Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Martien en maat, vissen rond Nyborg

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Advertenties

Beste Peter,

Door het lezen van de visverslagen op de site van Peter wist ik het zeker. Vissen vanaf de kant op platvis in Nyborg moest er een keer van komen. Het liefst nog gisteren dan vandaag. Dus gestart met het maken van een planning. Een goede vriend van mij gevraagd of hij mee wilde en dit leek hem wel leuk. Zeehengel had hij nog niet, maar vertelde mij. Koop maar wat ik nodig heb, ik vertrouw er op dat wij een een visje gaan vangen. Pfffff dat moeten wij dan nog wel even gaan waarmaken. Vooral het laatste verslag van Peter over Nyborg maakte mij een beetje onzeker, maar dat was in de herfst, en wij zouden in Mei gaan, waar doorgaans goed in werd gevangen, zover ik dit kon terugvinden op de site van Peter. Peter had mij via de mail nog even uitgelegd hoe ik de vergunningen kon bestellen via internet, dus dit was ook zo geregeld.

Na een voorspoedige reis op 13 mei stonden wij na 8 uur om precies om 16:00 uur voor de deur waar wij de sleutel op moesten halen. Er was niemand thuis maar onder een steen voor de voordeur lag het mapje met de sleutel en de benodigde informatie aangaande het huisje. Ik had gelezen dat ik nog een borg moest betalen van 1000 dkr. maar geen idee hoe nu dit te doen. Afijn wij hadden de sleutel, dus op naar het huisje met zeezicht in Farup strand. Na het uitpakken van de spullen en het optuigen van de hengels toch nog even proberen om een visje te vangen voor de deur van het huisje en mijn vriend wilde zijn hengel wel even voor het eerst zien, en proberen. Voor de deur waren nog drie vissers aangekomen en deze begonnen ook de hengels op te tuigen. Bij kennis making bleken dit ook vissers te zijn uit NL en net als wij vandaag aangekomen, en voor het eerst in Denemarken om te vissen net als wij.

Vol spanning 3 verse pieren aan de paternoster en een kleine worp naar de 75 meter om te kijken of daar vis zat. Na een kleine minuut al de eerste tikjes op de top, zo, dat is snel, en na een minuut al de eerste dublet aan de kant. Dit gaf de burger moed. Nog een half uurtje doorgevist, en er nog twee bij gevangen, daarna gestopt, daar we best wel moe waren en zin haden in een pilsje. De rest ving ook zo zijn visje. Alles was Bot, de favoriet van Peter en alles van een mooi formaat.

Zondag 14 mei

Na een uitgebreid ontbijt, visspullen bij elkaar verzameld en opweg naar Knudshoved. Dit was een kleine 15 minuten rijden, en redelijk makkelijk te vinden door de uitleg in de verslagen van Peter. Bij aankomst op de pier waren wij de enige. Dit verbaasde mij een beetje daar het al 10:00 was. Of zou het slecht zijn op dit moment. Plaatsgenomen op de kop, in het midden, spullen opgetuigd en knallen maar. De beet zat er van het begin gelijk goed in, dus dat was een geweldige opluchting voor mij, had mij maat tenslotte veel vis beloofd.

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Na een halfuurtje kregen wij visite van, jawel onze 3 landgenoten van gisteravond. Zij hadden ook van dit plekje gehoord van Peter Schuurbiers. Hoe klein kan de wereld zijn. Dus met 5 man hier zitten vissen. Wij zijn na een uurtje of 4 gestopt en hadden 22 mooie vissen voor de pan. +/- 10 retour i.v.m de maat. Het merendeel was Bot, maar ook mooie schol en schar.

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Maandag 15 mei.

In de ochtend weer naar Knudshoved. Het was weer een stralende dag net als gisteren. Wij waren weer om 10:00 uur op de kop in het midden en viste weer van hoog naar laag. Nu waren wij niet alleen, maar stond er op de hoek een Deense meneer te vissen. (een bekende van Peter. Ik herkende hem van de foto’s) Vanaf het begin weer gelijk vol in de vis, en ook nu weer na een uurtje of twee……..jawel onze 3 landgenoten. Deze hadden gisteren door gevist tot middernacht, niet echt veel bij gevangen zo vertelde ze mij. Wel een mooie Gul van over de 50 cm. Ook vandaag weer gestopt na een uurtje of 4 vissen. Vandaag 32 vissen mee voor de pan en weer een stuk of 10 retour waaronder diverse kleine mini gulletjes.

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Afscheid genomen van onze landgenoten met de mededeling dat wij morgen een dagje zouden gaan toeren naar Langeland om toch iets van Denemarken te bekijken een ook te proberen een bootje te bespreken voor de woensdag of donderdag.

Dinsdag 16 mei

Op naar Langeland langs de toeristische route door Funen. Vandaag regen en regen, om kort te zijn, het is geen minuut droog geweest. Wij hadden nog het idee om een hengeltje uit te gooien in het zuiden van Langeland, om hier te proberen een gulletje te vangen maar dit idee snel laten varen. Uurtje later nog een ilusie armer. Geen bootje meer vrij op Langeland volgens de lokale viswinkel in Spotsberg. Die schijn je een paar maanden van te voren al te moeten bestellen. Wijze les voor de volgende keer. Eind van de middag boodschappen gedaan, en achter het gasfornuis met een biertje. Spareribs, gebakken aardappelen en koolsla gemaakt. Dus toch nog een leuke afsluiting van de dag, en dit natuurlijk met de nodige versnaperingen.

Woensdag 17 mei

Maar weer als de wiedeweerga naar Knudshoved, het was hier tenslotte goed vissen. Vandaag was het een stuk drukker, veel lokale vissers op de gearriveerde geep en platvis met kleine hengeltjes. En jawel na een uurtje U raad het al…., onze landgenoten. Was dus een beetje dringen vandaag. Er stond vandaag een pittige stroming van rechts naar de brug toe. Aan de rechter kant stonden vandaag een paar Duitsers en deze vingen goed vis. Op de kopse kant was het een taaie visserij, maar toch nog 18 vissen voor de pan in vier uurtjes en zeer veel klein spul retour.

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Vandaag was het hoofdzakelijk Schar en wat Bot.

Donderdag 18 mei

Vandaag zou het onze laatste visdag worden. Vriezer was al bijna vol en ik was tevreden over de visvangst. Dit had ik al in geen 35 jaar meer meegemaakt in NL, dus mijn visvakantie kon niet meer stuk, en wilde ook nog wat van het mooie Denemarken zien, en nu Nyborg in het bijzonder daar er morgen veel te bezichtigen was. O.a diversen markten en muziek.

Aangekomen op Knudshoved, was het best al wel druk. Wij waren hier weer om een uur of tien, maar er waren veel lokalen aan het vissen op Geep. Deze werden ook in grote getallen gevangen en de meeste van een mooi formaat. En jawel, zonder dat dit was afgesproken, na 20 minuten was NL weer compleet. Vandaag was het hard werken voor een platvis, dus alles uit de kast gehaald. Vissen dichtbij, vissen ver weg, vissen heel ver weg, en met de Botlepel. Dit leverde trouwens ook een paar mooie Botten op. Leuke actieve visserij, en je voelt de aanbeten tot in het handvat van je hengel. Ook met de strandstok nog diverse scharren en botten gevangen. Na een uurtje of vijf gestopt en opgebost. Alles weer op ons vouwkarretje en afscheid genomen van onze drie landgenoten.

In de avond tegen de schemering kon ik het niet laten en zeg tegen mijn maat. Ik ga het nog even een kwartiertje proberen op het strand voor ons huisje.

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Pilsje, hengel en een paar zouten pieren mee. Daar was het gelijk raak, vier botten waarvan er twee de 42 cm aantikten in een klein kwartiertje.

Martien en maat, vissen rond Nyborg

Toch maar gestopt, het was leuk geweest.

Vrijdag 19 mei

Zo als gezegd, in de ochtend opruimen, huisje schoonmaken en in de middag genieten van Denenmarken en nog een beetje nagenieten van de vakantie.

Zaterdag 20 mei.

Om 10:30 vertrokken naar het sleutel adres om de sleutel in te leveren en de gasstand af te rekenen, die wij hadden genoteerd op een bijgeleverd formulier. Helaas, ook nu weer niemand thuis, dus mapje weer voor de deur en aanvang reis naar NL. Na een voorspoedige reis waren wij weer thuis om 17:30 uur en zat de fantastische vis vakantie er op, en kunnen we gaan genieten van een lekker gebakken Deens visje. Peter, ook namens mijn maat bedankt, en wil je nog wat foto’s laat het maar even weten, dan stuur ik deze nog even na.

Groet, Martien

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 29, 2017

  Antwoord

  Hey Martien,
  wat een super geweldige visvakantie! Als je pannen botbestendig zijn, kun je daar echt je lol op, ja!
  Idd hebben die andere Nederlanders ook hier hun info gehaald en persoonlijk bij mij en had toch zekers een verslag van hen verwacht, maar helaas,pindakaas voor een volgende maal!
  Goed te lezen dat er weer wat gulletjes zijn gevangen, die ontbraken de laatste keren in totaal! Gelukkig ga ik in September nog 2 weken en dan misschien?
  Ik ben er reuze blij mee Martien, dit getuige van een stukje waardering voor ons!
  Tot een volgende maal!
  Groetjes Peter

 2. Jack > mei 29, 2017

  Antwoord

  Hoi Martien wat heb je een prachtige week gehad en wat een mooie vis,en een mooi verslag en foto,s .Het is een prachtige stek in Nyborg ik heb daar zelf ook gevist samen met Peter nog nooit zo,n mooie visvakantie gehad,en als je geen bakpan hebt van Action dan zijn de botten lekker te bakken ,geniet nog maar effen na .gr Jack

 3. Alain Tullneers > mei 29, 2017

  Antwoord

  hoi mannen
  Met de informatie van Peter jullie streng getrokken.Mooi verslag en dito foto’s.
  Hopelijk de vis gefileerd anders krijgen jullie nog een pv omdat de auto overladen is.
  Groetjes Alain

 4. Nico > mei 29, 2017

  Antwoord

  Hey Martien. Prachtig verslag en natuurlijk met mooi foto’s er bij. Ook leuk van Peter dat hij jullie een beetje weg wijs heeft gemaakt en dat je een verslag op de site heb gezet. Hopelijk volgen er meer dan en ook van andere vissers.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Martien > mei 30, 2017

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Zit in de naam “Bot” Als ze anders hadden geheten, had Peter ze wel gegeten hoor. Peter weet niet wat hij mist. Gebleekt worden ze wel illegaal verkocht als Schol heb ik wel eens gelezen. Dus wij eten lekker ons eigen gevangen ongebleekte Bot, met gebakken aardappeltjes en sla een ware delicatesse.

  Groet,
  Martien

 6. Paul > juli 4, 2017

  Antwoord

  Peter

  Dat was maar 1 Nl, geen meerdere Nl’s om het volledig te maken. Heb je trouwens je belofte aan die ene Nl voldaan? Keertje met jou met de boot mee vissen? Omdat het toen niet zo’n goeie sessie was.
  Nog veel vis vreugde.

  Gr 1 van de NL…. ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *