Home Bootvis verslagen Samen met Romy, vissen met onze boot

Samen met Romy, vissen met onze boot

Advertenties

Gisteren, 14-08, halvelings afgesproken met De Zeehondetemmer, om met mijn boot te gaan vissen, voor mogelijk een haai, ware het niet, dat Nico om half 4 bij de therapeut moest zijn en door verplichtingen mijnerzijds, kon ik pas tegen de middag om aas, dus afspraak verzet, omdat er dan weinig vistijd overblijft. Maar het was zo’n lekker weer gisteren en Romy had ook wel zin om te gaan vissen, dus naar Dixhoorn, die nog 8 ons steek/kweek zagers voor me had, maar o, wat een drukte onderweg, voor we bij Neeltje jans zijn, duurde het ruim 2 uur en dan ligt de sluis nog eens vol, richting zee, dus we hadden de tijd en ruim een half uur later, liggen we eindelijk in de sluis!

Samen met Romy, vissen met onze boot

Samen met Romy, vissen met onze boot

Tegen 14u, liggen we op onze bestemming, aan de R5, waar nog 1 boot ligt en we proosten op een gezellige dag samen.

Samen met Romy, vissen met onze boot

We hebben daar in het laatst van afgaand water, totaal geen aanbeten gehad, dus we besluiten voor de keerring te gaan liggen, in de hoop op een haaitje, tong of een grote hoofdkrab. Het lag er redelijk vol met bootjes en heb niks bijzonders boven zien komen, alleen wat mini scholletjes, die je met veel moeite op de foto krijgt, vanwege de brandende zon, die op een gegeven moment echt vervelend werd en we waren blij dat er op een gegeven moment een koel briesje uit het zuidoosten opstak.

Samen met Romy, vissen met onze boot

We hebben een aantal leuke aanbeten gehad, maar die zaten er niet aan en ook hadden we tot bijna aan de boot, het geluk, van een grote hoofdkrab, maar juist voor het net, lieten ze los en dan hadden we nog wel wat, maar dat was niet veel meer!

Samen met Romy, vissen met onze boot

Rond 17u, besluiten we maar weer te verkassen, richting de tongenstek en ik heb gelijk aan de eerste hengel al een mooie aanbeet, maar het resultaat is teleurstellend!

Samen met Romy, vissen met onze boot

We liggen hier nog een uur en besluiten het maar voor gezien te houden, met nog ruim 5 ons zagers over, omdat het leek dat er zelfs geen gespuis zat, zoals garnaaltjes en guppies, die het aas eraf eten. Dus wie weet, nog een europoortje, deze week, ik hoop het?

Als we richting de sluis kruisen, besluit de motor om terug te vallen van 4500 toeren naar 3500 toeren en wat ik ook doe, dat veranderd niet meer, terwijl hij toch mooi stationair draait en langzaam vaart? Rara, vuile benzine door te weinig gebruik(3 maanden geleden)? Als het volgende keer weer is, maar even naar Zwemer rijden!

De vangst bestaat vandaag uit niet meer dan, wat mini bolkjes, scholletjes en een ondermaats botje, we hebben weleens beter gevangen, maar we zaten er niet echt mee, het was echt genieten op het water, vooral als de zon even achter de wolken kroop, soms was het echt veel te heet!

Augustus is ook niet echt de maand om overdag te vissen, maar hoofdzaak is, dat de zin om te vissen langzaam terug is gekomen en ook weer om te schrijven en we hebben een geweldige vader-dochter dag gehad!

Eigenlijk ben ik best blij, dat Nico niet mee kon, achteraf, omdat ik hem echt veel beter gun, Nico je haai komt er nog een keer aan, dit jaar of volgend jaar!

Tot de volgende!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Huib > augustus 15, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,

  Goed om te lezen dat je ook geweest bent, en de vangst maakt dan inderdaad niet veel uit.

  Groeten
  Huib

 2. Nico > augustus 15, 2017

  Antwoord

  Hey Peter en Romy. Jammer dat het een beetje is tegen gevallen met de vangsten. Ook bedankt voor het vermelden dat ik deze dag niet met je mee kon. Maar Jij bent er lekker op uitgeweest en dat doet al heel veel goed.
  Ben in ieder geval blij dat je het nog te goed houd om dan samen een keertje er op uit te kunnen. Prachtig verslag en mooie foto’s gemaakt Maat.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Jack Peelman > augustus 15, 2017

  Antwoord

  Zonder twijfel foto’s van verleden jaar 😀

  Leuke dag op stap met een blondje,… eigenlijk moet het niet meer zijn dan dat, wat doet de vangst er dan toe.

  Groetjes,
  Jack

 4. Jack > augustus 15, 2017

  Antwoord

  Hee dan zijn jullie toch weer eens lekker samen op pad mooie foto,s het licht er natuurlijk wel aan wie er op staat HiHi het doet wel goed om die Romy wwer eens te zien stralen groetjes van Ons uit Veldhoven.

 5. Henry > augustus 15, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter en Romy,
  Ondanks de mindere vangsten is het natuurlijk gewoon hardstikke leuk om als vader en dochter samen door het zilte nat te pruttelen. Aan jullie snuiten op de bijgaande foto’s is te zien dat jullie beiden volop hebben genoten van dit vistripje. Zo’n vader/dochter dag en dan ook nog ‘ns op ’n vissersboot is iets waar veel hengelaars jaloers op zullen zijn maar het is jullie van harte gegund. Goede vangst voor jullie volgende boottripje!!!

  Groetjes, Henry

 6. Kees Michielsen > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,
  Lekker vissen man! Groot gelijk.
  Vangsten vallen dan wat tegen maar daarom heet het vissen.
  De gast die mijn Beekman gekocht heeft lag maandag ook voor de kering, had 4 haaitjes tussen de 60 en 100 cm, ze zaten er dus wel.

  Wat betreft je motor zou ik toch ff een belletje doen naar Zwemer, misschien heeft hij zo de gouden tip voorhanden (misschien oliepeil?)

  Maandag was het op Langeland een topdag met heel veel grote kabeljauwen, bij interesse staat er een filmpje in het verslag op mijn site. Ingrid heeft weer toegeslagen…

  Tot ziens vriend!!

 7. Peter(Fishguppy) > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Allemaal bedankt voor de spontane reacties!
  Hey Kees, het beste getij voor de keerring lag tussen 9 en 3 en wij lagen daar pas tegen 3 uur, toen alle andere bootjes weg gingen, het is een bekend fenomeen, dat aan de buitenkant keerring, met afgaand het best is en aan de binnenkant met opkomend en wij wilde gewoon wat vissen en genieten!
  Oliepeil was het eerste waar ik aan dacht, maar dan zou hij terug gaan naar 2500 toeren en het was zo, dat ik de olie vorige keer had gevuld tot max, of de dop moet eraf getrild zijn?
  Ik ga zeker Zwemer contacteren, bedankt voor de tip vriend!
  Groetjes Peter

 8. Rob Torsk > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Afgelopen zondag op de Zeearend ’s morgens ook voor de kering gelegen,maar geen haaitjes.Daarna bij de ZBJ 2 haaitjes en veel kleine wijting en steenbolk.Rond 14.00 terug bij de kering en nog steeds geen haaitjes.Is vreemd daar,soms enkele per uur en soms helemaal niets.Maar leuk dat je er weer een keer op uit bent geweest.

 9. Peter(Fishguppy) > augustus 16, 2017

  Antwoord

  Deze ochtend even terug naar mijn boot geweest en na wat handelingen, met wd40 en een andere benzine tank, vaart hij weer als vanouds. Denk dat de automatische ontluchting van de ene tank niet goed werkte?
  Ben wel opgelucht, dat het zonder tussenkomst van grote kosten opgelost is.

  Groetjes Peter

 10. Alain tulleneers > augustus 18, 2017

  Antwoord

  heeey Peter
  Weer terug het zilte op geweest.
  Dat zal je deugd gedaan hebben.
  Groeten alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *