekend als zeebaars stekken, net achter de branding, maar met dit weer wordt dat wat moeilijk (parking 5 en 6) slag Maasmond moet je redelijk ver kunnen gooien en op de nieuwe papegaaienbek is weinig plaats en zal het weer veel kleine vis zijn. Ik weet dat er een hoop vissers een voorslag gebruiken om de klap van het gooien op te vangen, maar in wezen is dat niet nodig en ten tijde van het apenhaar seizoen wordt het een grote ergernis. Maar uiteraard is dat voor iedereen verschillend. Maar ben weer nieuwsgierig naar je komende vangstbericht en wens je weer rammelende toppen hopend op maatvis.
  Groetjes Ies

 6. hugo > november 6, 2020

  Antwoord

  Hé Stefan,,

  Leuk verslag van je visdag daar aan Wijk Aan Zee, spijtig dat je geen gul hebt gevangen maar toch mooi wat vis gevangen, wat het formaat betreft dat hebben we niet in de hand hé! je moet er wel wat meters lopen zeg voor je de visstek hebt bereikt! Succes met je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 7. Stefan > november 6, 2020

  Antwoord

  Hoi mannen, bedankt voor jullie leuke reacties op mijn verslagen, goed om te weten dat een voorslag niet altijd nodig is, ik heb hem deels voor het werpen en deels ook voor de keien die op de pier vlak voor je in het water liggen.

 8. Eldert > november 6, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan.
  Jij vist waarschijnlijk met nijlon?
  Met gevlochten draad is zo,n voorslag echt niet nodig. Vreselijk vond ik ze ook. Eerst al die rotknoop, en zit je vast dan onherroepelijk dat je op die voorskagknoop al je spul kwijt raakt . Daarom vis ook ik al 100 jaar met gevlochten lijn. Wel wat duurder maar gaat ook 100 keer langer mee.
  Maar goed , dat is voor ieder persoonlijke zaak.
  Je bent ieder geval niet voor noppes geweest . Toch vis op het droge gekregen.
  Succes bij de volgende ronde.
  Groet Eldert

 9. Henry > november 7, 2020

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Deze lange wandeling naar je stek leverde aanzienlijk meer vis op dan je sessie aan de Oosterschelde. Omdat het knopen van ‘n voorslag meestal ook nog het nadeel heeft dat er, al is het knoopje nog zo klein, er altijd vuil achter blijft hangen, ‘n knoop is altijd sowieso ‘n zwak punt dus meer kans op lijnbreuk, Eldert heeft gelijk, gewoon gevlochten lijn op de spoel. Jammer dat er veel ondermaats spul gehaakt wordt maar, het is nog vroeg voor de wintervis, er word immers nog steeds tong gevangen. Je hebt er met de bijgaande foto’s een mooi verslag van gemaakt.

  Groetjes, Henry

 10. Stefan > november 7, 2020

  Antwoord

  Heb op 1 molen nylon zonder voorslag en 1 molen gevlochten lijn (met voorslag). Ga volledig overschakelen op gevlochten lijn, wellicht dan inderdaad zonder voorslag. Bedankt voor jullie tips.

 11. Henry > november 7, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Verstandig van je om over te schakelen naar gevlochten lijn, ook deze is de laatste jaren steeds dunner geworden terwijl de treksterkte toch hetzelfde gebleven is, ikzelf vis momenteel met WFT lijn van 0,18mm en deze gevlochten lijn heeft maar liefst een trekkracht van 21 kg.Gevlochten lijn heeft in tegenstelling tot nylon geen rek dus de aanbeten zijn veel direkter, sommige vissers zijn mede hierdoor vrij snel met aanslaan terwijl de vis nog niet gehaakt is maar…alles went!!!

  Groetjes Henry

 12. jack jozen > november 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan.

  Dat was andere koek he als op de Oosterschelde volop beet Henry en Ik vissen al jaren niet meer met nylon op advies van de meester Peter zijn wij ook over gegaan naar gevlochten lijn en zoals Henry zegt WFT 18 honderste je de beten vlugger en als je vast komt te zitten verspeel je alleen je onderlijn alleen wat opletten met in de war zitten, maar je hebt een geweldige visdag gehad, ik hoop ook weer vlug in de gelegenheid te zijn om te gaan hengelen veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.