Home Vissen op zoetwater Jack Peelman, pillek

Jack Peelman, pillek

Advertenties

Oude liefde roest niet,…

Hoi Sportvisser, een maand of 2 geleden kreeg ik weer een keer ontzettend zin in paling in’t groen. Geleden van mijn kinderjaren dat ik dat nog een keer gegeten had. Bij de visboer is paling tegenwoordig hondshaai, graten van kraakbeen en een smaak die niet eens in de buurt komt.

Dus,… ik ging weer paling vissen. Eerst maar even goed de wetgeving uitgeplozen, in Nederland kan je het wel schudden als je een maaltje paling wil. De enige, en voor mij super makkelijke, plaats om “panpaling “ te vangen is dus in eigen Belgenland, te weten het Schelderijnkanaal.

Eerst maar even de geldbuidel opengetrokken voor wat nieuwe spullen, hengels, molens en het benodigde klein spul aangekocht. Vervolgens pieren verzamelen in de afwaterkanaaltjes in de buurt van dijken en sloten.

Jack Peelman, pillek Jack Peelman, pillek

Toen alle voorbereidingen getroffen waren kon de palingvisserij eindelijk beginnen, net zoals vroeger, in alle eenvoud langs de waterkant, wachten op een aanbeet. Zoals jullie me kennen ga ik bijna nooit voor half werk en ging er vol tegenaan, in de visgekke weken die volgde ontdekte ik al snel een aaspatroon, een beetje een meevaller was, dat er een korte aasperiode van een tweetal uur plaatsvond ( en nog steeds vind ) tussen 23.00 & 01.00u.

Hiervan kon ik gretig gebruik maken door bijna elke avond na de late shift enkele uren te vissen.

Jack Peelman, pillek Jack Peelman, pillek

Soms gaat het ronduit geweldig en hark ik in de korte aasperiode een mooie portie vis bij elkaar, soms loopt het van geen meter en geraak ik amper aan een paling maar,… dat valt allemaal onder de welgekende noemer “ vissen” Het is ronduit genieten om net zoals in mijn jonge jaren een portie paling te vangen en dan hebben we het nog niet over de heerlijk bereide paling in’t groen,…

Jack Peelman, pillek

Jack Peelman, pillek

Straks gaat de rookton weer een keer in gang, wedden dat er weer behoorlijk wat familie en vrienden de geur zullen oppikken .

Groetjes, Jack

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. henk willems > juni 25, 2019

  Antwoord

  hallo jack

  jammer dat ik zo ver weg woon anders kon ik de lekkere geur ook opsnuiven
  ik heb het een keer gedaan dat ik ze rookte en meteen nog lekker warm op
  gegeten heb
  het was en delicatesse
  laat ze smaken
  groet henk 1 van de drie limburgers

 2. henk willems > juni 25, 2019

  Antwoord

  hallo jack

  jammer dat ik zo ver weg woon anders kon ik de lekkere geur ook opsnuiven
  ik heb het een keer gedaan dat ik ze rookte en meteen nog lekker warm op
  gegeten heb
  het was en delicatesse
  laat ze smaken
  groet henk 1 van de drie limburgers

 3. henk willems > juni 25, 2019

  Antwoord

  hallo jack

  jammer dat ik zo ver weg woon anders kon ik de lekkere geur ook opsnuiven
  ik heb het een keer gedaan dat ik ze rookte en meteen nog lekker warm op
  gegeten heb
  het was en delicatesse
  laat ze smaken
  groet henk 1 van de drie limburgers

 4. henk willems > juni 25, 2019

  Antwoord

  hallo jack

  jammer dat ik zo ver weg woon anders kon ik de lekkere geur ook opsnuiven
  ik heb het een keer gedaan dat ik ze rookte en meteen nog lekker warm op
  gegeten heb
  het was en delicatesse
  laat ze smaken
  groet henk 1 van de drie limburgers

 5. henk > juni 25, 2019

  Antwoord

  sorry dat het vier keer geplaatst is
  hoe dat mogelijk is weet ik niet

 6. Patje > juni 25, 2019

  Antwoord

  Hoi peter
  De bovenste fotos zijn nog van ons berichtje.
  Maakt verder niet uit hoor zijn mooie fotos.

  Mooi beeicht.hooo dat we ze in nederland ook ooit weer mee mogen nemen

 7. Nico > juni 25, 2019

  Antwoord

  Hoi Jack. Leuk verslag e nn met mooie foto.s er van genomen ook.

 8. E > juni 25, 2019

  Antwoord

  Die Belgen treffen het maar. Hier in Nederland ben je gelijk de grootste crimineel als je een paling in je bezit hebt.

 9. Rob > juni 25, 2019

  Antwoord

  Hoi Jack,
  Jammer dat je naar België moet om op paling te vissen,maar het is je toch gelukt om een mooie portie paling te vangen.De rookton kan weer overuren gaan draaien.

 10. hugo > juni 25, 2019

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Hier een belg die dit super vind maar zelf nog nooit gericht op paling heeft gevist.
  Wij belgen moeten voor de tong naar Nederland komen maar zo blijven we bezig hè.
  Het zal wel een delicatesse zijn als ze gerookt zijn,het water komt mij in de mond.
  Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 11. Stefan groenheide > juni 25, 2019

  Antwoord

  Mooi gedaan Jack, dat ze maar mogen smaken, weet nog goed dat ik in mijn tienerjaren vaak in de waterweg op jacht ging op de paling, ik verkocht ze vuil aan de buurman en na wat sparen kon ik mooi weer wat nieuw materiaal aanschaffen, dat waren mooie tijden. Heb wel de indruk dat het langzaam steeds beter gaat weer met de paling.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.