Home Gastvissers Tongvissen met de Big Marlin

Tongvissen met de Big Marlin

Advertenties


Met windkracht 6 op de tong

Zoals gewoonlijk is dinsdag onze visdag met de “Big Marlin”. Maar er was windkracht ONO 6 afgegeven en dat is best veel wind. Maar Dré zag geen probleem en wij konden weg. ’s-Morgens om 07.30u was ik present en dit keer had ik een vlaai meegenomen. Ik was namelijk Opa geworden van mijn 2e kleinkind en….een jongen dit keer. Zou dat een vissertje worden? Op naar Westkapelle. Op de tong.

Tongvissen met de Big Marlin

Maar zou die er wel zitten? Na de boot op zijn waypoint te hebben gelegd, werd het aas te water gelaten. Jan stond naast mij, met allemaal geleasde spullen. Leo was de leverancier van hengel en molen en ik van de onderlijnen. Al snel zagen wij Mart (op plaats 8) uptide een tongetje vangen. En hij viste met een verzwaarde onderlijn van Mr. Gastel. Jan en ik keken elkaar aan en……wij besloten ook uptide te gooien. Jan had ook snel succes en landde ook wat tongetjes. Mart zag wat er gebeurde maar doordat iedereen uptide gooide was er geen probleem. Ivan uit Lier (België) stond op plaats 7 en ving relatief wat weinig vis. Jan en ik kregen steeds meer tong binnen. Aan de stuurboordzijde stond ook 4 man. Leo ving een mooie tong, maar de grootste van de dag was weer voor Dirk uit Terneuzen.

Tongvissen met de Big Marlin

Is dat toeval? Nee, dat denk ik niet. Wij vissen met een zesje of een viertje, maar Dirk doet dat niet: hij vist met een 2. Dus grotere haak, grotere vis. Feit is wel dat Dirk weinig vis had. De kleintjes pakken zijn aas niet. In de loop van de middag nam de wind steeds heviger toe en op het achterdek, waar ik stond, zag ik golven van ongeveer 2 meter. Maar met een boot die met de kop goed op de stroom ligt, is dat ook geen probleem. Mart zag kans over de hele dag 13 tongetjes naar boven te vissen, Jan 8 en ik 7.

Tongvissen met de Big Marlin

Aan de stuurboordkant was het minder. Ad Nieuwdorp uit Goes had heel wat te vertellen vandaag. Hij heeft pas een nachtje in een heel bijzonder hotel gelogeerd. Het enige dat ontbrak was televisie op zijn éénpersoonskamer. En ook de grootte van de kamer was aan de kleine kant. Maar de prijs viel mee: het kostte hem niet één euro!, terwijl hij toch ook gedineerd had. Op de terugweg waren de golven toch heel wat hoger dan op de heenreis. Gevolg: 2 uur terugvaren. Dré deed dat weer met het nodige inzicht en overzicht. En toen deed Mart nog een opmerkelijke uitspraak: hij vaart niet graag lang op zee….. Afgesproken werd een volgende keer te vissen van 12.00 uur tot in de avond. Om onze kansen op de tong te vergroten. Maar of dat zal helpen? Vissen blijft voor een deel toch een kansspel. Maar dat is ook wel leuk. Zou Hugo, mijn kersverse kleinzoon later ook gaan vissen? Ik weet het niet. Er zijn vandaag de dag zoveel leuke alternatieven……………

Maar ik hoop het wel! Vissen is een fijne sport en brengt veel sfeer en gezelligheid. En een prettig leven wens ik hem toe. Als er tegen die tijd nog maar vis zit! Of zouden wij allemaal –over een jaar of vijftien- vissen vanachter de computer?

Ik zal eens vragen aan Dré of ik de boot al kan reserveren voor over 15 jaar. Hij is dan ongeveer 80. Het antwoord weet ik al: geen probleem: de helft aan betalen!

Kamperland, 13 juli 2011/Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 13, 2011

  Antwoord

  Hoi Ben,
  ten eerste van harte gefeliciteerd met de geboorte van je klein zoon!
  Hoop ik ook nog eens mee te maken en ten 2e bedankt weer voor je fantastisch geschreven verslag!

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *