Home Gastvissers Na allerheiligen … scharrenfestijn

Na allerheiligen … scharrenfestijn

Advertenties


Beste Peter,

Zaterdag 02-11-2013 voorspelde ze nog een vrij windstille periode rond de middag . Dus alles maar ingeladen en besloten om een paar uur met het opgaande tij te gaan vissen aan de kering. Spijtig genoeg had ik geen aas besteld maar ik waag mijn kans bij Van Dixhoorn en gelukkig kan zij nog wat bij elkaar scharrelen. Het is om 08u15 laag water en met een windje van 3 – 4 Bf ZW-W perfect om te vissen met opkomend tij. Het is wel zwaar bewolkt en dreigende regenwolken passeren met regelmaat over de schelde,maar het blijft droog. Ik start onmiddellijk met 2 hengels opgetuigd met gevlochten lijn op de molen en kunststof afhouders. Ik houd het voorlopig nog bij haakje 8 voorzien van een stukje zager in de hoop nog een tongetje te vangen. Het duurt vrij lang voor de eerste aanbeet en ik kan hem zelf niet verzilveren. Regelmatig licht getik op de top maar meestal zonder resultaat. En als er dan al eens een schar aanhangt valt die er voor de boot terug af tot zelfs eens een doublet schar. De schar die ik aan boord krijg zijn allen juist in het lipje gehaakt. Ik hergebruik al wel eens mijn haken maar deze keer waren het splinternieuwe. Dus hier licht het niet aan. Zou ze mij nu kweek- in plaats van steekzagers verkocht hebben ? Ik probeer het eens met wat ingezouten franse tappen die ik 4 jaar geleden gestoken had in Bretagne en die ik al meerdere malen als reserve meeneem. Geloof het of niet maar gelijk komt er vis boven. En zelfs een tongetje maar die dan wel weer op de zager.

Na allerheiligen ... scharrenfestijn

Na allerheiligen ... scharrenfestijn Na allerheiligen ... scharrenfestijn

Bijna de helft van mijn foto’s zijn mislukt, jammer, tja als je in een bootje in de verkeerde richting ligt kan je niet altijd rekening houden met de belichting hé. Na een poosje valt het me op dat ik terug wat minder vis vang en de reden hiervoor was gewoon dat ik terug alleen met zagers viste in de hoop nog tong te vangen. Dus terug wat gezouten tappen bij aangehaakt en gelijk terug vis en met regelmaat doubletten.

Na allerheiligen ... scharrenfestijn Na allerheiligen ... scharrenfestijn

Het eigenaardige op deze stek is dat ik ,tegenover andere keren ,nu haast geen steenbolk en wijting vang. Ik ben dan ook blij als ik een maatse wijting kan boven halen.

Na allerheiligen ... scharrenfestijn Na allerheiligen ... scharrenfestijn

Zo gaat het geruime tijd door met af en toe doubletten en een enkele keer een triplet met schar. Geen wijting meer en heel af en toe een bolkje . Als ik mijn vis al wat begin te kuisen hoor ik als het ware een hengel rammelen in zijn steun. Ik laat alles vallen en ga draaien en ik voel lekker wat weerstand, soms door het slib van de molen heen en ik ga het gevecht met een mooie hondshaai aan.

Na allerheiligen ... scharrenfestijn

Na allerheiligen ... scharrenfestijn

Nadien vang ik nog wat schar en een enkele bot maar als de wind komt opzetten en de stroming er om 14u30 uit gaat ,de boot begint te draaien en het dan ook nog begint te druppelen hou ik het voor bekeken en ga ik weer lekker voldaan richting haven. Onderweg moet ik laveren tussen tal van zeilboten. Tja elke eerste zaterdag van de maand is het goefies wedstrijd. Ik maak voor de laatste keer dit jaar de boot mooi proper want volgende keer is er mogelijks geen leidingwater meer. Met een mooi maaltje vis keer ik huiswaarts.

Groetjes,

Luc

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 11, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc, je hebt weer niet stil gezeten, knap zo laat nog een doggie!
  Groetjes peter

 2. Frank > november 12, 2013

  Antwoord

  Hoi Luc,
  Slim van je om die gezoute pieren mee te nemen.Heb je toch nog een leuke klus vis.
  En als toemaatje dat haaitje.
  Groeten Frank.

 3. Simon ( Scheveningen) > november 13, 2013

  Antwoord

  Hol Luc,
  Leuk verslag en ook leuk gevangen! Wat een prachtige close up van de hondshaai!
  Groetjes,
  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *