Home Gastvissers Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Eindelijk , eindelijk weer een berichtje van mij. Wat is dat lang geleden dat ik aan de waterkant heb gestaan. Volgens mij was dat begin december vorig jaar .  Maar vanmiddag was het zo ver. Maar ja , wat moet je of kan je nu verwachten? Een paar botten misschien  ? Zeebaarsje? Dan houd het wel een eind op denk ik. Maar goed, doet er niet toe . Als ik maar kan vissen. Pas nog een hengel van iemand overgenomen en die moest ook nog de vuurdoop ondergaan. Ik moet eerlijk  zeggen  dat ie dat goed heeft doorstaan. Wat een werpkanon zeg. Geweldig .
Naar Wout om prachtige zagertjes, helaas hadden ze geen pieren en dan naar de waterkant.Ik dacht , ik ga naar dezelfde plek als waar Jack en Henry  pas hadden gestaan . Die hadden daar toen best wel aardig gevangen.  Rond 19.00 uur zou het hoog water zijn .
Rond 16.00 uur begonnen om nog een redelijke sessie  te kunnen vissen, en het duurde ruim een uur voor dat de eerste bot zich liet zien.
Even later weer een , nog een …. precies wat ik had verwacht.
Voor de rest geen andere soort vis gezien. Maar wat waren die beesten mager zeg. Die hebben echt hard moeten werken de laatste weken. Maar goed , ik ben rond half 9 gestopt omdat ik meneer Rutte ook moet gehoorzamen en had toen in totaal 7 botjes gevangen . De kop is er weer af voor dit jaar en ik hoop dat de watertemperatuur  weer snel gaat stijgen zodat we dan weer op jacht kunnen naar die andere platten.
Met visvriendelijke  groet,
Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > april 17, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, leuk man, dat je weer eens in de gelegenheid was om de lijnen nat te maken!
  Zal langzamerhand toch een iets moeten gaan beteren, met de vangsten en meer zomervangsten ook, gezien de temperaturen wat omhoog zullen gaan, alleen die koude nachten, dat is nog wat minder.
  Meer suc6 voor de volgende!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuk om wat te horen van je aan de waterkant, Een beter medicijn is er niet het zoute water en jammer dat de vangst nog is tegen gevallen. Hopelijk de volgende keer meer succes toegewenst. Toch een paar leuke foto’s gemaakt met verslag. Het is overal nog geen vetpot met de vangsten en trekken die gauw aan.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Leen > april 17, 2021

  Antwoord

  Dat is weer mooi gedaan eldert

 4. Jack Jozen > april 17, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert .

  Geweldig dat je ook weer eens een hengeltje hebt kunnen uit gooien ik weet voor gevoel het is dat hadden wij laatst ook ,maar ik lees dat je er ook een paar voor ons hebt laten zitten Ha, Maar het begin is gemaakt en als dan die avond klok nog eens op gedonderd is dan gaan we er weer met zun alle er tegen aan heel veul groetjes Jack.

 5. ies > april 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Altijd lekker weer eens aan de waterkant te staan. Aan de Foto’s te zien zat het weer in ieder geval niet tegen en tja de temperaturen zakken nog hard als het zonnetje wat verder zakt en dat is toch nog vroeg in de avond en dan die avond klok tja, je zou het kunnen proberen door te zeggen dat je niet wist dat die er is, gewoon zeggen dat je het je niet herinnert, misschien dat de gezagsdragers je wel geloven. Maar nee dat risico nog maar niet nemen, het zou anders zijn als de tong er al massaal zou zijn, maar nee, nu is het risico nog te groot.
  voor de volgende sessie uiteraard rammelende toppen en een maaltje vis toe gewenst.
  Groetjes Ies

 6. Henry > april 17, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Super dat je na lange tijd toch de waterkant weer opgezocht hebt, je moet jezelf wat meer verwennen !!
  Maar ‘n nieuwe hengel uitproberen en daarmee ook nog vis op de kant takelen is mooi meegenomen toch.
  Ook ik vond de bot aan de zeer magere kant en wat het aas betreft, toen wij er zaten maakte het niets uit of je pieren of zagertjes op de haak had dus je hoeft er geen buikpijn van te hebben dat Wout alleen pieren had.
  Hopelijk krijgt de vis, net als wij als het zonneke wat schijnt, de zomerkriebels in hun buik zodat ze wat talrijker te vinden zijn, voor je volgende sessie vooral veel plezier en natuurlijk ‘n goede vangst!!!

  Groetjes, Henry

 7. Gino > april 17, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Leuk man en een lekker weertje toch. Ja die avondklok is kloten hé die moet er zeker af voor de zomer is he👌. Ik sta eigenlijk ook te trappelen om de zomer platvis te vangen enkel de temperatuur moet nog wat de hoogte in.
  Toch wat vis aan de kant👍
  Wij zijn ook net terug… maar dat lees je later wel😂
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 8. Jeff > april 17, 2021

  Antwoord

  Hej eldert,

  Eindelijk weer even jezelf kunnen uitlaten aan het water! Nieuwe stok voor jezelf en wat frisse lucht. Goed waard!
  Het is nog een redelijk drama met de vangsten opt moment maarja het word vanzelf beter.

  Een hoop rammelende toppen voor de volgende sessie.

  Jeff

 9. Stefan Groenheide > april 17, 2021

  Antwoord

  Hey Elders, fijn dat je weer eens lekker er op uit kon, je had een lekker weertje erbij besteld in ieder geval en dat is ook wat waard. De verwachte botten lieten zich gelukkig ook nog zien, echt niet in hele grote getale. Zelf constateerde ik in IJmuiden dat het heel wisselend was hoe dik ze waren, sommige scharren zitten nog vol kuit. Nog even geduld voor de zomervis, tot die tijd moeten we gewoon tevreden zijn dat we überhaupt wat visjes vangen.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.