Home Gastvissers Niels en Rene, vissen aan de Botlek

Niels en Rene, vissen aan de Botlek

Advertenties

Hallo visvrienden,

Afgelopen dinsdagavond wederom een poging gedaan een maaltje vis te vangen in de Europoort. Plaats van bestemming Vlaardingen. Na goed gegeten te hebben en behoorlijk wat oponthoud in het verkeer om 19,30 uur aangekomen op onze stek waar al 2 vissers stonden. Snel onze hengels opgetuigd met hoge verwachtingen. Hoogwater om 22.15 uur. Tot 22.00 werkelijk geen beet gehad, ook onze beide buren niet. Iedere 5 minuten blinkende haken door meneer krabbemans.

Samen met ons pa overlegd en door gereden naar een Andere stek. Heb een mooie bus waar de hengels bijna compleet opgetuigd ingaan, dat is een voordeel. Op de volgende stek was niemand aan het vissen. Hier in 15 minuten 2 maatse tongen, een ondermaatse tong en een paling.

Niels en Rene, vissen aan de Botlek

Nu gaat het los dacht ik. Maar helaas gebeurde er de twee uur daarna helemaal niets meer. 

Groetjes Rene en Niels 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 11, 2019

  Antwoord

  Hey Niels, zoals ik in de mail al aangaf, jammer dat jullie te vroeg zijn gestopt, jezelf installeren en verzekeren van een goede plaats doe je ver voor hoogwater, maar wat tong vangen betreft, doe je toch grotendeels met afgaand getij en de eerste uren na laagwater, zolang de stroming nog het kanaal uit trekt, naar rechts.

  Groetjes Peter

 2. Henry > juli 11, 2019

  Antwoord

  Hoi Niels,
  Helaas kunnen de grote aantallen krabben een plaag zijn voor de visser. Gelukkig hebben jullie vervoer waarmee je de opgetuigde hengels snel kunt verplaatsen naar ’n andere stek.Jullie hebben toch nog wat tong voor de pan kunnen haken en…..het is natuurlijk niet iedere dag feest, de vis moet er zitten en ook willen azen. Goede vangst bij jullie volgende sessie!!!

  Groetjes, Henry

 3. Nico > juli 11, 2019

  Antwoord

  Hoi Niels. Niet slecht gedaan om te gaan verkassen en dan daar een paar mooie tongen vangen op een andere stek. Wat Peter al vermelde misschien iets te vroeg gestopt. Mooie foto gemaakt van de twee tongen en een leuk verslag er bij …Jammer dat de paling moet worden terug gezet he.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 4. jack jozen > juli 12, 2019

  Antwoord

  Ha Niels en Pa altijd wel mooi als vader en zoon samen kunnen genieten van zo,n visavondje en het was toch ook niet helemaal voor niks toch nog een paar mooie scheefsmoelen voor de pan. En nog effen dan begint ook van die dikke botten en als je dan een goeie pan hebt zijn die ook lekker om te bakken. Heel veul groetjes Jack.

 5. hugo > juli 13, 2019

  Antwoord

  Hallo Niels en Rene,

  Toch weer een leuke avond beleeft aan het water in het bijzijn van je vader,ja de krabben zijn een plaag hè zowel aan de kust als aan de waterweg!maar momenteel ook de kleine vis die overal wordt gevangen.
  Je hebt toch nog 2 maatse tongen voor de pan kunnen vangen,en luister naar Peter zijn raad want je bent veel te vroeg verkast.
  Veel succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *