Home Gastvissers vissen Beerkanaal/Amazone haven

vissen Beerkanaal/Amazone haven

Advertenties

Hallo Peter,

Vanmorgen om half 7 aangereden vanuit brabant om maar eens een visje te gaan vangen. Eerst even langs oostvoorne om mijn bestelde aas op te gaan halen, ook een lekker bakje koffie gekregen dus ik kon er tegen aan.

In de winkel kwam ik nog 2 bekende tegen bij ons uit de buurt dus ik was niet de enigste gek die ging vissen. Vandaag gekozen voor het beerkanaal want met noord-oosten wind sta je daar niet verkeerd dacht ik. Dat viel toch wel een beetje tegen dus de bus een kwartslag gedraaid en ik stond wind.

Met de kou viel het mee alleen als je je haken moest beazen dan voelde je de snij kou goed aan je handen. Om half negen zat ik er en het zou om 09.30 hoog zijn. Als aas gekozen voor pieren en mesheften en als onderlijn 1 met afstandhouders 3 haken en 1 met 2 dwarrellijnen.

Vanaf de eerste tot de laatste ingooi kale haken geen vis te bekennen dus dat viel vies tegen als je de vangsten leest van anderen. Als je je hengels om de 3 a 4 minuten ophaalde was het eraf. Waar dat aan ligt weet ik niet(krabben), de afstand die ik gooi is meer dan genoeg.

Na dit een aantal uurtjes afgekeken om 11 uur de spullen ingepakt en vertrokken naar de amazonehaven. Ook hier niemand te bekennen. Na een klein uurtje kreeg ik de eerste beet een bot van 33cm.

Beerkanaal/Amazone haven

Maar dit was de eerste en de laatste die ik er ving. Rond 12 uur kwamen er nog 2 kijken en die zaten ook ergens in een haven en hadden alleen mini wijting. Om half 3 maar besloten om op te ruimen en naar huis te gaan. Thuis bleek de vis actiever dan daar. Hier zwemmen ze gewoon rond.

Beerkanaal/Amazone haven

Volgende keer maar weer opnieuw proberen.

Groeten Arno Jacobs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

40 reacties

 1. Peter(fishguppy) > januari 9, 2010

  Antwoord

  Hoi Arno.
  Na het vele mailverkeer met vragen om advies en vele tips aan mij en niet te vergeten op het forum, eindelijk een vangstbericht van jou, waar Paul en ik erg blij mee zijn, alweer een nieuwe schrijver.
  Dit zijn alleen maar complimenten voor onze site!
  Vorig jaar hebben we elkaar al ontmoet tijdens een sessie aan de Westerschelde en daar was al meteen een klik tussen ons, beide dezelfde hobby en ook jij kan lekker ver werpen.
  Hopelijk vissen we van het jaar vaker samen, maar dat gaat lukken met de boot sessies in aankomst.
  Ik zet er voor jou een bot op van 33cm, wat voorlopig de grootste is.

  Groetjes Peter

 2. arno jacobs > januari 9, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter,
  eindelijk een verslag maar het was niet de vangst die ik had verwacht als je de andere vangsten van daar bekijkt. de complimenten voor de site zijn ook dik verdiend. ik hoop ook dat er meer mensen er een verslag opzetten. ik denk misschien ook dat er mensen zijn die denken als ze een verslag met foto’s erop zetten dat ze hun vaste stek veraden. volgende keer een verslag met meer vis. groeten en tot ziens Arno Jacobs

 3. scharrejager > januari 9, 2010

  Antwoord

  hey arno,

  waar heb je gezeten?
  welke afstand gooi je?
  met welke haken vis je?

  in de laatste sessies aan het beerkanaal vang ik redelijk vis en mooie scharren……

  groeten van de scharrejager

 4. arno jacobs > januari 9, 2010

  Antwoord

  hallo scharrejager,
  ik zat bij de markwegen dan heb je op het einde een soort rotonde, en een helikopter platform.
  ik gooi ongeveer rond de 90 meter denk ik heb het nooit nagemeten.
  bij de wapperlijn had ik hoofdlijn 60/100 en onderlijntjes amnesia rood 9,1 kilo met haken van gamakatsu vp-worm36 grote 1/0.
  bij de afhouders gele amnesia6,8 kilo met haken gamakatsu ls-5013f size 4.
  bij allebie rollood 180 gram.
  hier vis ik normaal ook mee en vang dan mijn visje wel.
  groeten Arno

 5. scharrejager > januari 9, 2010

  Antwoord

  arno,

  ik denk dat gezien de afstand je haken iets kleiner moeten zijn. ik vis meestal met een 6 of 8. voor de grote scharren moet je circa 125 mtr gooien. daarvoor kies ik vaak voor een 2 haaks wapperonderlijn. op de stek waar je hebt gevist is het relatief ondiep, dus kleine vis, uitzonderingen daar gelaten.

 6. arno jacobs > januari 9, 2010

  Antwoord

  over de afstand weet ik het niet precies zal het eens een keer opmeten, misschien gooi ik meer. echt diep is het daar niet eerst kon je nog op het andere stuk zitten mar dat is afgesloten. ik vis nog maar een aantal jaar in de havens en de waterweg en begin nu pas een beetje de plekken te kennen. in het begin verloor ik misschien wel voor een 30 euro aan materiaal. nu maak ik alles zelf en ken wat goede plekken en dan valt het wel mee. ik woon ook niet echt in de buurt dus ik akn ook niet op de beste tijden gaan, anders zat ik er elke dag. misschien zien we elkaar nog wel, groete Arno

 7. arno jacobs > januari 9, 2010

  Antwoord

  over de afstand weet ik niet precies, het kan meer zijn.met de dwarrelijn heb ik 2 haken. eerst zat ik altijd op het andere stuk maar dat is vortaan afgesloten. weet niet of het daar dieper is. vis nu een aantal jaar in de havens en waterweg en begin nu pas een beetje de stekken te kennen. toen ik er voor de eerste keren kwam verloor ik misschien wel voor 30 euro aan materiaal maar nu maak ik alles zelf dus de kosten gaan fors naar beneden.ik moet ook 1,5 uur rijden,was het niet zo dan zat ik er elke dag. nu gaan we regelmatig dus kopen ik ook weer betere spullen.volgende keer moet er meer vis op de kant komen. groeten arno

 8. Meunenmaaier > januari 11, 2010

  Antwoord

  Hoi Arno,

  zoals de scharrejager al zegt moeten de mooie scharren daar echt van ver komen en kan je die afstand beter halen met minder haken. Zelf kies ik ook altijd voor scharonderlijnen voor 2 haken maatje 8 a la dwarrel (sommige locals vissen daar met 1 haak maatje 10 of kleiner!). Zo min mogelijk poespas qua kralen etc.. Probeer het daar ook is rechts. (als je met je gezicht naar de PPGB staat) In dat haventje is namelijk een kleine koelwateruitlaat en daar wil nog wel is een zeebaarsje zwemmen!

 9. peter(fishguppy) > januari 11, 2010

  Antwoord

  Jongens, ik kan jullie verzekeren dat Arno de juiste afstand met gemak behaald.
  Wilfred heeft gezien welke afstand ik behaal en Arno doet niet voor mij onder, ik spreek uit ervaring.

  Het zal niet de juiste plaats zijn waar hij heeft gestaan, of de haakkeuze.

  Groetjes Peter

 10. scharrejager > januari 11, 2010

  Antwoord

  die haakkeuze zal doorslaggevend zijn geweest aangezien ik daar ook met de scharrejager sr gestaan heb en die behaald een afstand van 70 mtr en die ving kleinere scharren en wijting. Voor grote schar dient de 2e stroomnaad te worden behaald en dien ligt op zo’n 125 mtr. Er is geen verschil in de plaats op dit stuk de stroomnaad loopt over de gehele breedte van de stek. Heb reeds op verschillende plaatsen gestaan en overal is op die afstand grote schar te vangen.

 11. meunenmaaier > januari 11, 2010

  Antwoord

  wat scharrejager aangeeft klopt als een bus.En Arno t stikt daar inderdaad van de krabben die nogal hongerig zijn 😉
  In principe moet je daar altijd wel een visje kunnen vangen maakt niet uit wat qua hoog of laagwater.

 12. LEO > januari 11, 2010

  Antwoord

  Beste vissers,

  De Schar huist in het Beerkanaal ( en overal) op diep water!

  Een oude visser die zijn hele leven gevist heeft op een kotter heeft mij eens verteld dat de krabben bij een noorden wind (weer) aktief worden en – samen met de garnalen die met kou ook naar dieper water trekken- je haken leegvreten.
  Mijn ervaring is dat dit klopt en dat dit ook in deze winterperiode voor het Beerkanaal opgaat.

  Mvg, Leo

 13. John > januari 11, 2010

  Antwoord

  Hallo Peter en medevissers. Ik lees dat er altijd twijfels zijn over de afstanden die men gooit.Ik denk dat de meeste vissers denken dat ze verder gooien dan ze in werkelijkheid doen.
  Een handig hulpmiddeltje is ‘google earth’.
  Ga op dit programma naar de stek, neem een markeerpunt (bijv. een boei), en dan met het liniaaltje boven in het programma klikken, van de kant naar de afstand die je gooit. Je ziet dan pcs de meters.
  Hoor graag reacties van jullie of het een beetje klopt.

  Groet John

 14. arno > januari 11, 2010

  Antwoord

  hallo allemaal,

  bedankt voor alle reactie. eerst heb ik op het beerkanaal wel mijn visje kunnen vangen maar afgelopen zaterdag met de kou en windkracht 5 tot 7 niet. de haken waren echt binnen een paar minuten leeg. maar ook in de amazonehaven werd ook niks gevangen. normaal moet je daar toch ook makkelijk een visje vangen al is het dan klein. Peter de plaats waar ik stond was bijna op het einde tegen het haventje. misschien dat het aan de haak ligt maar een schar moet toch wel een haak 4 kunnen pakken. vang met dezelfde haak ook tong.

  groeten arno jacobs

 15. arno > januari 11, 2010

  Antwoord

  he John,
  van google earth weet ik het niet. ik had net een voetbalveld nagemeten en dat klopt wel, maar hier heb je standaard maten voor. maar als ik die stalen wand bij het beerkanaal nameet geeft hij 10 meter aan en die is volgens mij een stuk langer.
  ook kloppen de coordinaten niet want ik heb ooit een foto van google earth gekregen van een aantal stekken en als ik de coordinaten in mijn gps zetten kwam ik in wijchen(nijmegen) uit.
  groeten arno

 16. scharrejager > januari 11, 2010

  Antwoord

  @arno, klopt de haven is aangepast en google earth geeft nog de oude situatie aan. Voor wat betreft aftsand, als je met een shimano ultegra vist, die haalt per omwenteling een meter lijn binnen dus aantal slagen tellen. Soms ook makkelijk om te kijken als je buren wel vis vangen op welke afstand je moet vissen….wel handig als je een wedstrijd vist !!

 17. Leo > januari 11, 2010

  Antwoord

  Beste,

  Met Google gaat dat echt niet lukken!

  Je weet toch welke molen er aan je hengel zit en wat de inhaalsnelheid is???

  Dan wordt het dus een kwestie van je slagen tellen met het ophalen en dat maal het aantal cm. wat je molen met 1 slingerbeweging inhaalt!

  Simpeler kan het niet…..

  Leo

 18. Leo > januari 11, 2010

  Antwoord

  Sorry, Wil,

  je was me net voor…

 19. Björn > januari 11, 2010

  Antwoord

  Of je gooit gewoon een keer “op ’t droge” en telt dan je stappen uit. Is niet helemaal op de meter nauwkeurig maar geeft wel een aardige indicatie.

  P.S. Lijkt me onnodig te vermelden dat deze methode geheel voor eigen risico is en deze alleen uitgevoerd dient te worden bij daglicht en op een plek waarvan je zeker weet dat het veilig is (denk aan omstanders, fietsers, hoogspanningsmasten e.d.)

 20. Wiebe > januari 11, 2010

  Antwoord

  Op het droge nameten is toch wel de beste methode.
  De aantal CM die je met je molen binnen haalt is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid lijn die er op je molen zit/ hoeveel ruimte er op de poel nog over is.

  De molen maakt per slag x rondjes rond je spoel.

  Dus als je ver uitgeworpen hebt haalt de molen minder draad binnen per slag dan wanneer je spoel vol zit.

 21. Marc > januari 11, 2010

  Antwoord

  Bjorn, De overbrenging van de molen verandert toch niet ? (die bepaalt de inhaalsnelheid) Hoe kan een molen weten of er nu weinig of veel draad op de spoel zit. Dus jou verhaal ljikt me niet correct.

 22. peter(fishguppy) > januari 12, 2010

  Antwoord

  Persoonlijk vind ik haaknr. 4 te groot voor platvis, ik ga nooit groter dan nr. 6, omdat je eerder een vis mist doordat hij de haak mispakt, dan dat hij zou los schieten omdat hij te klein was.
  Kijk maar eens hoeveel gullen ik in oktober heb gevangen gewoon aan haaknr. 6

  Als een vis goed gehaakt is blijft hij echt wel hangen, maar is hij slecht of vals gehaakt, maakt de haak grootte niet echt uit, dan schiet hij toch wel los!

  Vooral voor schar en tong zou ik eerder zeggen, in navolging van Wilfred, een 6 of een 8.

 23. Wiebe > januari 12, 2010

  Antwoord

  Overbrenging is altijd:
  1:4,6 of iets in die grote. Voor de uitleg nemen we voor het gemak maar even 4,6. Dat betekent dat de molen per slag met de hendel 4,6 rondjes rond de spoel draait. En molen gaat niet sneller draaien of langzamer draaien, de tandwielen zijn dezelfde grote, er zit geen versnelling in. De overbrenging blijft het zelfde.

  De omtrek van de spoel verandert wel.
  vb. Als de spoel zo dik is als de wereldbol dan zijn 4,6 rondjes wel iets meer afstand dan wanneer de spoel helemaal leeg is.

  4,6 rondjes rond een lege spoel is dus minder dan 4,6 rondjes rond een volle spoel.

  Inhaalsnelheid = overbrenging(1:4,6) (4,6 x omtrek spoel)
  Omtrek spoel = PI x r2
  De afstand tot het middelpunt verandert door dat de spoel dikker of dunner wordt. En dat scheelt nogal, wat want de straal(r) in verhouding tot de omtrek is in het kwadraad.
  beetje ingewikkeld maar, ik denk dat de inhaalsnelheid die op de molendoos vaak staat berekend is het gunstigste geval met een volle spoel.

  Stel een spoel die 5 cm in doorsnede = straal(r) = 2,5 cm is. Deze heeft met een overbrenging van 1:4,6 een inhaalnelheid van (4,6 x (3,14 x 2,5×2,5))= 90 cm.
  Als er 0,5 cm diepte van de spoel aan draad af is, is de straal nog maar 2cm. Dan is de inhaalsnelheid (4,6 x (3,14 x 2 x2)) = 58 cm

  Dat is nogal een verschil tussen een volle en een lege spoel.
  Verder niet zo boeiend maar, ik zou wel op het droge meten om het zeker te kunnen weten. anders: hoe verder je gooit, hoe leger de spoel is hoe nog verder het lijkt dat je gooit 🙂

  VISgrt, Wiebe

 24. Wiebe > januari 12, 2010

  Antwoord

  Oei wat een lange post, ik dek dat ik maar weer eens verde met studeren moet, al dat studientwijkend gedrag is niet goed 😉
  Vang ze allemaal!

 25. Björn > januari 12, 2010

  Antwoord

  Zo, professor Wiebe heeft gesproken 😉

  Mar goed verhaal, en volgens mij klopt het ook helemaal wat je zegt!

  En vanavond ga ik nog maar eens een poging doen om de schar aan te vallen. Met haakje 6 wel te verstaan!

 26. Leo > januari 12, 2010

  Antwoord

  Hey,

  Als je 128 1/2 meter gooit dan bijt de grote Schar ook nog wel hoor mannen…!!

 27. willemgaatvissen > januari 12, 2010

  Antwoord

  Hey Wiebe,

  Wat ben je weer scherp! Volgens mij heb je gelijk. Zo te zien kan je gelijk stoppen met studeren en je hengels pakken.
  Zie ook:http://www.rancar.nl/
  Quot:En met een behoorlijk volgespoelde spoel blijken 100 slagen op de Ultegra geen 105 meter, maar ca 94 meter. Slagen tellen is dus rijk rekenen en arm tellen.

  (Dit staat onder vangst 5 april 2009)

  Vis greetz,

  Willem

 28. scharrejager > januari 12, 2010

  Antwoord

  ….ik kijk niet meer naar afstand, gewoon gooien waar de vis zit altijd goed…haha

 29. Wiebe > januari 12, 2010

  Antwoord

  Ha, ik denk dat die halve meter het verschil gaat maken 😉
  succes vanavond, Björn, ik ben benieuwd!

 30. peter(fishguppy) > januari 12, 2010

  Antwoord

  Het begint me zolangzamerhand een beetje duidelijk te worden, dat wanneer iemand een mindere sessie geplaatst heeft, er erg veel reacties komen en lezers, omdat het een feit blijkt te zijn, dat iedereen een steentje bij wil dragen tot een betere vangst voor de volgende keer van Arno.

  Super, allemaal jongens, Complimenten!

  Ga vooral zo door!

  Groetjes Peter

 31. arno > januari 12, 2010

  Antwoord

  wat een slechte sessie allemaal te weeg brengt haha. allemaal bedankt voor de tips. ik gooin wel een keer op het droge en meet het dan wel na. groeten arno

 32. Leo > januari 12, 2010

  Antwoord

  Arno, laat wel eerst je meetlint effe ijken..haha

 33. arno > januari 12, 2010

  Antwoord

  hoi leo,
  je mag komen kijken als je wil.

 34. Leo > januari 13, 2010

  Antwoord

  Beste,

  Ik heb m’n eigen gebit nog en dat wilde ik nog wel ff zo houden….
  Gewoon vissen ….en die Scharren komen vanzelf wel!!

  Succes!

  Leo

 35. taxijan > januari 13, 2010

  Antwoord

  Hallo mooiweervissers !

  Ik meet mijn gooi afstand heel gemakelijk !
  Ik gooi mijn hengel (Antares met Ultegra molen)zo vermogelijk uit, en zodra mijn lood het water raakt pak ik mijn lijn en zet die vast in de lijnclip die op de spoel van mijn molen zit,(laat niet eerst je lood nog ff 15m naar de bodem zakken !) dan draai ik mijn lijn weer binnen. En waar ik vaak vist liggen steltemplaten van 2 meter lang,nu vraag ik mijn maat om mijn hengel ff vast houden en loop ik mijn lijn uit en tel de platen tot de lijn de lijnclip berijkt.
  Ik kom dan zo’n 68 tot 70 platen ver, dus 68 x 2m = 136m.
  Maaaaar dit is dan zonder onderlijn en zonder aas !

  Groetjes taxijan.

 36. Scharrejager > januari 13, 2010

  Antwoord

  @LEo, nu wordt ik benieuwd een stek waar de scharren ‘vanzelf’ komen……

 37. Leo > januari 13, 2010

  Antwoord

  Willem,

  Motor afzetten, zachtjes praten, niet stampen, Pieren in Levertraan, zout water opzoeken, heeeel ver gooien ( niet te hoog), de Scharrevanger van Hamelen bellen ( of een SMS-ie sturen) en afwachten! Lekker lang laten leggen want de Schar is leergierig en verblijft in scholen em bij aanbeet op 3de haak lichtjes aanslaan, opdraaien en de slagen tellen. Schar eraf halen ( vanaf groep 6 mogen ze mee naar huis), opnieuw beazen en weer ingooien. Tijdens ingooien weer tellen zodat je met je onderlijn weer op het schoolplein terecht komt. Als Scharrevanger gearriveert is kan jij wel weer inpakken en hopen dat je nog een maaltje meekrijgt voor thuis in de rookoven.

  NB.: Deze stek vind je eigenlijk overal…

  Mvg, Uw toegenegen medevisser

 38. Leo > januari 13, 2010

  Antwoord

  Arno,

  Kan jij je hengels niet een poosje in de Wilgen hangen ?? ha,ha
  (’t Wordt zo wel een heeeeeeeeele lange reaktie…)

  Of toch gewoon vangen..?

  Gr, Leo

 39. arno > januari 13, 2010

  Antwoord

  hoi leo, het wel lang ja maar met dit weer is het buiten ook niks.
  leo jij had toch ook maar 3 visjes op de boot van dixhoorn haha of is dat een andere.

 40. Leo > januari 13, 2010

  Antwoord

  Ha, ha, nee dat is een andere!
  Heel de site barst van de Leo’s / Willempies en nu ook Scharren….

  Mvg. DE Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *