Home Strand en kantvisserij Vissen aan de Botlek

Vissen aan de Botlek

Advertenties

Gisteren, vrijdag 7 juli, had ik voor mezelf de plannen gemaakt om er eens een lange sessie tegen aan te gooien en was erg benieuwd, hoe de haaklijntjes van gevlochten lijn zouden werken, met dank aan Herman Wildenberg, de man achter de onderlijnen. Eerder deze week was ik in Yerseke, voor mijn dochter en heb gelijk bij Dixhoorn, 6 ons kweekzagertjes gehaald en die moesten eraan gisteren! Om goed 15u hoogwater en lekker bijtijds weg gegaan thuis en rond 14u sta ik op de beoogde stek, moederziel alleen en ik knip met de tuinschaar eerst alle gras en ander obstakels weg, zodat ik lekker relaxt kan vissen en ik heb er zin in, lekker met 1 hengeltje en soms met 2, met slechts 2 haakjes en ik verwacht er veel van, er loopt een mooie stroming, daar houden ze wel van en de vis komt gestaag binnen, vele hele kleine botjes, soms een redelijke en een enkel tongetje, maar wat zijn de tongetjes klein.

Vissen aan de Botlek

Vissen aan de Botlek

Inmiddels heb ik 2 buren gekregen, links en rechts en het zijn echt gezellige mensen en na 17u loopt het over de gehele linie vol en iedereen vangt kleine tongetjes, behalve mijn buurman links, die vangt alleen maar bot. Dan is het wachten op het donker en dan is het water inmiddels al weer aan het komen, maar zolang de stroming naar de goeie kant blijft gaan, uit de waterweg, vang je tong. In het donker gaat het niet normaal zo goed, maar wat zijn ze klein, zo van 15 tot 20 cm en alles mag terug zwemmen, niet een aan de maat, bij mij.

Vissen aan de Botlek

Dan ga ik maar met 3 haken vissen aan de ene hengel, aas genoeg. Ik vang echt van alles, ook in doublet en triplet.

Vissen aan de Botlek

Vissen aan de Botlek

Het valt wel op, dat de triplet, op de rode amnesia lijntjes gevangen is, die ik als 2e lijn gebruik, op mijn rechterhengel.

Tegen middernacht is daar eindelijk, de gehoopte echte tongenklap en heb ik toch nog 1 maatse tong van 30 cm.

Vissen aan de Botlek

Wat opvalt is dat mijn linker buurman, ook in het donker, geen enkele tong heeft gevangen, hij begrijpt er niets van en laat zijn lijntjes zien en daar is niets mis mee, alleen misschien het type haakje?

Tegen half 1 begin ik de boel op te ruimen en maak onderweg terug naar de auto, een praatje met de andere vissers en er is over de gehele linie gevangen.

Ik moet zeggen, dat ik dit nog nooit heb meegemaakt, zoveel vis, maar zo klein en hopelijk zet iedereen ze gewoon terug, zoals het behoort, zodat we voor de toekomst ook nog met plezier kunnen vissen!

Ik heb zowat de klok rond gevist en ben echt kapot, als ik bij de auto ben en doe dit echt nooit meer, zolang!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Nico > juli 8, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter. Zo als gewoonlijk weer een prachtig verslag er van gemaakt en ook met mooie foto’s er bij. De grote tongen komen nog wel denk Ik.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Rob Torsk > juli 8, 2017

  Antwoord

  Mooi verslag Peter,maar jammer van de kleine tongetjes.Vanuit Vlissingen worden er vrij veel grote tongen gevangen.Morgen mag ik de klok rond gaan vissen.Om 6.00 varen we uit met de Waypoint en zullen rond 21.00 weer terug zijn.Rond 4.00 thuis wegrijden,hele dag vissen (op tarbot) en dan weer om 23.00 thuis.Dit wordt een zeer lange dag,maar ik zie er totaal niet tegen op.Zal wel vermoeiend zijn.We zijn ook geen 18 meer hè?

 3. Peter > juli 8, 2017

  Antwoord

  Spannend Rob, ik hoop dat je de dag van je eleven hebt.
  Gr Peter

 4. jack > juli 8, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter dan heb je toch weer een dagje lekker gevist en kleine worden groter he deden de gevlochten onderlijnen goed geen verlies ?.Een mooi verslag en mooie foto,s groetjes Jakie.

 5. p.knopper1@kpnplanet.nl > juli 9, 2017

  Antwoord

  He peter ,
  Ja dat is zeker een lange sessie maar toch altijd geeft het een mens ontspanning toch jammer dat de tongetjes aan de kleine kant waren maar het blijft altijd spannend ook weer een mooi verslag .Groeten Hans

 6. Henry > juli 9, 2017

  Antwoord

  Hey Peter, zoals we van je gewend zijn een mooi verslag met bijgaande foto’s. Ja ook ik heb het idee dat de kleur van de lijn maar zeker ook de grootte van de haak soms bepalend kan zijn, het belangrijkste van alles is echter om te genieten aan de waterkant en och… bij onze laatste sessie had ik geen enkele echte tongenklap maar veel gelachen en wat niet is kan nog komen!!!
  Goede vangst en veel plezier voor voor je volgende sessie.
  Groetjes, Henry

 7. vangompel danny > juli 9, 2017

  Antwoord

  HOI PETER BEN JE NOG GAAN TONG VISSEN VELZEN ZUID AAN EERSTE PARKING TOEKOMT

  WAT IS BESSTE DAAR IN DAG OF NACHT

  WIJ ZIJN OP 8 JULI GEWEEST NIETS VAN TONG
  KOMT DA ,,
  PS- ALS JULI KEER GAAN NAAR DAAR LAAT IS EEN SEINTJE

 8. vangompel danny > juli 9, 2017

  Antwoord

  HOI PETER BEN JE NOG GAAN TONG VISSEN VELZEN ZUID AAN EERSTE PARKING TOEKOMT

  WAT IS BESSTE DAAR IN DAG OF NACHT

  WIJ ZIJN OP 8 JULI GEWEEST NIETS VAN TONG
  KOMT DA ,,
  PS- ALS JULI KEER GAAN NAAR DAAR LAAT IS EEN SEINTJE

 9. Peter(Fishguppy) > juli 10, 2017

  Antwoord

  Hey Danny, ik ben nog nooit aan Velzen geweest(NZK), misschien komt het er nog eens van, maar denk het niet.
  Groetjes Peter

 10. Alain Tulleneers > juli 10, 2017

  Antwoord

  Dag Peter
  Toch weer lekker gevist,al waren ze wat aan de kleine kant,het is toch vis die ge binnen draait.Ik heb ook al gevist met dunne dyneema als aas lijn,maar dat viel vies tegen,bijna onmogelijk te ontwarren als ge bij de buurman in de knoop raakt op een charter.Gij vist vanaf de kant en kent dat probleem niet.GRZ.Alain

 11. Peter(Fishguppy) > juli 10, 2017

  Antwoord

  Hey Alain, was een nieuwe ervaring voor me, maar is uiteindelijk toch goed bevallen, een aantal grote wolhandkrabben in gedraaid en niet 1 haak verloren. Ze waren alleen iets te lang de haaklijntjes, iets in korten voor de volgende maal, ze draaiden geregeld om de hoofdlijn en je moet zeker geen hele dunne gevlochten lijn gebruiken, maar iets dikkere, ik had 25/100ste.
  Groetjes Peter

 12. Huib > juli 10, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk verslagen mooie vangst. Rode Amnesia heb ik ook de grootste vissen op gevangen opvallend.
  Groeten Huib

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.