Home Strand en kantvisserij Vissen op tong, Waterweg

Vissen op tong, Waterweg

Advertenties

Gisterenavond, zondag 10-06, ging ik samen met Frank vissen op tong. Tegen 21u was Frank bij mij en na het inladen van alle spullen, in mijn auto,  reden we richting de Waterweg, gezellig als altijd in de auto. Rond 02u was het hoogwater, wat een uitstekend getij was voor een stek, waar we normaal alleen in het najaar vissen en tegen half 11, waren we ter plaatse en op ons gemak maakten we alles in gereedheid en we visten met prachtige kleine steekzagertjes. Na de inworp, hadden we eigenlijk al snel mooie aanbeten, maar helaas zoals altijd op deze plaats, miste we alles en binnen 2 minuten waren de haken kaal. Het aas, we hadden 1,5 kilo samen, vloog er door heen en eindelijk zie ik een mooie aanbeet en de eerste vis wordt geland, een paling.

Vissen op tong, Waterweg

Dan weer helemaal niets, behalve veel wolhandkrabben aan de lijn, of een haak minder na het indraaien en langzamerhand, vervang ik de afhouders met haakjes , naar gevlochten lijntjes en dan vang ik na een mooie aanbeet, een scholen baarsje en dan zien we beiden Frank zijn hengels tekeer gaan, niet normaal! Maar eerst zijn reserve lijntjes beazen en dan draaien! De eerste niets en de andere een scholenbaarsje en weer terug inwerpen en weer gelijk een mooie aanbeet, zo tegen hoogwater en ja hoor, mijnheer is blij, een mooie dertiger!

Vissen op tong, Waterweg

Dan weer een scholen baarsje. Ik krijg hele mooie beten, maar typerend, zoals het is op deze stek, vaak mis en zo nu ook! Als het water begint af te gaan, heeft Frank weer beet en vangt weer een tongetje juist aan de maats.

Vissen op tong, Waterweg

Tegen half 3 heeft het niet gebracht wat we verwacht hadden en we besluiten langzaam op te gaan ruimen en heb ik de eerste blank van het jaar, shit happens!

Vissen op tong, Waterweg

Juist voor ik de voorlaatste hengel wil uitdraaien, een hele mooie aanbeet en ja hoor, het geluk is met de domme, een tong voor mij! Toch geen blank.

Vissen op tong, Waterweg

Heeft Frank toch nog 3 tongetjes om mee te nemen. En word ik niet langer, hoe noemen ze dat, toegelachen of uitgelachen?

Wat hebben we toch weer een leut gehad, niet meer normaal en een ervaring rijker, rijden we weer naar huis, waar we rond 03.30u arriveren. Op deze stek, niet meer voor dat het najaar bezig is!

Frank rijd naar huis en ik kruib snel achter de gebreide broek!

Tong vangen is niet altijd een garantie, als je van stek wisseld!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. jack jozen > juni 11, 2018

  Antwoord

  Hoi tongen koning het is niet altijd feest he maar de aanhouder wint ,nooit geschoten is altijd mis,de foto,s zijn in ieder geval goed gelukt,en goed geslapen achter de gebreide broek?.groetjes je vrind Jakie.

 2. Nico > juni 11, 2018

  Antwoord

  Hey Peter. Jammer dat het bij jou nu is tegen gevallen maar dat maakt je de volgende keer ruimschoots goed. Ook een prachtig en met mooie foto’s er bij en ook met Frank weer enorm plezier gehad mooi hoor.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Henry > juni 11, 2018

  Antwoord

  Hallooo Peter,
  Zoals jezelf meestal zegt: Het blijft vissen!
  Ook ‘s nachts kan het wel eens tegenvallen, toch allebei vis aan de kant getakeld maar het voornaamste is… veel plezier aan de waterkant. Goede vangst voor de volgende keer!!!

  Groetjes, Henry

 4. henk willems > juni 12, 2018

  Antwoord

  hallo peter
  toch weer een mooi visnacht
  helaas weinig vis ,ook wij hebben weer een slecht weekend achter de rug
  maar de goede tijd komt nog hoop ik

  groet henk 1 van de drie limburgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.