Home Gastvissers Stefan, kantvisserij Oosterschelde

Stefan, kantvisserij Oosterschelde

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Hier eindelijk weer eens een verslag van mijn kant. Het is helaas al weer veel te lang geleden
dat ik ging vissen. Het was erg druk op het werk en mede daardoor had ik ook weinig fut om in het weekend tijd te maken om te vissen. Zoals het er naar uit ziet zal ik de komende dagen benutten om aan de waterkant wat tot rust te komen.

Afgelopen maandag ben ik aas gaan steken bij Bruinisse, dit ging op zich prima hoor, maar wat een kleine piertjes allemaal zeg, wel een stuk of 250 denk ik zomaar en ook nog wat slikzagertjes en 1 grote verdwaalde steekzager erbij. Maar man man, wat een spierpijn (hamstrings) heeft me dit opgeleverd zeg, ongelooflijk. Papa wordt oud…

Vandaag om een beetje warm te draaien een korte sessie ingepland bij het monument voor verdronken dorpen aan de Oosterschelde bij Colijnsplaat.
In Februari ben ik hier voor het eerst geweest en ving ik op 4 uurtjes 2 scharren, ik vroeg me toen af wat de vangst zou zijn in een iets gunstiger periode. 


Stefan, kantvisserij Oosterschelde

Stefan, kantvisserij Oosterschelde

Ben rond 10.00 uur begonnen en rond 14.00 uur gestopt, stukje afgaand water, de kentering en vervolgens opkomend water. Heb alleen gevist met de zelfgestoken piertjes, ben eigenlijk wel benieuwd wat de slikzagertjes morgen opleveren, dus die heb ik bewaard.

De reden dat ik rond 14.00 uur stopte was dat het qua stroming en vuil aan de lijn geen doen meer was, bovendien moest ik nog naar Barendrecht (Wesdijk) om 150 pieren op te halen om morgen mee te gaan vissen.
Vandaag leverde de 1e draai gelijk een scharretje van 22 cm. op bij het laatste afgaande water,
met de kentering toen de stroom eruit was gebeurde er niets, maar tijdens opkomend kreeg ik toch weer wat aanbeten en wist een doublet schar 24 cm. met een botje te verzilveren en even later nog een kleine wijting.

Stefan, kantvisserij Oosterschelde

Stefan, kantvisserij Oosterschelde

Alles zwemt uiteraard weer. 
Ben er even lekker uit geweest en warm gedraaid voor een lange sessie morgen op een andere stek, dan verwacht ik toch wel wat meer te vangen eigenlijk…

groeten van Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 5, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  ben heel blij dat je nog eens de tijd hebt, om te gaan vissen, altijd boeiende verslagen, met erg mooie foto’s van jou!

  Het is erg moeilijk om aan de Oosterschelde echt goed vanaf de kant te vangen, buiten de zeebaars en geep gerekend in de zomermaanden!

  Ik zou toch richting het strand gaan, daar zijn de vangsten prima te noemen, in de avond/ochtend uren in het donker.

  Groetjes Peter

 2. ies > november 5, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,
  Altijd prettig als je spieren gaan vertellen dat ze een tijdje geen oefeningen hebben gehad, zo als bijvoorbeeld pieren steken, pfff wat zal jij stram gelopen hebben. Maar lekker buiten geweest. In het weer iets betere weer lekker gevist en beet gezien. De kop weer even leeg gemaakt van alle drukke werkzaamheden dat is de nodige ontspanning die de mens ook nodig heeft. Ik ben benieuwd wat je volgende vangsten zullen zijn met de gekochte pieren en wens je dan ook rammelende toppen en een lekkere maaltijd vis toe.
  Groetjes Ies

 3. Eldert > november 5, 2020

  Antwoord

  Ha Stefan
  Eindelijk… weer eens een berichtje van jou. Je hebt 1 geheel groot pluspunt nl dat je op een hele mooie plaats hebt gestaan. Jammer dat daar de vis niet wil. Maar je hebt er wel weer een mooi verslag van gemaakt met mooie foto’s erbij. Succes met de volgende visserij.
  Groet Eldert

 4. Gino > november 5, 2020

  Antwoord

  Hoi Stefan

  Leuk dat je weer tijd hebt om te vissen en aas zelf te steken al viel het beide niet mee.
  Mooie foto’s en verslag ben benieuwd naar je volgende sessie.
  Succes nog alvast.

  Grtjs Gino

 5. hugo > november 5, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Leuk om weer wat van je te horen, toch wat vis gevangen en je even mogen uitleven in deze trieste tijden is ook een luxe hé! Zelf je aas steken is zware arbeid, daarom heb ik reeds een paar maal mijn respect uitgesproken voor onze vrienden uit Veldhoven. Ikzelf koop steeds mijn aas om mijn rug en schouder te sparen! Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 6. Nico > november 6, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan. Het valt inderdaad niet mee om je zee aas eerst te gaan steken na zo een tijd geleden. Maar uiteindelijk had je toch aas om lekker te gaan vissen. En dan lekker aan de waterkant te hebben gestaan met vis naar boven gehaald. Maak de dag helemaal compleet en met leuke foto’s er bij en ook met een mooi verslagje van je top Man.

  De Zeehondetemmer

 7. Henry > november 7, 2020

  Antwoord

  Beste Stefan,

  Na lange tijd toch eindelijk weer naar de waterkant. Ook wij hadden met het steken meer moeite om wat mooie dikke pieren te vinden terwijl de zagers daarentegen weinig moeite koste, op onze rugspieren na!! Toch ook deze sessie weer wat vis naar de oppervlakte kunnen takelen en ja…..het is niet altijd kermis, ze noemen het niet voor niets vissen….
  Veel plezier bij je volgende.

  Groetjes, Henry

 8. jack jozen > november 11, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan .

  Ik heb nu effen tijd om te reageren op je verslag . Je hebt er toch weer een mooi verhaal van gemaakt zo heb je kunnen uittesten wat de volgende sessie zou brengen ik denk dat als een panneke vis wild vangen toch naar de kust zult moeten. Het klopt wel met het aas steken althans pieren daar hadden wij de laatste keer veel moeite mee maar zagers zitten er genoeg ik ben benieud wat je volgende sessie zal brengen veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *