Home Strand en kantvisserij Vissen aan het Nollestrand, met Paul de Visexpert

Vissen aan het Nollestrand, met Paul de Visexpert

Advertenties

Gisteren, eindelijk nadat we al bijna 2 jaar contact via e-mail hebben over onze beider web-sites en het vissen, is het er dan toch een keer van gekomen, de confrontatie Fishguppy/De Visexpert.

Paul had zichzelf voor 600€ armer aan een nieuwe visuitrusting gemaakt, dus was op alles voor bereid.

Na de kennismaking en een bakje koffie bij mij thuis, in de auto gestapt en naar de plaats van bestemming gereden en na aankomst is Paul dan ook in de wolken met zo’n mooie stek en we zijn dan ook snel aan het vissen en maar net op tijd want even later loopt het gehele strand in de buurt vol met medevissers!

De verwachtingen van Paul waren hoog gespannen, maar ik had al verteld dat de vangstberichten van de laatste week niet uitmuntend waren voor overdag, maar misschien in het donker met opkomend water dachten wij bij onszelf.

In het begin was Paul een beetje onwennig in zijn waadpak en het werpen ging hem niet zo goed af, omdat zijn lood in het water hing, maar hij had al snel in de gaten hoe ik het deed en binnen no time had hij het door en wierp haast net zo ver als ik.

Hij was er op gebrand om tenminste even veel of weinig vis als ik te vangen en hij begon heel sterk met al gelijk de eerste draai een klein botje te vangen wat hij ook weer netjes laat terug zwemmen na hem professioneel onthaakt te hebben.

Dan is het weer een tijdje rustig en vangen we niets bij voorlopig, ook de andere visser niet, intussen zijn er rechts van Paul ook al een 5a6 medevissers komen staan die een onderlinge wedstrijd houden, bij ons ligt het in ieder geval niet aan het aas, maar ik steek het voor een groot deel op de wind die uit noordoostelijke richting komt en dat is Paul met me eens, we hebben mesheften, witjes en leeglopers als aas.

Dus we hebben tijd genoeg om te praten en het valt ons beiden erg op dat het meteen héél goed klikt tussen ons beider en dan terwijl we richting de andere vissers kijken zien we beide Paul zijn kortste hengel uitbundig staan klapperen en we gaan even kijken en na een tijdje besluiten we dat er iets aan moet zitten en Paul begint te draaien en vangt een gulletje.

Waarbij hij twijfelt, of hij hem gelijk opeet of toch maar terug zet, wat hij maar doet omdat hij ondermaats is.

Dan vangt hij aan de andere hengel nog een klein wijtinkje en heeft dan als enige van alle vissers vis gevangen en nog wel 3 stuks, ik vind het ongelooflijk, er zwemmen 3 visjes op het gehele strand en hij vangt ze alle 3, terwijl ik al over was gegaan op de gupvisserij, wat mijn specialiteit is, maar ik vang niets, hij is dan ook apetrots en wat blij dat hij niet afgaat in mijn bijzijn.

Als dan na 19.15u het water begint te komen komt de beet er een beetje in bij mij, maar ik weet er nog geen te verzilveren, dus weer maar wat grotere haken eraan en net als Paul alleen met leeglopers en even later stap ik weer over op lijnen met 2 haken nr. 6 aan lange wapperlijnen en dan begint het eindelijk te gaan, de eerste visjes komen binnen.

Dan gaat het schemeren en ik ga gauw de lamp uit de auto halen en dan gaat het erg snel in de schemer, ik zit zo aan 6 stuks en Paul vangt even niets, dus staat het 6-3 in mijn voordeel.

Waaronder ook het enige doubletje van de avond.

Links en rechts zien wij heel weinig beweging, maar dan heeft Paul weer beet en weet in een kwartier de score weer gelijk te trekken naar 6-6.

We blijven dan beiden zowat hetzelfde vangen, tot we er beide 11 hebben en dan vind ik dat het tijd wordt om op te ruimen, terwijl Paul nog wel zou willen doorgaan, maarja hij gaat toch akkoord om te stoppen en als we dan beide de eerste hengel binnendraaien, zit er bij mij een mini scharretje aan en bij Paul een hele mooie schar.

Tja en dan staat het gewoon 12-12, maar dan de laatste hengel, daar zit bij Paul niets aan en bij mij?

Ik ben gewoon de lachende laatste!

Dan is het 13-12 in mijn voordeel, maar als ik eerlijk moet zijn, als we op cm’s hadden gevist had Paul dik gewonnen.

Paul is een beetje teleurgestel dat we geen tong hebben gevangen en zal vrijdag avond weer alleen terug gaan.

Dan ben ik klaar om naar de auto te gaan om 21.30u en dan moet ik tot mijn verbazing nog bijna een half uur op Paul staan wachten omdat hij eerst op het strand al zijn vismateriaal nog aan het schoonmaken is en bij de auto duurt het ook al erg lang, dus ik spreek met hem af dat als we de volgende keer samen gaan dat ik hem een half uur voordat ik opruim een sein geef, zodat hij alvast kan gaan beginnen met het opruimen, zodat we gelijktijdig klaar zijn en ik nog een paar visjes meer kan vangen.

Als we de auto aan het inruimen zijn komen alle andere vissers ook terug naar hun auto en zij blijken allemaal van 1 tot 6 visjes gevangen te hebben en ook allemaal erg klein, maarja dat is vissen!

Maar wij hadden dus veruit de meeste van alle vissers!

Na afloop nog een paar biertjes bij mij thuis gedronken met Paul.

 

Hier nog een korte panorama slideshow van het Nollestrand.

Waarschijnlijk volgt er op korte termijn een update bij gastvissers van Paul aan het Nollestrand op vrijdagavond!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.