Home Gastvissers Gijs, tong vissen in de Nieuwe Waterweg

Gijs, tong vissen in de Nieuwe Waterweg

Advertenties

Peter,

Vrijdag wederom een lekker avondje gevist in de waterweg. Het getij was op z’n hoogst toen we net aankwamen. Er stonden reeds 2 andere vissers welke enkele tongen hadden gevangen. Snel de hengels opgetuigd en er in. Ver weg met 1 hengel, de andere dichterbij een beetje zoeken. Vrij snel vang ik 1 tong, ver weg op korte stalen afhouders. Snel de kort bij stok ook op standje ver gezet en door vissen. Hierna vang ik een doublet (ik had 2 afhouders dus een “full pull”), wederom op korte stalen afhouders.

Gijs, tong vissen in de Nieuwe Waterweg

De plastic afhouders die jij gebruikt leverden niets op. Beide hengels voorzien van stalen afhouders, aangezien op de plastic niet gebeurd. Apart, dit verschil heb ik nog nooit zo ervaren. Kort hierop weer een leuke tong, ik sta op 4 vissen als mijn maatje de eerste vangt. Hij vist ook met stalen afhouders dus dat moet geen verschil geven. Ik vang mijn 5 tong en een kleine paling. Dan komt mijn maatje op gang en vangt 2 tongen en 2 ondermaatse. Zelf ook weer een ondermaatse. Hierna een bot voor mijn maat en wat palingen. Hij bijft lekker doorvangen, terwijl het bij mij stil valt. Ik zoek de vis dichtbij en ver, maar het duurt tot 02.00 voor ik mijn 6 de tong pak. De eindstand: Ikke: 6 maatse, 2 ondermaatse tongen, en 6 palingen Maat: 5 maatse en 2 ondermaatse tongen, 1 bot en 5 palingen Een leuke avond, waarin ik een goede start had maar na verloop niet veel meer bij ving en mijn maat een valse start had maar uiteindelijk de avond door bleef vangen. Uiteindelijk bijna evenveel gevangen en weer een leuke sessie achter de rug!

Gijs, tong vissen in de Nieuwe Waterweg

Groet, Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 26, 2015

  Antwoord

  Gijs, als je nog een les wilt met mijn afhouders, hoor ik het wel?

  Groetjes Peter

 2. Stefan > juni 28, 2015

  Antwoord

  wat opvalt: er wordt vrij veel paling gevangen momenteel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *