Home Strand en kantvisserij Tongvissen in de Waterweg met Frank

Tongvissen in de Waterweg met Frank

Advertenties

Dinsdag 7 oktober heb ik afgesproken met mijn makker Frank, om een paar grote tongen te gaan vangen en zoals afgesproken, is hij om half 7 bij mij en feliciteerd mij alvast met mijn verjaardag en kreeg ik eerder deze week een lekkere fles Palm, van 3/4 liter van Nico en Jan, nu krijg ik een schitterend bierpakket!

Waterweg sessie met Frank

Waterweg sessie met Frank

Ik ben weer reuze in mijn nopjes en ons Marian vind het ook keileuk!

Dan rijden we door en na een gezellig ritje van bijna een uur, staan we op onze locatie en zitten we bijna tegen laagwater en gaan onze hengels om 8 uur te water. In het begin zijn het wat bolkjes voor Frank en voor mij helemaal niets. Dan een erg mooie beet en Frank kan haast niet wachten, om in te draaien en hij roept, amaai, da’s een grote, maar het is niet wat hij verwacht had, een doublet grote botten!

Waterweg sessie met Frank

Terug in geworpen en een knal van een beet, links dichtbij en hij doet helemaal niets meer en na een tijdje, gaat hij draaien en het klinkt weer, amaai! Zijn eerste kneiter is een feit.

Waterweg sessie met Frank

Amaai, zo’n grote heb ik nog nooit gevangen, roept hij, maar hij vergeet, dat hij in Juni met mijn boot al een tong van 41,5 cm had.

Direct daarna weer een knal en deze is nog groter en zijn mond staat open van verbazing, zo’n grote, zegt hij!

Waterweg sessie met Frank

Hij is erg mooi en meet ruim 38 cm en is erg dik.

Waterweg sessie met Frank

Ik moet tot half 11 wachten en krijg dan eindelijk, na een botje en steenbolkje, een mooie klap en als ik ga draaien, gaat hij echt zwaar, wat blijkt, vals gehaakt, ook nog, dus we lachen wat af, ik kan gewoon niet vissen!

Waterweg sessie met Frank

Even later weer prijs en een van hetzelfde formaat, net over de 35 cm.

Waterweg sessie met Frank

We hebben afgesproken, dat we tot half 12 vissen, ivm mijn verjaardag en diverse andere zaken. Om 11 uur krijgt Frank weer een mooie beet en vangt de kleinste tot nu toe, met 33 cm.

Waterweg sessie met Frank

Frank zijn mond staat nog steeds open van verbazing, zulke grote tong! Hij mag niet lang verbaast zijn, want nu staat zijn andere hengel uitbundig te klapperen, gul roep ik en weer klinkt het inmiddels bij mij bekende, amaai! Een gul van 43 komt aan de kant en gelijk daarop bij mij, ook een bonker en deze is net geen 40.

Waterweg sessie met Frank

Waterweg sessie met Frank

Dan is het tegen half 12 en moeten we helaas op gaan ruimen, omdat morgen de plicht roept. Ik voel het al als ik mijn laatste ga indraaien, geen beet gezien, maar de vis trilt op de top, zoals alleen een tong doet, als hij klappert met zijn staart. Het brengt de kleinste van de avond, met 31 cm.

Waterweg sessie met Frank

Dan zijn we snel opgeruimd en maken we een plaatje van de vis, die Frank allen meeneemt, niet echt veel, maar wel kwaliteits-vis!

Waterweg sessie met Frank

Eigenlijk wel jammer, dat we weg moeten, terwijl het beste van het getij nog moet, komen, een volgende maal beter! Frank had met zijn best vele botten, veruit de meeste vis, dus weer eens een keer goed klop gehad.

We hebben samen weer genoten en ontieglijk veel gelachen, zoals we altijd doen, als we met zijn 2 vissen. We zijn weer snel thuis, na een gezellig ritje en nemen weer afscheid.

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. zeehondentemmer > oktober 8, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank.
  Wat een prachtige vissen hebben jullie beide naar boven gehaald. En dat je ook gelachen hebben samen en genoten is te begrijpen. Daar ga je ook voor weg niet dan. En vanavond drink ze lekker op je verjaardag fijne dag daar namens mij en Jan.

  Groetjes Nico.

 2. Luc > oktober 8, 2014

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,

  Geslaagde avond zie ik, en wat een kleppers van tongen mannen. Ik kan me inbeelden wat een leute jullie weer gehad hebben samen .Jammer dat je vroeger door moest. En alweer een topverslag. Van harte met je verjaardag.

  groeten, Luc

 3. Jan > oktober 8, 2014

  Antwoord

  Dik voor me kaar show !!! Alvast gefeliciteerd Peet en dat je nog heel veel mooie vissen mag vangen !!

 4. Jordi ( de lachende tongenmepper ) > oktober 8, 2014

  Antwoord

  Mooie kluts vis mannen.
  Niet normaal wat een tongen dat er daar rond zwemmen he.
  Veel plezier nog met je verjaardag Peter.

  Groeten Jordi ( de lachende tongenmepper )

 5. Paul > oktober 8, 2014

  Antwoord

  Felicidades Peter, wederom een mooie vangst en wat Jan zegt dat je nog hele mooie vissen mag vangen šŸ™‚

  Gr.

  Paul

 6. leon > oktober 8, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank,

  Zo das pas vissen!! beterder!
  Hele fijne dag gewenst Peter!

  Grt Leon

 7. Hans > oktober 9, 2014

  Antwoord

  Hallo mannen.

  Ziet er goed uit en gezellig. Zijn zeer mooie vissen. De botlek is best een groot gebied, maar volgens mij zitten jullie aan Vlaardingen. Klopt dat. Ik ga er zelf ook altijd vissen en je vangt daar altijd wel een visje. Van zeevis tot mooie zoetwater vissen, met regelmatig een snoekbaars. Hoop jullie daar ook eens tegen te komen.

  Gegroet

  Hans uit Breda

 8. Peter(Fishguppy) > oktober 9, 2014

  Antwoord

  Hoi Hans,
  ik ga geen stekken noemen, maar we zitten aan de waterweg en niet aan de stek die jij eerder noemde, maar daar vis ik ook wel!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *