Home Gastvissers zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

Advertenties


Donderdag kreeg ik een telefoontje of dat ik zin had mee met de boot te gaan vissen op de Noordzee. Hier heb ik niet over moeten nadenken en was ik gelijk op pad om aas te kopen!! Een kilo pieren en half kilo zagers zou voldoende te moeten zijn om een vis te kunnen vangen die de laatste jaren vaker en vaker wordt gevangen op de Noordzee en in de Scheldes.

Namelijk Mustelus Mustelus of wel beter bekend als de gladde haai, welke een lengte tot circa 170 cm kan hebben, echter staat het Nederlands Hengel record op 143 cm. Enfin, dit zou een sessie worden anders dan anders, we gingen nu niet ver naar buiten naar de wrakken om bakken te vullen, nee vandaag zou het een relaxed dagje worden puur op de haai (Catch and Release)

zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

We vertrokken pas om half negen vanuit Neeltje Jans met z’n drie├źn , en besloten eerst dichtbij te gaan vissen, aangezien er harde windstoten, fikse regen -en onweersbuien waren voorspeld. En inderdaad in de verte hoorden we het donderen en de lucht zag er angstaanjagend uit, gelukkig bleven de onweersbuien op zee uit en kregen we enkel te maken met een regenbui!

We lagen voor anker en de eerste onderlijnen lagen al op de bodem waar het goed stroomde, niet veel later had Niels (Schipper) de eerste vis aanboord…Een mooie tong! Niet veel later had Niels z’n tweede vis, een mooie dikke schol. Dat begon leuk dacht ik, en terwijl ik dat dacht , felle rukken aan de hengel…..

zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

En jahoor, mijn eerste mooie gladde haai was een feit!! En mijn dag kon al niet meer stuk…Terwijl ik aan het genieten was van m’n lekkere sate die ik had meegebracht, stond de hengel alweer te klapperen! En mijn tweede haaitje was een feit! Bij mijn maat bleven de vangsten helaas nog even uit, waarna ook de stroom wegviel…Hierop hadden we besloten een ander stukje talud onveilig te maken. Ondertussen was het weer helemaal opgeklaard en stond ik in m’n hempje te vissen! Zonnebrillen gingen op en het eerste biertje ging open!

zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

Op het tweede stekje vingen we genoeg horsmakreel, het stikte ervan! Waardoor het leek alsof de haai theoretisch gezien, niet de kans had het aas te pakken omdat er al een horsmakreel aan hing! Desondanks werden er op dit plekje door Niels twee leuke haaitjes gevangen! Ook mijn maat felle rukken aan z’n hengel en heel duidelijk dat dit een haaitje was! Echter door niet continue spanning op de lijn te houden, omdat hij ook bezig was met het installeren van een groPro, was deze gelost helaas! Nondejuhhhh was de kreet waar we het mee moesten doen!

zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

Inmiddels was het al 14.30 en besloten we toch nog maar even wat verder naar buiten te gaan! Goed idee want op de vorige stek bleven de vangsten alweer uit. Heerlijk varen onder het genot van wat muziek en een biertje kwamen we aan op een wrakje dichtbij, waar het letterlijk stikte van de vis! Het stike hier van de horsmakreel en wijting welke we volop vingen. Gelukkig kon een leuke gul mijn shadje niet weerstaan en werd deze ook gevangen.

Paar driften en veel vis later toch nog maar even doorgevaren en voor anker gaan liggen, ook hier stikte het weer van wijting, ongekend gewoon. Dit was het laatste stekje welke we aandeden, aangezien het al 17.30 was. En ook hier weer een gedetailleerd felle ruk op de hengel, en jahoor! Gladde Haai nummer 3 was een feit voor mij!

zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien zeeduvel met Niels en Wesley op de haaien

En ook Schipper Niels pakte hier zijn derde haai! Mooie sport en wat een pracht vissen als je ze in je handen hebt, voorzichtig onthaakt en weer voorzichtig laat zwemmen!! Helaas wist Wesley deze sessie geen Haaitje te vangen op die ene losser na, maar zo’n dagje weg op de boot alleen al is genot en het ultieme vrijheid gevoel! Al met al was 18.30 geworden en moesten we nog 40 minuten terug varen. We hadden in totaal zes mooie haaitjes gevangen, gul, tong, schol, enorm veel wijting en horsmakreel!

Voor mij als strand/kantvissers was het weer ‘ultiem genieten’ en ben ik blij kennis gemaakt te mogen hebben met de gladde haai! Het was een topdag!!

Niels en Wesley bedankt!!!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Johan het (loze) vissertje > juli 28, 2013

  Antwoord

  Hoi zeeduvel, proficiat met je eerste haai. Leuk verslag en mooie foto’s. Ik zelf vis al jaren aan en op zee, maar ik heb zelf nog nooit een haai gevangen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 2. Zeeduvel > juli 28, 2013

  Antwoord

  Dank je wel Johan! Was echt een leuke dag en wat een mooie vis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *