Home Gastvissers Vissen bij Maassluis.

Vissen bij Maassluis.

Advertenties

Hoi Peter en Medevissers. Vandaag op donderdag wezen vissen bij Maassluis en me broer had eerst gevraagd of Ik met Hem mee wilde. Dat was een leuk gebaar van hem en had hij deze keer bij Jurgens Bergen op Zoom. Gisteren de pieren opgehaald omdat woensdag bij de fam.Dixhoorn geen pieren had. Ja en dan ga je naar een andere hengelzaak toe je moet toch wat hebben om te gaan vissen. Jan was al vroeg bij mij om me op te halen en tegen 8.30 kwam hij er al aan. Dus de spullen in de auto en op onze gemakje naar de stek toe wij wilde eerst op ons stekkie te gaan zitten. Bleek er al ook vroeg daar 4 man te staan vissen dus zijn we naar de stek toe gegaan waar Peter en Frank hebben gestaan. Daar stond niemand en dus eerst maar een hengel gebruikt omdat het half getij was. Omdat er heel veel stroming stond en niet te doen was om met twee hengels te gaan vissen. Na zowat 5 min kreeg Jan al beet toen hij de onderlijn richting het zilte nat had toe gegooid en Ik volgde zowat 10 min later.

Hoe lager het begon te worden hoe meer de onderlijn naar de kant toe kwam met toch al een lood met ankers van 185 gram lood er aan. Wij zijn begonnen te vissen tegen 9.30 en tot 16.30 met als resultaat Jan had er 19 stuks uitgehaald waarvan 6 Wijtingen de Maat haalde 1 Schar en 1 klein Tarbotje 11 kleine Wijtingen. Ik had 1 mooie Schar en 20 Kleine Wijtingen.

Ook nog met ophalen bleek er een top stuk aan de lijn te zitten maar die liet los halverwege. Jan was 5 onderlijnen kwijt geraakt niet te snel op draaien en Ik helemaal geen een. Toch weer  samen veel gelachen onder mekaar en dat is ook al heel veel waard. Voor alle vissers heel veel goede vangsten toegewenst aan de waterkant.

Groetjes Nico.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Fishguppy > december 2, 2022

  Antwoord

  Hey Nico, goed dat je laat zien dat er ook aan Maassluis veel kleine vis aanwezig is en weinig maatse vis of ligt het ergens anders aan, we zullen het nooit weten?
  Knap van je broer om 5 lijnen te verspelen op een plek waar je nooit vast zit, misschien moet hij eens fatsoenlijke molens kopen, denk ik maar zo?
  Voor de volgende meer maatvis toegewenst!

  Groetjes Peter

 2. Henry > december 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico,
  Je bent weer gezellig met je broer op de vis tour geweest en hiervan ’n prima verslag met mooie foto’s gemaakt. Ja bij de waterweg heb je bij ’n stevige stroming genoeg werk met slechts een hengel, jammer dat je broer Jan zoveel onderlijnen verspeeld heeft, hadden jullie gevist met afhouders of met wapperlijntjes??
  Jullie hebben deze sessie toch wijting kunnen scoren en de nodige lol gehad en daarvoor ga je uiteindelijk toch naar de waterkant. Links en rechts wordt toch al wat mooie maatse wijting gevangen dus het gaat de goede kant op. Ik wens jullie bij de volgende visserij wederom veel plezier en natuurlijk verschillende maaltjes overheerlijke lekkerbekken.
  Groetjes, Henry

 3. Gino > december 2, 2022

  Antwoord

  Hoi NIco,

  Leuk toch samen met je broer aan het water om vis eruit te sleuren! Ja daar kan een stevige stroming staan bij Maassluis…soms te veel jammer genoeg anders een prima stek in de wintertijd. Leuke foto’s gemaakt van je verslag hoor. Wat jammer dat er nog veel klein grut tussen de wintervis zit toch! En materiaal verspelen kost altijd geld…
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 4. ies > december 2, 2022

  Antwoord

  Hallo Nico, top man, je hebt wederom een leuk verslag met mooie foto’s ingestuurd. De toppen hebben weer genoeg gerammeld alleen jammer dat het meeste ondermaatse vis was. Maar gezellig is het altijd als je met je broer naar de waterkant gaat. Voor je volgende sessie hoop ik voor jullie dat er dan ook meer panvis gevangen wordt . Groetjes ies

 5. Eldert > december 2, 2022

  Antwoord

  Ha Nico
  Ieder geval meer vis gezien dan de vorige keer he . En dan ook een tarbotje vangen , das echt leuk. Volgende keer wat meer bovenmaatse zou geweldig zijn . Het is je van harte gegund. Bij Waarde zijn de wijtingen inmiddels ook massaal gearriveerd hoorde ik. Succes .
  Groeten Eldert

 6. Stefan > december 2, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico, leuk gevangen daar aan Maassluis, jammer dat er veel ondermaats was, maar in ieder geval de toppen zien dansen. Jammer van de onderlijnen, die liggen daar nu lelijk in de weg…
  Mooi verslag en foto’s en nuttige informatie van de huidige vangsten daar.
  Groeten, Stefan

 7. Jack Jozen > december 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Nico.
  Je hebt er weer een mooi verslag van gemaakt Nico en de foto,s zijn weer super alleen word het tijd dat er weer maatse wintervis word gevangen het blijft nog steeds veel klein spul jammer . Dat er zo veel materiaal verspeeld werd snap ik eigenlijk ook niet zo goed jullie waren toch rond dood tij aan het vissen je zou zeggen dan staat er toch niet zoveel stroming maar hopelijk de volgende keer meer vis voor het panneke .
  Heel veul groetjes Jack.

 8. Nico > december 3, 2022

  Antwoord

  Hoi Mannen. Allemaal weer bedankt van jullie leuke reactie’s op me verslag. En Henry wij hebben met kleine ijzeren afhouders gevist,

  Groetjes Nico.

 9. Henry > december 3, 2022

  Antwoord

  Hey Nico,
  Bedankt dat je me liet weten met wat voor soort onderlijn je gevist hebt, ook ik heb nog ’n boel van die ijzeren afhoudertjes liggen, wordt tijd dat ik die ook weer ‘ns ga gebruiken. Nu we veelal vissen met de gekleurde clickafhouders blijven deze ongebruikt liggen. Tijdens onze laatste sessie ving ik nog prachtige maatse tongen met wapperlijntjes die ik jaren geleden geknoopt had om er de baars mee gaan te belagen.
  Veelal wordt er nieuw spul gekocht en blijft het oude in de kast liggen, ik heb bijv.nog veel lijnen waaraan haken zitten ( vroeger voor op de kabeljauw) waarmee je nu niks meer kan doen en da is jammer.
  Hopelijk vangen je bij de volgende sessie een goed gevulde emmer maatse wijtijng en/of schar!!!
  Groetjes, Henry

 10. Hugo > december 3, 2022

  Antwoord

  Hoi NIco,
  Deze maal wel een sessie met vis, er zit wel veel klein grut bij maar dat zal wel gaan veranderen. Bij Maassluis moet je snel kunnen binnen draaien met de felle stroming,dus is een goede molen is daar wel belangrijk. Volgende maal een mooi pannetje grote wijtingen en scharren toegewenst.
  Groetjes Hugo

 11. Fishguppy > december 4, 2022

  Antwoord

  Henry, ijzeren afhouders zijn eigenlijk bedoelt voor het vissen in stroming vanaf de boot, dus ik zou zeggen, maak onderlijnen voor ons boottripje!. Vanaf de kant geeft het meer weerstand met het inwerpen.
  Grtjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *