Home Belangrijke mededelingen Vervolg parkeerbeleid Walcheren

Vervolg parkeerbeleid Walcheren

Advertenties

Het word er allemaal niet beter op..

 

Op de dijk bij Westkapelle moet je betalen om te parkeren

DOMBURG – De zeedijk tussen Westkapelle en Domburg wordt ook betaald parkeren. Wethouder Pieter Wisse (CDA, verkeer) maakte dat donderdag bekend nadat hij een contract ondertekende zodat de gemeente Veere tot 2050 alle parkeerterreinen van Waterschap Scheldestromen mag huren. Daardoor kan de gemeente op alle terreinen langs de Veerse kust betaald parkeren invoeren.

 

Emile Calon 04-03-21, 14:36

Laatste update: 20:04

De gemeente voert dit jaar dat betaald parkeren in, te beginnen in Domburg, Veere en Zoutelande. In de eerste twee kernen geldt al langer betaald parkeren maar de tarieven worden nu aangepast. De gemeente wil langs de gehele kust het invoeren om zo het bezoek te reguleren en te zorgen voor extra inkomsten. ,,Op die manier laten we ook de dagtoerist meebetalen aan toeristische voorzieningen.” Wisse verwacht dat pas in 2022 het betaald parkeren ook wordt ingevoerd in Dishoek, Vrouwenpolder en Westkapelle. ,,We willen dat zorgvuldig doen in overleg met belanghebbenden. We richten ons nu op Domburg, Veere en Zoutelande.” Volgens hem vragen inwoners al massaal parkeervergunningen aan. ,,De afgelopen dagen kregen we al ruim duizend aanvragen binnen.”

 

Dijk is populair bij vissers, surfers en badgasten

Met het ondertekenen van het contract mag de gemeente Veere tot 2050 alle waterschapsterreinen huren. Dat zijn er volgens dijkgraaf Toine Poppelaars twintig. Daarmee ontvangt het schap 2,5 ton per jaar. Volgens Wisse is het belangrijk dat er geen terreinen langs de kust overblijven waar mensen gratis kunnen parkeren. ,,Want dat veroorzaakt direct een aanzuigende werking.” Mede daarom wil hij ook ook dat er betaald wordt voor parkeren op de zeedijk tussen Domburg en Westkapelle. Dat stuk dijk is populair bij surfers, zeevissers en badgasten die een rustig strand zoeken. Maar volgens Poppelaars staan de auto’s daar vaak schots en scheef en zorgen de automobilisten ook voor vervuiling. Wisse: ,,En dat moet ook opgeruimd worden.” Ambtenaren van gemeente en waterschap onderzoeken nu op welke manier en wanneer daar betaald parkeren kan worden ingevoerd en welk bedrag daar betaald moet worden.

 

De wethouder vertelde verder dat er ook gesproken wordt over het parkeerterrein aan het Abraham Calandplein in Westkapelle. Er zijn in het verleden door het waterschap toezeggingen aan een ondernemer gedaan dat daar nog vele jaren gratis geparkeerd mag worden. ,,Maar als dat gratis blijft, staat het straks in een mum van tijd vol met mensen die vervolgens uren op het strand zitten. Daar heb je als ondernemer ook niets aan”, aldus Wisse. Volgens hem wordt er gewerkt aan een oplossing waarbij iedereen profijt heeft. ,,Het eerste uur gratis parkeren, daarna betalen.

Jeff

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > maart 6, 2021

  Antwoord

  Hey Jeff, bedankt voor het insturen, van dit artikel!
  We wachten het vervolg af, ik had ook mijn zinnen op Zeeland gezet, om dit jaar wat tong bij elkaar te sprokkelen lekker dicht bij de auto. Nu is het afwachten, hoe het afloopt met de dijk aan Westkapelle, anders gaat het toch weer Europoort worden.

  Groetjes Peter

 2. Gino > maart 6, 2021

  Antwoord

  Nou tot wordt er niet beter op…
  Onze mooie hobby wordt alleen maar duurder. Ik denk dat het allang niet meer over het parkeren gaat, ze willen gewoon meer taksen innen om de rotzooi die sommigen achterlaten mee te kunnen betalen om het overal netjes te houden!! Dus de goede onder ons moeten weer eens boete voor de slechte…

  Grtjs Gino

 3. Eldert > maart 6, 2021

  Antwoord

  Ha Jeff
  Waar ik benieuwd naar ben is of je er ook ssvonds moet betalen.
  Volgens mij is het in Vlissingen zo dat het na 18.00 uur vrij parkeren is. En of je ook in de winterperiode moet betalen. Vlissingen is het alleen van april tm okt.
  We gaan het maar afwachten. Maar gaan ze inderdaad prijzen hanteren van rond 5 euro per uur , dan is het voor veel vissers over en uit denk ik.
  Groet Eldert

 4. Henry > maart 6, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff,
  Bedankt voor de info. Sinds de gemeentes steeds meer taken voor de provincie op moeten lossen zoals bijv. WMO etc. etc. en hiervoor in verhouding weinig steun van het rijk krijgen zal er ergens geld vandaan gesprokkeld moeten worden. Helaas is parkeergeld een van de middelen om de gemeentekas aan te vullen. Hopenlijk blijft het in de toekomst toch nog leuk om een heel dagje aan het stand te vertoeven.

  Groetjes, Henry

 5. Nico > maart 6, 2021

  Antwoord

  Hoi Jeff. Ook jij bedankt voor de info en inderdaad wordt het niet leuk meer en als ze wat Eldert zeg 5 euro per uur vragen. Is het niet te doen meer aan de kust dus maar even afwachten dan . En anders maar ergens anders vissen he.

 6. Jeff > maart 6, 2021

  Antwoord

  Ik verwacht dat het vanaf een bepaalde tijd vrij is, dat is op de meeste plekken wel. We gaan het zien.

  Jeff

 7. Tom > maart 6, 2021

  Antwoord

  Tarief wordt 2,40 per uur op de grote parkeerplaatsen. Betaald moet worden vanaf 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds in de maanden maart t/m oktober. Dagtarief 12 euro.. Het alternatief is een jaarkaart van 150,– afgegeven op kenteken om “misbruik” te voorkomen. De Banjaard valt hierbuiten omdat die plaats in de Gem Noord Beveland ligt.

 8. Peter(Fishguppy) > maart 7, 2021

  Antwoord

  Halo Tom, ik ben heel benieuwd waar jij deze info vandaan haalt en of je het mij toe kan sturen?

  Groetjes Peter

 9. Tom > maart 7, 2021

  Antwoord

  Ik woon zelf in Veere. Op de site van de Gemeente Veere staat onder parkeerbeleid heel veel informatie en antwoorden op vragen. Er is ook al heel veel over geschreven en gesproken in de lokale media.. Veel protest geweest o.a van de hengelsportverg Westkappele. Maar dat heeft niets uitgehaald. Men wijst er op dat men toch erg veel voordeel heeft als men de kaart van 150,– euro koopt. Dit jaar had je de kaart van 67,50 Euro en waren bovendien nog veel plaatsen vrij o.a. Zoutelande en de Zeedijk.

 10. Peter(fishguppy) > maart 7, 2021

  Antwoord

  Dank je Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.