Home Strand en kantvisserij Wintervis, met de 1e Tong, aan de Waterweg

Wintervis, met de 1e Tong, aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden, de laatste dagen kampte ik verschrikkelijk met iets, waar Jeff, zowat altijd last van heeft, drang om te gaan vissen, maar dan speciaal om mijn nieuwe spullen uit te proberen, ik ben een shimano ultegra 10000 xsc gewend, waar ik er 3 van heb, maar bij 1 is de as kapot en die is weg voor reparatie, dus met de nieuwe vercelli, ook maar een ultegra 14000 xsc gekocht, volgens de bron, nog beter dan de 10000!

Gisteren zelf even gauw wat leeglopers gaan steken aan de Oesterdam en in een goed half uur had ik 5 a 6 ons prachtige rode pieren en een ons zagers.

Ik was blij dat de job zo snel geklaard was en ik nergens last van kreeg. Ik had ook nog gezoute tappen en gezoute leeglopers bij en het maakte helemaal niet uit, wat je eraan deed!

Frank was bezig met zijn sauna in elkaar te zetten, dus maar niks gevraagd, alleen vind ik ook geen probleem, soms zelfs leuk. Jeff en Stefan zouden ook komen rond 10.30u, maar dat vond ik te laat, dus ik was gewoon van plan over hoogwater te vissen, in plaats van over laag, wat beter zou zijn, maar ik ben nu eenmaal een zeer eigenwijs persoon en ik vis toch inmiddels al een 13 jaar fanatiek, in de Europoort, dus weet ook wel een en ander!

Gisteren mijn Pausmobiel, uhh, Fishguppymobiel klaar geladen.

Deze ochtend na een slechte slaap, als van een klein kind kom ik om 5u uit mijn bed en na mijn aas nog eens in nieuwe kranten gedaan te hebben en alle ochtend dingen en dingen om te gaan vissen, afgerond te hebben, rijd ik richting de beoogde stek en er staan al enkele vissers, als ik tegen 7u arriveer en die zie ik weinig of niets vangen, ik hoor wel gevloek. Ik sta weer naast de pijp en de beide eerste onderlijnen zitten in de laatste sterke vloedstroming, beiden vast, met gevlochten zijlijntjes en omdat ik nog maar 3 onderlijnen heb met afhouders moet ik mijn onderlijnen map met de korte wapperlijntjes aanspreken.

Ik vang dan 3 keer achter elkaar vis en ik ben blij dat ik op mijn nieuwe hengel een doublet vang, met een 30+ tong eraan en een schar en een doublet en triplet schar/wijting.

Ik besluit toch de sony filmcamera er maar bij te zetten. Niet alle vis staat erop, maar wel veel en er was ook heel veel te vangen.

De rest staat op de film, hopelijk genieten jullie ervan? Reactie staan ook op you tube open!

Helaas werd het gaande weg, steeds moeilijker om met mijn nieuwe molen te vissen, omdat de overbrenging of spoel gewoon te groot is, als er veel stroming en vuil is, maar voor de tongstekken, zal hij geen problemen geven!

Om 11u heb ik die mannen nog succes gewenst en ben naar huis gereden.

Beste fishguppy’s, een ieder die graag een Fishguppy sticker zou hebben, voor op zijn viskoffer of auto, maar via mail, zijn adres gegevens sturen en als ik denk alles te hebben, laat ik de enveloppen stempelen hebben jullie hem zo in huis! Met dank aan Jeff!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

22 reacties

 1. Ron Tak > mei 15, 2021

  Antwoord

  Mooi verslag en een mooie tong.
  Nu begint het toch weer te kriebelen.
  Misschien woensdag is gaan kijken ,als het werk het toelaat

 2. Gino > mei 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Je heb flink je best gedaan zie ik wel en de eerste tong is ook geland top man. Ik zag je daar op de pijp staan dacht als dat maar goed komt… oef! Mooi film weer van gemaakt 👍. Spijtig dat de molen niet echt je ding is maar zoals je zelf al verteld waarschijnlijk op de andere stekken wel?!
  Volgens mij krijg ik ook weer last van die besmetting😂.Ben benieuwd wat er op de andere verslagen zal te zien en te lezen is. ..
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Nico > mei 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. En zo te zien is de nieuwe hengel van je goed ingezegend. En een prachtig verslag er van gemaakt en ook mooie foto’s en en een leuke video top man. Bij wie kriebel het nu niet als ze nu je vangsten zien. En ook mooi van je om een sticker op je auto te plakken. Ik wacht nog daar op want hij is nog bij mij niet in de briefen bus gedaan, Ik verwacht deze volgende week wel dan bedankt nog hier voor Man.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 4. Frank > mei 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  De nieuwe hengel is goed getest met zo’n stroming. Een beetje fitness met de arm en dan komt het helemaal goed met de molen💪. Als er 1 Tong zit is het de jouwe, de schar is bijvangst😄. De film is ook weer mooi. Ik was toch effe bang om je weer op zo’n buis te zien staan. De sticker kom ik nog oppikken.
  Gr Frank

 5. Leen > mei 15, 2021

  Antwoord

  Dat heb je weer mooi gedaan👌👍

 6. Henry > mei 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Een prachtig verslag met een video die overduidelijk laat zien dat er volop vis aanwezig was.
  In ’n dik half uur bijna 1 kg vers aas bij elkaar spitten is gene kattepis maar wordt toch maar weer beloond met deze prachtige vangsten. En dan de 1e tong van dit jaar, ere wie ere toekomt, die is gewoon door de juiste man gevangen, Chapeau!!! Je nieuwe visspullen zijn op een voortreffelijke manier ingewijd, jullie Marian hoeft voorlopig niet naar de visboer!! Ik denk dat iedere vaste schrijver trots zal zijn om een fishguppysticker op z’n kist te kunnen plakken dus ik zou zeggen; Laat maar komen die sticker!!!
  Nu het virus (gelukkig geen corona) je te pakken heeft zou ik zeggen; op naar de volgende.
  Veel plezier en goede vangst

  Groetjes, Henry

 7. Erik Bloem > mei 15, 2021

  Antwoord

  Geweldig verhaal weer om te lezen en te bekijken Peter, goed dat je ook meteen een review van de molen toevoegt, daar worden we allemaal wijzer van.
  Ziet er makkelijk uit allemaal maar dat het werken was is wel duidelijk, “de vis wordt duur betaald…”
  De viskriebels worden er hier in ieder geval niet minderom, maar rap zelf weer eens op pad.

  Groetjes,
  Erik

 8. Eldert > mei 15, 2021

  Antwoord

  Ha Peter
  Gefeliciteerd met de eerste tong 2021. Ik zie ze nog steeds liever als schar , laat staan om ze te vangen. Je hebt weer een leuke film er van gemaakt . Gewoon heerlijk om te zien.
  Groet Eldert

 9. Stefan Groenheide > mei 15, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter, heb genoten van je verslag en van je film, goed gedaan weer man! Paar dingen, met de molens waar ik mee vis is het ook zo hard werken in de waterweg echter deze zijn aanzienlijk goedkoper, ergens een opluchting dat het met deze weinig verschil maakt. Verder qua getijde, het maakte vandaag niet uit, behalve even met die gierende ebstroom was het niet te doen, verder volop vis, echt volop. Ik vis graag met vanaf 3 uur voor hoog tot 2 uur erna, maar ook Jeff heeft me overtuigd dat het onzin is. Het was nu met afgaand en laag heerlijk vissen en deze stek is erg goed bevallen, wederom dankzij deze site en de mensen zoals jij en dus ook Jeff kom ik weer een stapje verder. Leuk toch!?
  Groeten, Stefan

 10. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Iedereen bedankt! Stefan, het is nou niet zo, dat je de molen kan vergelijken met een goedkope molen, hij is echt heel goed, ook met tripletten, maar in de gierende stroming, met vis en met vuil in de onderlijn is het niet te doen, maar voor de rest, zal ik er veel plezier mee hebben, alleen niet meer op deze plaats. Een 14000 is nu eenmaal een groot formaat en hoe groter hoe moeilijker rond te krijgen bij grote weerstand, maar dan heb ik altijd mijn 10000’s nog, die toch over het algemeen een stuk beter draaien met stroming en vis eraan.
  Groetjes Peter

 11. Jack Jozen > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hallo Pedro.

  Wat een geweldig filmke op die manier is vissen een genot maar als ik goed lees kon je de drang niet weerstaan was dat om aas te steken of het vissen of allebei Hi Ha ik heb zelf s,morgens ook wel eens drang..Maar alle gekheid op een stokkie de eerste mooi tong is ook al weer binnen zou dat een begin zijn van een mooie tongen zomer hopelijk wel zoals Henry schrijft een Fishguppy sticker ontbreekt bij ons inderdaad en die nieuwe Vercelli is dat niet zo dat die kleine topoog heeft is dat niet nadelig als er veel vuil in het water zit met dicht slippen ? Heel veul groetjes uit het verre Veldhoven Jackie.

 12. Peter(fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey Sjakie, nee de vercelli heeft geen kleine topografische, de shimano juist wel en je ziet toch, dat ik gewoon kan indraaien met vuil voor het topoog? Dat is omdat ik nooit met voorslag vis, dan zou je daar wel last van hebben.
  Gr Peter

 13. ies > mei 16, 2021

  Antwoord

  Halo Peter,
  Dit bericht had ik dus gemist, schitterend filmpje wat de hele visdag mooi in beeld brengt. jammer dat de molen eigenlijk niet voldoet, vrees dat wanneer je er straks 3 tongen aan krijgt die zich krom zetten dat het een zwaar verhaal wordt, want zoals ik je nu zag werken moet ik er toch even niet aan denken, is dus de sportschool aan de waterkant. maar de eerste tong is dus op de kant de rest gaat dan wel volgen.
  Groetjes Ies

 14. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hallo Ies, ik denk niet dat het alleen met de gevangen vis heeft te maken, maar meer met de ontieglijk harde stroming en veel vuil op de onderlijn, maakt het gewoon niet meer te doen. Wat ook mee speelt is natuurlijk het feit, dat ik standaard met 4 onderlijnen vis en er niet veel tijd zit tussen het opdraaien van beide hengels en dan slaat de vermoeidheid op je armen, met enorme weerstand op de lijn, maar beter dit, dan geregeld met je zelf in de war te zitten, door niet met reserve onderlijnen te vissen.

  Groetjes Peter

 15. Marc > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Schitterend filmpje en ook wel qua vangsten niet verkeerd toch ? Heb zelf ook 2 Ultegra s 10000 maar ook die vind ik weleens moeite hebben met een zwaardere klus zeg maar. Denk dat de meeste molens er wel moeite mee hebben.

 16. Peter(fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Marc, leuk een reactie van jou. Ik heb 3 ultegras 10000 en 2 oudere Japanse, goudkleurige met bronzen tandwielen, waar ik in der tijd zoveel gullen er mee uit takelde, die oudere versies zijn eigenlijk nog de beste voor dit werk, niet kapot te krijgen en dat is tegenwoordig het item met de nieuwere molens, je draait ze allemaal kapot op wateren als deze.
  Wat ik wil zeggen, de 3 ultegras 10000 xsc, voldoen goed, maar hoelang, de eerste heeft al een kapotte as en is voor reparatie weg.
  Gr Peter

 17. Eldert > mei 16, 2021

  Antwoord

  Inderdaad Peter dat is ook mijn ervaring . Die oudste serie, de xsa, die zijn in mijn ogen nog steeds de beste. De xsb en xsc heb ik ook maar ik pak altijd de xsa als eerste. De 14000 heb ik geen ervaring mee.

 18. Peter(fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Eldert, bij shimano zijn ze heel uitgekookt, elk nieuw type, heeft zijn eigen spoel, zo ben je ook verplicht om iedere maal, mocht je wedstrijdvisser zijn, een aantal nieuwe spoelen te kopen ook. Voor de recreatievisser zoals ik, valt het wel mee, maar is wel een vervelend item.
  Gr Peter

 19. Marc > mei 18, 2021

  Antwoord

  Af en toe sleur werk gaat wel , maar ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden Peter. Al is het maar voor behoud van m n spullen. Daar komt bij dat ik steeds met dunnere nylon lijnen vis en dat zullen we in de waterweg maar niet doen. Volgende week ga ik om een Akios Utopia CX8 en ben ook nieuwsgierig naar de Colmic Actarus 8000 welke er misschien ook bij gaat komen.

 20. Peter(fishguppy) > mei 19, 2021

  Antwoord

  Marc, veel suc6 daarmee!
  Gr Peter

 21. Marc > mei 19, 2021

  Antwoord

  Dank je Peter👍🏻 Hoe kan ik aan zo n mooie Fishguppy sticker komen ?

 22. Fishguppy > mei 19, 2021

  Antwoord

  Stuur je adres gegevens maar via de mail, Marc.

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *