Home Gastvissers Tongvissen Botlek Stefan

Tongvissen Botlek Stefan

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

Na 4 weken hier eindelijk weer eens een verslag van mij, vanochtend vroeg met Jeff afgesproken op een stek in de Botlek met de hoop om wat tong te vangen en wie weet een vroege wintervis.

 

 

Om 03.30 uur lagen de lijnen in het water, terwijl het om 04.00 uur hoogwater zou zijn, een ideaal tij, dachten we.

Zelf begon ik voorzichtig met wat net maatse tongetjes en 1 ondermaatse, maar na een paar ferme aanbeten vond ik het ook tijd voor een flinke tongenlap! 1 van maar liefst 38 cm.!

 

 

Even later gevolgd door weer een flinke van 36, wat een feest! Ook Jeff stond nog wat 30+ tongen binnen te trekken en we hadden het super naar de zin. Eindelijk de tongen waar we al een paar maanden naar op zoek zijn!

Wijting nog niet te bekennen, wel 2 kleine steenbolkjes.

 

 

Ook de vos kwam ons nog even gezelschap houden, hij probeerde zeker gewoon de hengel hoezen uit Jeff z’n foudraal te stelen!

Echt totaal niet bang, het beestje, bij daglicht ook nog een zeehond gezien trouwens!

 

Na wat draaien bot, kreeg ik weer een enorme doorbuigeren nu was ie zelfs nog groter! Ongekend, ik had het jullie al beloofd, ik ga tegenwoordig ook voor de tong!

39 cm. maar liefst en dik he! Zie dat maar eens te overtreffen de komende weken! Haha..

 

 

Bij het eerste daglicht ving ik de laatste tong, het was gelijk klaar en er kwamen alleen nog botjes en grondels uit, waar er in het donker grote botten bij waren werden ze nu steeds kleiner, maar goed, het kon de pret niet bederven, we waren al binnen!

 

 

Ook ving ik nog een klein zeebaarsje wat maakte dat we 5 soorten wisten te vangen.

Eind van de ochtend hebben opgeruimd en hopelijk kunnen we dit nog een paar keer herhalen de komende tijd, ze zitten er nog een paar weken vanwege het warme water en snel komt ook de wintervis erbij.

 

 

Waar Jeff 8 tongen had waarvan 1 ondermaatse had ik er 7, waarvan 1 ondermaatse, maar wel de grootste aan mijn kant!

 

Met enthousiaste visgroeten,

Stefan en Jeff

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan, als dat nu geen mooi resultaat is, prima getij met mooie vissen, oude tijden herleven man, gelukkig is er nog iemand die ze wel vangt, de grotere!
  Grtjes Peter

 2. hugo > oktober 9, 2022

  Antwoord

  hey Stefan,

  Wat een nacht hebben jullie daar gehad, zo zie je maar dat het nooit te laat is om ze te vangen. We zullen ons best moeten doen om dit te verbeteren. Dit is nog eens een visserij en en een verslag om van te smullen, dit geeft de mens weer wat hoop. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 3. Nico > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff. Wat een zeer mooie foto’s van jullie vissessie gemaakt. En Stefan ik hoop dat je een grote pan heb om die grote Tong te kunnen bakken man wat een lap. Ook heeft je een mooi verslag er bij gemaakt en dit zal nog wel naar meer smaken. Voor de volgende keer dan wel heel veel succes toegewenst dan daar.
  Groetjes. Nico

 4. Gino > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff,
  Leuk verslag mannen en mooi foto’s hoor. En dan die tonglappen wat een mooie vissen,.. ja dat wordt moeilijk om erover te gaan!! 😂👍
  Ik ben alvast stikjaloers maar het is jullie gegunt hoor. Af en toe is een uitschieter is toch leuk hè.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 5. Leen > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan/Jeff
  Dat is een mooi resultaat
  Leuk verslag met mooie foto’s
  Dat zijn een paar flinke tongen
  Groetjes.leen

 6. Henry > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan en Jeff,
  Een prachtig verslag met mooie foto’s. Vroege vogels die beloond worden met een mooi aantal flinke dikke tongen, chapeau mannen!! Verschillende pogingen van veel Fishguppy’s om wat mooie scheefsmoe!en te vangen zijn veelal geëindigd met een bedroevend eindresultaat maar jullie laten zien dat ze wel degelijk rond zwemmen, je moet ze alleen zien te vangen. Van zo’n vangst begin ik spontaan ’n bietje te kwijlen, tjee wat ’n knoeperds!!! Hier droomt iedere zeevisser van, hopelijk zijn er nog enkele van deze mooie exemplaren te haken voordat de wintervis arriveert. Voor nu, Smakelijk eten en bij de volgende visserij uiteraard weer de nodige doorbuigers op de toppen.
  Groetjes, Henry

 7. ies > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Allemachtig man, wat hebben jullie mooie visserij gehad. Ja de winnaar is denk ik wel bekend nu, wat een lappen zijn dat. Dan nog ter afwisseling wat andere platjes om je bezig te houden en de spieren soepel te houden. Leuk beet op de toppen gezien en een gezellige maat voor de grappen en grollen, dat maakt deze visserij tot een feest. Uiteraard voor de volgende sessie een zelfde resultaat toegewenst.
  Groetjes Ies

 8. Jack Jozen > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff .
  Dat zijn nog eens vangsten en dat deze tijd van het jaar zo zie je maar de aanhouder wint dat zijn nog eens rammelende toppen om jalours op te worden maar de 39 cm te verbeteren dat zal niet mee vallen . De opnames zijn ook prachtig gelukt wat een tongen dat word van jullie zeker wel herhaling.
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Eldert > oktober 9, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan
  Dat zijn de echte man. Daar zitten we nou een hele zomer op te wachten . Hopelijk blijven ze nog een poosje . En ik hoop dat ik binnenkort toch ook weer een keertje kan. Afgelopen weekend lukte het me ook al niet en daar baalde ik best wel van.
  Succes de volgende keer , ik vermoed zomaar dat dat niet lang gaat duren.
  Groet Eldert

 10. Kenneth > oktober 10, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan en Jeff.
  Jullie hebben zulke grote en mooie tongen gevangen. Een vangst om van te dromen. Stefan jouw vangst is niet meer te overtreffen, het is je gegund. Leuk verslag met mooie foto’s.
  Groetjes, Kenneth.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *