Home Strand en kantvisserij Vissen aan de Mississippi haven Europoort

Vissen aan de Mississippi haven Europoort

Advertenties

Vandaag wilde ik weer op de nieuwe gul plaats gaan vissen, maar bij aankomst bleek het er erg druk te zijn, alle goede plaatse waren bezet en ik was niet van plan om 1,5 km te lopen, dus blijft voor mij Maassluis over, maar gezien het springgetij geen goede keuze , waarschijnlijk! Dus een 15 km verder gereden naar Mississippi haven en daar aan gekomen, staat er nog maar 1 visser, dus ik parkeer mijn auto tegen de waterkant een 50 meter verder op. Ik begin al snel met vissen en werp erg ver,  zo hoog boven het water en de wind in de rug en al meteen staat de top erg uitbundig te klapperen, maar eerst de 2e nog inwerpen en dan de beaasde onderlijnen klaarmaken en draaien maar en inmiddels heeft de 2e ook al beet, resultaat op 2 hengels 5 vissen(jes).

Mississippi haven

1 wijting en 1 schar zijn aan de maat, dus kunnen mee. Dit was de voorbode van de gehele middag, erg veel vis, was om 2 uur begonnen en wil doorgaan tot het begin van het duister.

Het is niet normaal, gewoon gelijk na het inwerpen beet en zo overtuigend, maar erg klein gemiddeld, ik draai nooit op voor minder dan 2 stuks, maar meestal gewoon 3, maar er is maar een enkele groot genoeg. Neem gewoon de tijd om een bakkie leut te doen!

Mississippi haven

Mississippi haven

Op een gegeven moment begint het te vervelen, telkens met de ondermaatse vis naar het water lopen en terug gooien, maar omdat je zo hoog staat, blijven er 8 van de 10 drijven en het is een vreet festijn voor de meeuwen.

Dan heb ik op de ene hengel een triplet, waar een mooie wijting tussen zit en op de andere een triplet met een dikke schar.

Mississippi haven

Mississippi haven

Dat geeft de burger moed, maar helaas komen de maatse vissen maar erg zelden binnen, puur ergernis met die kleine wijting, amper tussen de 15 en de 23 cm.

De andere visser ruimt op en rijd weg en na 4 uur sta ik daar moederziel alleen, in een uithoek, waar ik het niet echt op heb, maar nog een uurtje proberen. Dan vang ik tussen mijn tripletjes kleine vis, weer een triplet met een maatse wijting en een mooie schar.

Mississippi haven

De tijd vliegt en er begint een druppel te vallen, maar hier sta je zo lekker uit de wind onder de achterklep van je auto.

Als het begint te schemeren vang ik een triplet waar 2 scharren bij zitten.

Mississippi haven

Als ik nu zeg dat ik op 3 uur vissen ruim 80 vissen heb, is dit niet overdreven, om de 5 minuten zitten er 2 of 3 aan en dat op 2 hengels, ik ben eigenlijk doodmoe en ik besluit op te ruimen en aan de eerste zitten weer 3 wijtinkjes van om en nabij de 15 cm en vanuit mijn hooghoek zie ik op de shimano en doorbuiger, het zal toch niet waar zijn?

Hij draait echt lekker zwaar en het is zeker een gul, aan het gebonk te voelen en dan rest me nog een ding, hem aan het kleine haakje omhoog tillen en hopen dat het goed gaat, in het inmiddels volledige donker, maar het lukt!

Mississippi haven

Ik zit te twijfelen of ik weer alles optuig, maar besluit het niet te doen, ruim toch op en besluit over nieuwe tonge terug te rijden gezien het fileleed rondom Rotterdam op de radio.

De late gul was nog een leuke bonus, maar voor de rest, dit is leuk voor 1 keer, voor de rest, ben je het snel beu, maar je weet maar nooit, altijd een leuke uitwijk, mocht het op een andere plaats niet lukken.

Mvrg Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. huib > november 30, 2012

  Antwoord

  Peter,
  Leuke stek!
  Grtn. Huib

 2. Peter > november 30, 2012

  Antwoord

  Peter,

  Leuke stek om te vissen alleen die bergen ondermaatse vis gaat snel vervelen, lijkt wel op vissen in de Amazonehaven daar had je dat ook zo erg.

  Groetjes
  Peter

 3. Maup > november 30, 2012

  Antwoord

  hee Peter en Huib,

  Allebei een leuke gul,goede vangsten!

  groetjes Maup.

 4. ramesh > november 30, 2012

  Antwoord

  Hoi peter,
  Vandaag voor mij een nieuwe stek bezocht. het tunneltje…zat vaak vast maar heb 1gulletje van 30cm.. die is terug gezet en ik heb ook een gul van 52cm van 1,52kg. Mijn nieuwe hengel is echt fantastisch..gooit super lekker.
  Jij hebt een super dag gehad aan jouw vangst te zien.ik persoonlijk ben t zat om die kleine vissen te vangen ik zoek toch de gul maar op.
  Groetjes,
  Ramesh

 5. Peter(Fishguppy) > november 30, 2012

  Antwoord

  Hoi Ramesh.
  Was ik ook ven plan, maar heel de strook was vol met vissers, dus besloot toch voor de andere stek te gaan, omdat als ik naar Maassluis was gereden, het file leed niet te overzien was en nu kon ik via Zeeland naar huis rijden.
  Was leuk en toch ook nog een gul, van bijna 50 cm.
  Misschien morgenochtend nog eens proberen aan de waterweg!

  Groetjes Peter

 6. Werner V > december 1, 2012

  Antwoord

  Leuk gevangen Peter maar jammer van de grootte van de vis. Het is algemeen geweten dat de vis in de havens (missisipi, amazone, dintelhaven) niet erg groot zijn al kan het daar soms wel eens los gaan met dikke gullen en grote wijtingen maar dan moeten de omstandigheden echt wel meezitten. Het is dan ook wel te snappen dat je die kleine wijting na een paar uurtjes wel goed zat bent. Toch knap dat je nog enkele panvissen weten te verschalken hebt.

  Grtz
  Werner V

 7. John > december 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Dat is weer een aardige bak vis!Jammer dat de gulstek (weer)vol stond, dat is straks als het wat kouder wordt meestal wel over.
  Nu zitten er veel vissers die voor de wijting komen.
  Jammer dat ik een druk weekend heb,Sinterklaas,verjaardag etc,anders was ik morgenochtend ook gaan vissen.

 8. Johan het (loze) vissertje > december 1, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter, als alle vis aan de maat was dan had je een extra emmer moeten hebben denk ik. Ik ben blij dat je je hobby weer goed kan beoefenen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 9. meunenmaaier > december 1, 2012

  Antwoord

  Heeej Peter!

  geen verkeerde vangst , maar weet precies wat je bedoelt! 😉

  als je de kleine vis zat bent doe dan een halve wijting aan je haak, meer kans op gul en minder kans op aanbeten van kleine wijting en/of steenbolk.

  gr!

 10. Werner R. > december 2, 2012

  Antwoord

  Hey Peter,

  Toch weer genoeg vis gezien zie ik wel.
  De grote hadden geen kans om te bijten denk ik?

  Grtz Werner R.

 11. dennis > december 6, 2012

  Antwoord

  leuk vangstbericht!

  zaterdag a.s (8 dec) hebben wij hier de topcompetitie en staan hier met 16 man.

  we wensen de controleurs succes 😉

  Dennis

 12. Elmo > december 9, 2012

  Antwoord

  Nou dennis , het is je toch mooi gelukt om er 22 te vangen in 2,5 uur tijd .
  Het was er heel wat beter dan in de dintelhaven . Daar was het huilen met de pet op . Wat een verschil en dat op maar een paar km. afstand van elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *