Home Gastvissers Joeri Schenk, Wrakvissen

Joeri Schenk, Wrakvissen

Advertenties

 

Een wrakvisdag met een gouden randje op de Neeltje Jans

Op zaterdagmiddag 27 juni was het eindelijk weer zover, de jaarlijkse 24 uurs wrakvistocht kon weer van start gaan! Mooi weer en goede vangstberichten zorgde ervoor dat ik niet kon wachten mijn shad en aaslijn te laten zakken. Op zaterdagmiddag om 18 uur konden we de boot op en onze hengels uitstallen. Zo samen met zn zevenen en een biertje in de hand trokken we de conclusie dat het een mooie vistrip zou gaan worden. En dat bleek ook wel!

Nadat Piet de boot weer netjes door de sluis had gemanouvreerd konden we richting de wrakken stomen. Zoals verwacht een zeer lage golfhoogte van een halve meter maakte het een aangename heenreis. Heerlijk relaxt genoten van de heenreis terwijl we nader dichterbij kwamen bij het eerste wrak.

Rond half 9 even gestopt bij een wrak dat toch op de route lag en daar kwam zowaar de eerste vis vanaf. Mooi formaat gul kwam naar boven en de eerste 140!!! gullen op de boot waren een feit. En dan moest het eigenlijk nog beginnen! Nadat het minder werd doorgevaren naar onze definitieve visgronden.

Hier aangekomen waren de verwachtingen en de visdrang wat minder hoog. Snachts werd er de laatste tijd nou eenmaal niet super gevangen en vaak moest geduldig gewacht worden tot het weer licht werd. Maar vandaag was het anders en ik wist zelf in het donker 8 mooie gullen te landen. Dat houd je wel wakker! Helaas voor de personen die lagen te slapen in hun nest haha. Zoals piet zei: je komt hier om te vissen, niet om uit te slapen! En zo is het maar net!

Om 5 uur even de rust gepakt in de vorm van een goed verzorgd ontbijtje. Een paar eieren en goed belegde boterhammen gingen er wel in na dat intensieve nachtje.

Na het ontbijt kon er weer gevist worden. Een nieuw wrak bracht weer mooie vis op het dek. Iedereen ving er wel een paar bij. Zowel op aas als op pilker en shads kon je mooi vis vangen. Alles zat zo tussen de 50 en 70 centimer. Natuurlijk kwam ook de nodige steenbolk naar boven. Vooral als de gul er mee stopte nam de steenbolk het over. Dit was het teken door te varen naar het volgende wrak.

Een half uurtje varen en een lekker broodje sate of hamburger verder (allemaal inbegrepen in de prijs) kon er weer gevist worden op het volgende wrak. Wat er toen gebeurde heb ik al jaren niet meer meegemaakt in Nederland. Je liet hem zakken en het was gelijk raak. Pilker, aas, 1 of 3 haken het maakte niet uit alles hing vol.

Joeri Schenk, Wrakvissen

En ook allemaal mooie vissen tot ongeveer 75 cm. Het leek wel op makreelvissen! Kleine gul onder de 50 centimeter gaat trouwens standaard retour bij mij en mijn vismaten/ familie. Dit zou iedereen moeten doen!

Piet maakte ons er wel even op attend dat er een quotum is voor kabeljauw van 20 kilo. Iedereen op de boot heeft dit kunnen vangen. Ook mag vis niet meer gefileerd worden op de boot. Dit omdat er anders niet gewogen kan worden of je aan de 20 kilo zit. Vis moet dus met kop eraan en ongefileerd worden gehouden. Een grote koelbox is dus absoluut noodzaak want dit neemt nu eenmaal veel meer ruimte in beslag dan file.

Maar goed na dit superwrak nog 1 wrakje gedaan op de terugreis maar dit was niets dus snel lekker voldaan terug naar huis gevaren. Op de terugweg nog even genoten van een heerlijke varkenshaas met patat, het zonnetje en een laatste pilsje.

Joeri Schenk, Wrakvissen

Al met al een visdag met een gouden randje die we allemaal niet snel meer vergeten!

Wil je ook zo’n top visdag beleven kijk dan even op www.bouwmansportvisserij.nl voor meer informatie. Kabeljauw zit er op dit moment volop en het weer is top dus ga gezellig mee!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 2, 2015

  Antwoord

  Hey Joeri, een echt leuk verslag!
  Maar misschien kun je beter die paai rijpe gullen van 75 terug zetten, die weer voor het na geslacht zorgen?
  De wettelijke minimummaat hanteren, is niets mis mee, ik neem ze mee vanaf 40 a 45, omdat ik die toch het lekkerste vind en die zitten er maar genoeg.
  Zolang een ieder de wet respecteert, niets mis mee en gewoon een ieder in zijn waarde laten!

  Groetjes Peter

 2. joeri > juli 2, 2015

  Antwoord

  Bedankt peter!
  Ja allebei een manier om de wet na te leven. Een vis van 70 zit wel een stuk meer vis aan dan die van 40. Maar goed eigenlijk vingen we maar heel weinig kleintjes, zo goed was het. Is de kabeljauw van tegenwoordig niet al veel eerder paairijp? Weleens gehoord dat door de overbevissing de vissen op veel jongere leeftijd al paairijp zijn. Volgende week even op de tong. Dan zal ik nog een verslagje schrijven. Groetjess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *