Home Bootvis verslagen Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Advertenties

 

Vandaag kon ik een vrije dag krijgen en de weersvoorspellingen waren redelijk, een beetje bewolkt en niet teveel wind, uit het oosten. Gisteren alles voorbereid, mijn hengels en molens uit de was gehaald, onderlijnen en aas verzameld en een slapeloze nacht als van een jongen van 16 die voor het eerst naar de disco mag! Deze ochtend op tijd uit bed, op mijn gemak even nagekeken en het blijkt dat het van 28 augustus geleden is, dat ik nog eens ben gaan vissen met mijn eigen bootje! Ik schaam me een beetje, maar goed de eerste keer van het seizoen, ga ik liefst alleen, om te kijken of alles nog naar behoren werkt. Om 07.30u rijd ik op mijn gemak richting Neeltje Jans en pik nog even 2 kilo verse Mesheften op bij Seafarm en ga dan naar de haven van Saveco Maritiem , een aanrader, als je niet graag trailert of vaak alleen weg gaat, er is nog plaats genoeg!

Op mijn gemak mijn 3 hengels klaar gemaakt en de sluiswachter gebeld en net na half 10 lig ik in de sluis.

Vissen in de VoorDelta

Het schutten duurt erg lang, maar ik hoor niets over storing ofzo, misschien even met een andere sluis bezig, want zoals je weet werkt tegenwoordig alles op afstandbediening! Maar dan na even wachten ben ik onderweg en ik ga eens de andere kant op, waar ik vorig jaar in Juli de 7 haaitjes ving met Romy en Kevin, toen hadden we er ook een hoop scharren bij, terwijl je ze op een ander nauwelijks meer ving.

Vissen in de VoorDelta

Die haaien zaten op een kilometer of 4 buiten de pieren van Neeltje Jans, nu ga ik daar in de buurt op 6 km en kom ook de Tholen 5 tegen, die deze week nog ter sprake kwam op Facebook!

Vissen in de VoorDelta

Ik anker op een talud, aflopend van 20 naar 14 meter en vis met 3 hengels, met onderlijnen, gemaakt met materiaal van hengelhuishuijgens en Hengelsportvanderpoel. Terwijl ik een beetje met mijn gsm op facebook bezig ben en denk, ik moet nog even wachten tot het harder gaat stromen, krijg ik weer dat goede gevoel van die rammelende toppen. De eerste voelt goed aan en het is gelijk een triplet met 1 om te houden en 2 om terug te zetten.

Vissen in de VoorDelta

Aan de andere hengels respectievelijk 2 en 1, dus een goed begin! Het begint inmiddels flink te plenzen en ik verhuis naar binnen, waar ik onder het genot van een bakkie, mijn hengels gadesla. Maar ik moet toch regelmatig naar buiten, ik heb tenslotte mijn overlevingspak aan, dus niets aan de hand, gewoon de vis binnen draaien en die komt binnen, af en toe een enkeling, maar de meeste in doublet, van mooi formaat tot minder, ook wijtinkjes en botten.

Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Maar mijn pak gaat steeds zwaarder wegen en de zin gaat een beetje over in deze regen en er komt ook nog eens een gierende stroming, waardoor de toppen onder spanning komen te staan en de lijn begint te fluiten en om 12.40u besluit ik om het voor gezien te houden en heb inmiddels al een leuk maaltje schar, de botten heb ik terug gezet.

Vissen in de VoorDelta

Als ik mijn hengels ga indraaien in die gierende stroming gaan ze zwaar en niet alleen van de stroming, de tot nu toe grootste scharren zitten eraan, als toefje op de room!

Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Vissen in de VoorDelta

Ik tel 18 redelijke scharren, al zijn ze nog niet echt dik, maar dat komt wel binnen een paar weken, nu ze voedingsnijverheid krijgen! Het anker eruit met de lier en warempel het stopt met regenen en in plaats van regen komt er nu mist opzetten.

Vissen in de VoorDelta

Maar aan de ander kant komt er een waterig zonnetje door.

Vissen in de VoorDelta

Een kwartier later als ik bij de sluis kom, lijkt het net of ik ineens in Spanje ben, volop zon, onbegrijpelijk! De sluis staat al open en ik kruip gauw voor een grote mosselboot uit Yerseke en dan is het weer wachten voor de sluisdeur.

Vissen in de VoorDelta

Maar ditmaal duurt het niet lang en dan ben ik weer bij de haven, waar het wel zomer lijkt.

Vissen in de VoorDelta

De boot aanleggen en poetsen en even de vis schoonmaken en om goed 3 uur ben ik weer thuis met een goed gevoel, een maaltje schar en weten dat alles nog werkt en een goede schar stek rijker!

Als ik ga rijden blijkt dat het hier ook gewoon geplensd heeft, wat leven we in een rare wereld en wat kan ie toch klein zijn!

Zaterdag met Ludo, van Northseacharters op de wrakken, hij heeft gisteren erg goed gevangen, dus de verwachtingen zijn hoog!

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. wittevrongel ronny > maart 28, 2014

  Antwoord

  Mooi Peter! Gr, Ronny

 2. jack > maart 28, 2014

  Antwoord

  hee de kop is er af hopelijk een begin van een super seizoen en succes zaterdag gr.

 3. Hans de Bruijn > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hoi peter fijn om dit te lezen dat de vis weer
  gaat azen zelf j.l zondag op de oosterschelde met onze visclub ’t dobbertje wezen vissen hadden maar 40 visjes aan booord met 18 mensen dit verslag geeft ons weer een goed gevoel voor het nieuwe seizoen Gr Hans de Bruijn

 4. Johan het (loze) vissertje > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hey Peter.

  Das lang geleden dat je nog eens bent gaan vissen. Nu nog even wachten dat de zomervis komt. Jammer dat het heeft geregend, terwijl het hier prachtig weer was.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 5. zeehondentemmer > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. Jammer dat de zon laat aanwezig was en niet op jou vissesie. Maar dat jij geen liever bent van de bot weet ik.Toen ik
  met je een keertje ben gaan vissen Ook
  weer mooie foto”s van je die je heb gemaakt.

  Groeten Nico.

 6. leon > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Kijk werkt alles weer goeie tip van je!
  Mooi gevist , en de boot weer voor elkaar!
  Kan je ervoor gaan aankomende tijd,aankomende week ook weer eens kijken vanaf de kant!

  Grtjes Leon

 7. Nico > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter

  Leuke opener en het is altijd een geruststelling dat alles het naar behoren doet. Succes morgen op de wrakken.
  Grt
  Nico

 8. strandjutter > maart 28, 2014

  Antwoord

  ho peter .
  de vangsten zijn wel om na huis te schrijven en met het lekker weer na de mist waren de vangsten veel mager maar dat zij je toch dikker zal ze wel worden ik heb er wel zin in aan de water kant of boot word de kriebels krijg je er van word vervolgd .
  afzender jan

 9. Wim > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Leuk gevist, je kan het nog!!
  Succes en dat we elkaar snel mogen treffen op het water.

  Gr

  Wim

 10. Peter(Fishguppy) > maart 28, 2014

  Antwoord

  Hallo allemaal,
  bedankt weer voor jullie spontane reacties!

  Groetjes Peter

 11. Werner R. > maart 30, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Beetje late reactie maar leuk vangstbericht van je.
  Jij bent al helemaal klaar voor de zomervisserij zie ik wel!
  Gaat niet lang duren voordat de eerste tongen gevangen gaan worden denk ik.

  Groetjes

 12. Frankvis > maart 30, 2014

  Antwoord

  hoi Peter,
  Goed dat alles het nog doet,jammer van de regen maar toch een leuke portie vis .

  groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *