Home Gastvissers ’t Dobbertje met de Marie Louise op anker

’t Dobbertje met de Marie Louise op anker

Advertenties


Onze eerste vissessie van Visclub ’t Dobbertje uit Bergen op Zoom, met de Marie louise van Northseacharters

Even ter introductie . Ik vind het altijd leuk om een verslag te schrijven op Peter zijn site . Ik ken Peter al van 1979 toen zijn we gaan werken bij PMH. Begin Jaren tachtig gingen we altijd dag en nacht vissen met Peter zijn boot we gingen veelal op de paling op de Oosterschelde we vingen toen in die tijd zoveel paling Dat als we terug kwamen dat gedacht werd dat we fuiken hadden gelicht er waren nachten bij dat we over de 70 palingen vingen . Die tijd is helaas voorbij.

Peter ving altijd wel de meeste moet ik eerlijk bekennen maar Peter is gewoon een geweldige visser. Even terug naar onze eerste sessie op 4 mei met visclub ’t dobbertje 2014 op de Noordzee.

Zaterdag avond nog contact gehad met Ludo maar die klonk somber niet goed gevangen vandaag zei hij. Nou lekker bericht dacht ik maar toch met goede moet zijn we richting Neeltje Jans gereden aangekomen aan boord even overleg gehad met Ludo we wilden zelf op de schol. Ludo bevestigde dat er nauwelijks schol werd gevangen. Dan laten we het dan maar aan Ludo over dachten we.

We zijn naar de Steen banken gevaren de zee was als een pannekoek zeldzaam eigenlijk voor de Noordzee. Zodra de boot voor anker lag begonnen de toppen bij iedereen al te klapperen er kwamen nog al wat kleine scharren en wijting aan boord.

In overleg met Ludo om te verkassen om wat grotere vis te gaan vangen . De wijtingen waren op deze stek over het algemeen aan de maat en de scharren ook.

We hebben tot halfvijf gevist alle vissers hadden ontzettend veel gevangen maar wel veel onder de maat moet ik eerlijk bekennen.

Maar iedereen had toch een behoorlijke maal vis boven de maat.

Altijd als we met Ludo mee gaan vangen we toch goed vis Ludo zal er alles aan doen om zijn klanten tevreden te stellen dan is hij zelf ook enorm in zijn nopjes.

Onze volgende sessie is op 31 mei met de Marie Louise daar kijken we nu alweer naar uit.

Met.Vr.Groet Hans de Bruijn

visclub ‘t Dobbertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Hans,
  jammer dat ze aan de kleine kant waren, maar er zaten toch nog wel leuke vissen bij zo te zien? In ieder geval bleven die botten jullie bespaart, want daar wordt je ook niet vrolijk van?

  Ja Hans, vroeger komt nooit meer terug, dat was nog eens een tijd, zoveel paling vangen, dat je er gewoon niet meer me thuis mocht komen!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > mei 5, 2014

  Antwoord

  Hallo Hans. Zo te zien op de foto”s heeft iedereen toch een maaltje vis gevangen.En ik
  weet er van dat Peter een goede visser is.Heeft het meegemaakt toen ik met Hem verleden jaar 2013 na de europoort bent geweest.Toen heb ik veel van hem geleerd hoe te vissen. Trouwens ook mooie foto”s die je heb gemaakt van allemaal.

  Groetjes Nico.

 3. Werner > mei 5, 2014

  Antwoord

  Hey Hans,

  Leuk verslag,

  Fantastisch weer en nog vis ook.
  Wat kan het leven toch mooi zijn he!

  Groetjes Werner.

 4. Bram Wisse > mei 5, 2014

  Antwoord

  Inderdaad een goede schipper die Ludo. 1 mei met hem uitgevaren ook op de steenbanken en wij hadden ook veel last van kleine wijting. Als die aan de maat waren geweest hadden we voor een jaar aan vis in de vriezer. Peter, die Botten gaan er in als pannenkoeken hoor. Vind ze wel lekker. In juni, op onze tongentrip kan je ze weer in mijn kant op gooien 😉

 5. nick stoffels > mei 5, 2014

  Antwoord

  Hoi hans
  weer een leuk verslag van de visdag
  op naar 31 mei kijk er nu al naar uit

 6. Hans > mei 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter het verslag wat ik in gestuurd heb dat heb je weer voortreffelijk op je site gezet hiervoor mijn dank Groeten Hans de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *