Home Strand en kantvisserij Vissen aan Zoutelande(speeltuin)

Vissen aan Zoutelande(speeltuin)

Advertenties

Vandaag stond eigenlijk vissen met mijn eigen boot op het programma, maar volgens windguru, was de golfhoogte 2 meter aan Neeltje Jans, dus maar besloten naar Zoutelande te rijden voor een Zeeuwse strandsessie.Het Kustlicht is geen optie vanwege de Nationale Topcompetitie, waar ons Lands beste wedstrijdvissers onderling gaan uitvechten wie er een plaats voor het WK kan bemachtigen.Bij de overgang van de Speeltuin zijn alle parkeerplaatsen al bezet, als ik tegen 9 uur arriveer, dus ik rijd terug naar de Boullevard en daar is maar 1 van de 5 parkeerplaatsen bezet.Maar als ik met mijn spullen op het strand kom, blijkt de 1ste of laatste man van de Topcompetie hier in het 1ste vak naar rechts te staan.Ook links naar de speeltuin is het erg druk, maar mijn plaatsje waar ik meestal sta als ik hier vis is nog vrij en daar heb ik nauwelijks materiaal verspeeld in het verleden.Ik begin met 1 hengel met gevlochten lijn en afhouders en de andere met erg dunne nylon met voorslag en wapperlijnen en ik heb 5 ons leeglopers en 2 ons zagers als aas, gehaald bij Huijgens Hengelhuis, wat er weer fantastisch verzorgd uit ziet.Ik heb al erg snel beet op beide stokken en ik haal eerst mijn linker met de gevlochten lijn in en daar zit een doubletje aan, een om te houden en eentje mag terug.

Zoutelande(speeltuin)

De andere met de dunne nylon heb ik zo ontiegelijk ver ingeworpen, dat de lijn door de stroming tegen het paalhoofd aanschuurd en het gevolg is dat ik lijnbreuk krijg met vis eraan, een voorslag eraan en vissen weer.

Ik vang op de linker een meuntje en de rechter gaat weer erg zwaar, maar ik weet weer de onderlijn niet binnen te halen, hij loopt halverwege vast en ik geef het op met de nylon en zet er een spoel op met gevlochten lijn.Aan mijn linker zit weer een leuke schar.

Zoutelande(speeltuin)

Nu met de gevlochten lijn op de rechter stok heb ik niet meer zo’n last van de stroming omdat ik nu ook een stuk minder ver werp, maar ik weet er ook met de gevlochten lijn niet uit te komen en dit 5 keer achter elkaar en dan lijkt het over te zijn als ik weer een stuk vooruit kan gaan staan.Dan zie ik een bekende aan komen.

Zoutelande(speeltuin)

Erik Tramper met zijn zoon
Dat vind ik nu leuk, zo af en toe kunnen we eens een babbeltje maken en onze ervaring uitwisselen.Als ik weer indraai, ditmaal voor het eerst vis op de rechter, tenmiste vis die ik aan de kant weet te krijgen, het is een doublet, van weer een mooie en een kleintje.

Zoutelande(speeltuin)

Het gaat niet echt heel erg goed, maar bijna elke draai vang ik toch een visje of soms een doubletje, maar er gaan er velen retour.De top ligt net voor het lage water en dan vang ik ook mijn eerste maatse wijting in doublet met een schar.

Zoutelande(speeltuin)

Ik zie vanuit mijn ooghoek dat Erik ook zijn eerste vangt en even later zijn zoon ook!Met het komen van het water verwacht ik veel vis, maar wat is dat een tegenvaller, het is een stuk minder dan met afgaand water, veel wijtingen nu in plaats van schar, maar telkens maar 1 visje.Maar op een gegeven moment vang ik een erg mooie schar, maar deze is in het verleden waarschijnlijk al eens gevangen door een wedstrijdvisser, of hij is zo geboren?

Zoutelande(speeltuin)

Als het water 1,5 uur aan het komen is, verspeel ik onderlijn 6 en 7 en is mijn aas bijna op, dus om 13.30u werp ik beide hengels voor het laatst in en ga afscheid nemen van Erik en zijn zoon, het was erg gezellig!Ik neem 16 scharren en 5 wijtingen mee naar huis en heb er 12 terug gezet.

Zoutelande(speeltuin)

Conclusie:Ondanks de mindere vangst, heb ik zo genoten, niet normaal, ik heb Walcheren gemist en hopelijk laat de winter het toe, om nog eens te gaan.Ik kan mijn onderlijnen map weer gaan aanvullen, maar daar zit ik niet echt mee, mijn winkelier mag ook wat verdienen.

Nu ga ik even mijn huisje in Denemarken reserveren, waar ik weer samen met mijn maatje verblijf op 28 mei voor een weekje, toptijd dan, jullie lezen het!

Als ik daarmee klaar ben ga ik weer een schoonheids slaapje doen, ben benieuwd of het deze keer wel helpt.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. willem(gaatvissen) > december 11, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter(fishguppy),

  Mooie vangst toch weer!Inderdaad een aparte schar, lijkt wel een discus vis 😉

  Vis greetz,

  Willem

 2. Peter(Fishguppy) > december 11, 2010

  Antwoord

  Bedankt, Willem(gaatvissen), het lijkt erop dat zijn graad op verschillende plaatsen is gebroken, werd vroeger gedaan om de lengte op te rekken, net niet aan de maats werd, net aan de maats gemaakt.Niet door alle vissers natuurlijk, maar door sommige.

  Groetjes peter

 3. Huib > december 12, 2010

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuke vangst ! De wijting is weer een eind vertrokken met de kou zo te zien.
  Groet, Huib

 4. Peter(Fishguppy) > december 12, 2010

  Antwoord

  Hoi Huib, tja het wordt toch minder door de koude, slechts 5 wijtingen.

  Groetjes peter

 5. Ahmed Nijmegen > december 12, 2010

  Antwoord

  Gefeliciteerd met jullie vangst….het is toch weer een dagje weg..en wat je vangt is weer een verrassing…Groetjes Ahmed Nijmegen

 6. Nico > december 12, 2010

  Antwoord

  Ik heb gister ook bij de zoutelande gevist en ik had ook 2 van die ronde scharren, ik dacht heel even dat het kleine tarbot was. Maar het waren toch echt scharren.

 7. Maup > december 15, 2010

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Zeeland is, en blijft toch het mooist om te vissen,hopelijk blijven de vangsten goed.Blijft je boot gewoon in het water liggen tijdens de winter?

  Tot kijk, Maup.

 8. Peter(Fishguppy) > december 15, 2010

  Antwoord

  Hoi Maup.
  Idd is zeeland het mooiste in sommige jaargetijden!
  Mijn boot is zoals elke zelflozende boot, vorstbestendig en ook het bedieningspaneel is waterdicht en ik ben tenslotte nog allrisk verzekerd ook, dus hij ligt gewoon altijd in de haven.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *