Home Gastvissers Strandsessie Familie Welten

Strandsessie Familie Welten

Advertenties


Hallo allemaal.

Zaterdag 11-01-14 zijn m’n broer en ik weer eens gaan vissen. Deze keer ging er een maat van m’n broer mee,Jaap, maar ook ons pa. Die wilde weer eens lekker gaan vissen aan zee. Nadat we 1 kilo pieren hadden gehaald bij Supercatch in St. Willebrord, vertrokken we in de regen naar Zeeland, Zoutelande om presies te zijn. Na een flinke klim en afdaling, gingen 8 onderlijnen richting de horizon.

Strandsessie Familie Welten Strandsessie Familie Welten

Op het strand was het zeer rustig. Naarst ons stonden 2 mannen uit Willemstad, maar voor de rest was er niemand anders aan het vissen. Het duurde ook even voordat de eerste vis boven kwam, maar de eerste schar was voor mij. Het was een schar van 24 cm.

Strandsessie Familie Welten

Zo, mijn eerste vis van 2014 was binnen. Jaap, (maat van m’n broer) had nog nooit op of aan zee gevist, en kreeg van m’n broer wat visles. Natuurlijk kwam het opperadvies van ons pa, en samen gaven ze Jaap les. Leuk om te zien hahaha.

Strandsessie Familie Welten Strandsessie Familie Welten

We zaten lekker te genieten van het zonnetje, toen plotseling er een geschreeuw over het strand ging, er kwam geen eind aan. Het was m’n broer,die ook zijn eerste vis van 2014 ving…… en wat voor een!!! TONG!! Op 11 januari 2014 tong vangen. M’n broer was zo blij als een klein kind, en riep continu BAMM. De tong even opgemeten, en het was er een van 28 cm. Dus jullie weten het wel wat ik de rest van de dag heb moeten aanhoren??

Strandsessie Familie Welten

Strandsessie Familie Welten

Terwijl m’n broer vrolijk zijn eigen feestje bouwde, gooide ons pa zijn onderlijn naar de horizon. Niet slecht van ons pa, hij gooide toch nog een goede 80 meter, nadat hij er jaren tussen uit was geweest. Normaal vist hij op voorn en brasem. Dan is het de beurt aan Jaap. Hij ving zijn eerste zeevis, een scharretje van postzegel formaat. Na de historisch moment, is de vis weer terug gezet in het water.

Strandsessie Familie Welten Strandsessie Familie Welten

Dan is het de beurt weer aan mij, en ik vang een ondermaats scharretje.

Strandsessie Familie Welten

We vangen tot de schemering nog een paar ondermaatse scharretjes. Maar in de schemering is het Jaap die een mooie 5 dradige meun vangt. Het was best een dikke.

Strandsessie Familie Welten

Strandsessie Familie Welten

Dan gaat het met het opkomend tij helemaal los bij m’n broer en Jaap. Ze vangen geregeld een meun en doublet schar en 1 keer een triplet schar. Dan is het donker en ons pa heeft nog geen vis gevangen, maar dat vond hij niet erg want hij genoot er wel van. Dan vangt m’n broer weer een schar, die ook aan de maat was.

Strandsessie Familie Welten

We besluiten om nog een half uur te vissen, en het aas was ook bijna op. Dan zomaar uit het niets, begon ons pa te roepen… VIS. Snel m’n fototoestel gepakt en de vangst van ons pa op de plaat gezet. Een doublet meuntjes (3dradige), en dat, nadat we hadden besloten om te gaan inpakken. Snel nog een keer aangeaast bij ons pa en ingegooit. Maar het mocht niet meer baten bij het binnen halen.

Strandsessie Familie Welten Strandsessie Familie Welten

Strandsessie Familie Welten Strandsessie Familie Welten

We pakken in, en lopen weer terug naar onze auto’s, en maken een totaal plaatje van de vangst. 7 maatse scharren en een maatse tong gaan mee naar huis. De tong kreeg ik van m’n broer, en de scharren gingen met Jaap mee. We hebben echt een super dag gehad, met stralend weer, niet koud en een hoop lol gehad. Voor ons is de kop er af, van het nieuwe jaar, en we hopen dat we een mooi jaar krijgen.

Strandsessie Familie Welten

Gr. Johan het (loze) vissertje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Paul > januari 13, 2014

  Antwoord

  Een verslag zoals een verslag hoor te zijn. Gefeliciteerd met de Tong, misschien kan hij de boeken in gaan als een zeeuws vroegte record :)?

  Gr.

  Paul

 2. Zeehondentemmer > januari 13, 2014

  Antwoord

  Hoi Johan. Ook ik feliciteer jou met je mooi verslag. En dat je toch een mooie tong heeft gevangen al zo vroeg.Is toch ook mooi mee genomen en dan een maaltje scharren er bij.
  Trouwens zo te lezen hebben jullie geen onderlijnen verspeeld daar.

  Gr Nico.

 3. Luc > januari 13, 2014

  Antwoord

  Hey Johan & CO,

  Leuk verslagje van je. En een mooie visdag zo te zien. Proficiat met die tong, doet een mens weer zin (hoop) krijgen. Jammer dat de winter nog moet beginnen.

  groetjes

 4. Johan het (loze) vissertje > januari 13, 2014

  Antwoord

  Hey mannen.

  Bedankt voor jullie reacties.
  @ Paul; Ik heb al een tong voorbij zien komen op het internet, maar die was op een boot gevangen. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor dit jaar.

  @ Nico; Zelf hadden m’n broer en ik er meer van verwacht. We hadden meer scharren verwacht en wijting. Al bij al hebben we niks te klagen, en zeker m’n broer niet, die had een mooie tong. Met het vast zitten viel het wel mee, ik denk dat we een stuk of 4 onderlijnen hebben verspeelt. Dus schade beperkt.

  @ Luc; Dat doet ons zeker hoop geven, tong in de winter, ik kan ook niet wachten tot de tong er weer is. Vande zomer ga ik ons pa ook een aantal keren meenemen op de tong.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 5. joosje ringelting > januari 13, 2014

  Antwoord

  weer een mooi verslag broertje
  het was gezellig de vangst was wat minder
  maar een tong in januari maakt veel goed

  binnenkort maar weer eens proberen

  gr Joosje ringelting

  bam

 6. leon > januari 14, 2014

  Antwoord

  Hoi Johan,

  Mooi verslag , ja dat is zeer vroeg die tong geweldig zeg !!
  En altijd leuk met een clubje , ook ik heb me pa weer aan het vissen gebracht na jaren eruit geweest te zijn!

  Mvgr Leon

 7. Werner R. > januari 16, 2014

  Antwoord

  Hey Johan,

  Echt een leuk verslag, wat kan vissen toch mooi zijn he!!
  Tja die tong is die nu vroeg of laat?
  Het weer blijft ook gek doen dus de vangsten ook zullen we maar zeggen..

  Groetjes Werner R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *