Home Gastvissers Eldert aan de Waddenzee

Eldert aan de Waddenzee

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Vandaag in een heel ander deel van Nederland de lijnen nat gemaakt. Ik had al zo vaak gelezen over Zürich en Harlingen dat je daar gewoon achter mekaar 30 – 40 botten kon vangen. Nou , dat wilde ik ook wel eens voor een keertje mee maken. Op YouTube staan diverse filmpjes daar over dus die heel aandachtig bestudeerd. Achter het pompstation,  daar moest je zijn.
Aangezien ik een weekje in Friesland ben op vakantie,  ik daar naar toe. Aas had ik gisteren al gehaald in Rotterdam . Netjes paar keer de kranten verschoond en in de koelbox bewaard maar helaas,  ik kom op de plaats waar het moest gaan gebeuren en alle pieren waren op een paar na wijlen. Zagertjes deden het nog een beetje maar daar is ook alles mee gezegd. Je moet daar ongeveer 2 uur na laag water zijn en dan met opkomend vissen. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik mn Enygma Atlas en een feederhengel opgetuigd en het feest kon beginnen.  En ja hoor , de feeder stond al snel te dansen en de eerste bot was een feit . Nummer 2 en 3 volgden al snel maar dat was het dan ook wel zo een beetje.
Maar op zo ’n feeder is dit wel leuke bezigheid, die beten kan je haast niet missen . Of je moet met spoed naar Hans Anders. Pearl doet het ook wel goed trouwens . Maar goed , om mn verhaal beetje beknopt te houden …… ik heb daar ongeveer 3,5 uur gevist en de totale vangst was 6 botten in grootte van 23 tot 35 cm. Wat me daar opviel was dat de botten geen van allen een mooi wit buikje hadden maar allemaal bruin of volop bruine spikkels ( zie foto).
Zou dat te maken hebben met de bodem van de Waddenzee of zouden ze de laatste weken teveel in het zonnetje hebben gelegen en niet goed hebben ingesmeerd ? Joost mag het weten, ik weet het niet .
En ik ben weer een illusie armer…… in de Waddenzee bij Zürich of Harlingen vang je niet altijd 30 of 40 botten.
Met visvriendelijke groet,
Eldert .
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 21, 2023

  Antwoord

  Ha Eldert, jij hebt toch een mooie bezigheid gehad in je vakantie, lekker proberen botten te meppen en 30 a 40 is niet gelukt, dat lukt waarschijnlijk alleen de locals, die precies weten hoe en op welke afstand, haakgrootte en dergelijke, moeten vissen, maar toch ben je niet voor niks geweest. Tja die bruine vlekken? Vroeger in de jaren tachtig, waren de botten op de westerschelde en aan het strand van zuid Holland ook zo en dan ook nog open wonden.
  Grtjes en fijne vakantie, Peter

 2. ies > juni 21, 2023

  Antwoord

  Hey Eldert, toch weer even het gevoel gehad van yessss, al duurde dat maar 3 vissen lang. Ik heb een paar weken geleden op Vistv xl een uitzending gezien over vissen op bot in de wadden zee was, het weliswaar een stek in Noord Holland dacht ik, maar was een feest om te zien. Jammer dat je dat niet heb meegemaakt.
  Maar uiteraard voor je volgende sessie weer rammelende toppen toegewenst op nieuwe of oude stekken.
  Groetjes Ies

 3. Martijn Boone > juni 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, toch leuk zeg om eens helemaal ergens anders te vissen! En die botten, misschien beter eind April / begin mei? Ik weet het niet hoor, ik denk het zomaar. In elk geval toch een paar van die lievelingsvissen van jouw gevangen, of toch niet omdat je er vieze bekken mee trekt? Haha. Fijne vakantie Eldert, geniet ervan…. En nu je daar toch bent, probeer het gewoon nog een keer? Aas verkopen ze daar ook zag ik…. Neem je voor je vrouw een strandstoel mee en een puzzelboekje dan kan zij ook genieten toch?

 4. Stefan > juni 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert, leuke visserij daar als je er in de buurt bent, te ver om normaal gesproken ff naartoe te rijden…
  Toch een paar grote botten weten te strikken, aan vlaardingen lukt dat niets eens tenslotte…. Jammer van het aas, maar toch nog aardig kunnen vissen er mee.
  Groeten,
  Stefan

 5. Nico > juni 21, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert. Toch vis gevangen niet het aantal waar je had gehoopt. En daarvan leuke foto’s gemaakt en met een mooi verslagje er ook bij. Jammer dat het aas wijlen was met aankomst daar in ieder geval nog een fijne Vakantie toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer..

 6. John Pieper > juni 21, 2023

  Antwoord

  ha eldert zo ver van zeeland en toch vissen leuk verhaal en fijne vakantie

 7. Eldert > juni 21, 2023

  Antwoord

  He Ies , die uitzending heb ik ook gezien maar niet helemaal . Er kwam toen iets tussen en later wilde ik het nog terugkijken maar dat was er niet meer van gekomen. Was in Stroe . Dacht altijd dat dat ook de Veluwe lag maar dus ook in N- Holland. En Perer en Martijn …. volgende keer idd aas halen zo dicht bij mogelijk . In zurich zit er iemand en dan hoef je zelf ook niet met kranten en koelelementen te klooien.
  Groeten .

 8. Jack jozen > juni 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Toch nog enkele echte vissen ( Bot) gevangen Ha. Maar alle gekheid op een stokje wat is het toch een slecht seizoen tot nu toe net of er de Duuvel mee speelt waar ligt het aan mooi aas die nieuwste onderlijnen niks wil lukken maar ja mijn maatje is met vakantie als hij terug is gaan we het toch weer proberen .
  Heel veul groetjes Jack.

 9. Hugo > juni 22, 2023

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Weer eens iets anders geprobeerd, en toch wat bot gevangen. Het is wel een goed idee om je aas bij een local daar in de buurt te kopen ,vers aas altijd beter. We zullen het er voorlopig mee moeten doen denk ik persoonlijk. Hopelijk word het wat beter de volgende maand want anders ziet het er echt beroerd uit met de tong, elk jaar word het slechter. Veel succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

 10. Rien van den hatert > juli 2, 2023

  Antwoord

  We hebben daar ook gevist en in Harlingen wel meestal wat gevangen maar nooit dertig wel een keer stuk of 15 meestal wel mooie leuk visse daar👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *