Home Bootvis verslagen Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Advertenties

 

Zaterdag 29-04, stond wrakvissen op het programma, met de Marie Louise van Northseacharters. De afvaart was om 6 uur, maar Ludo had me verwittigd, dat als iedereen aanwezig was, we zouden vertrekken. Ik om 03.30u uit mijn koffer en vlug alles in orde gemaakt, nog even snel met de broek naar beneden en vol goede moed, de reis naar Neeltje Jans begonnen, waar ik juist na 5 uur arriveer en ik kan nog juist een plaatsje op het achterdek bemachtigen. Dan is het even wachten tot iedereen is in gescheept en om 05.30u liggen we in de sluis.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Dan zijn we weg en ik zit in de cabine onder het varen en ik zie al een paar bekenden, Jos en Raf, waarmee ik al meer op de boot samen mee gevist heb. In de cabine is het gezellig praten over de verwachtingen en over hoeveel er van de week gevangen is en een paar weken geleden en er steld zich iemand aan me voor, die op onze site op marktplaats staat, als Alex.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Het is een redelijk strak zeetje en we varen een kleine 3 uur voor we op het eerste wrak zijn.

Wrakvissen met Northseacharters

Als we er bijna zijn, geeft Ludo een seintje en we gaan de onderlijnen beazen en klaar hangen. Ik heb verschillende onderlijnen met octobusjes, waaronder natuurlijk ook de rose, whahaha!

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Dan krijgen we het signaal en al snel staat Ludo klaar met de pikkel en heeft het even druk.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Maar bij mij is het nog niets, ze vangen aan shads, octobus, leeglopers, combinaties van octobus met mesheft of leegloper. Ik krijg van Ludo een pakje tappen en doe er een van mijn 5 meegebrachte shads aan, wat achteraf veel te weinig zou zijn, omdat het een erg vuil wrak zou blijken te zijn en de hengels staan regelmatig krom, niet alleen van de vis, maar vooral van het wrak en het kost materiaal! Dan van ik eindelijk, terwijl iedereen blijft doorvangen, vooral Jos, mijn eerste 2 gulletjes achter elkaar op de tap, aan een dwarrel boven de shad, die gewoon als atractor wordt gebruikt. Nadeel van wrakvissen is,dat je niet zoveel foto’s kan maken, omdat je zelf ook aan het vissen zijn, maar er zijn natuurlijk momenten van varen en dan kan ik op de foto, met mijn 2 gulletjes.

Wrakvissen met Northseacharters

Er worden er nog meer gevangen en die zijn groter.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Alex met 2 mooie gullen
Ook Raf vangt erg mooie dikke gullen aan de shad.

Wrakvissen met Northseacharters

Raf met 2 dikke gullen
Ik heb er maar 5 bij me, omdat de berichten waren, dat ze aan aas en octobus werden gevangen en helaas zit ik zo de oor mijn shads heen, maar ik vang toch nog een mooie eraan, mijn derde inmiddels, de wrakratten daarbuiten gelaten, die ik terug gooi.

Wrakvissen met Northseacharters

Dan als ze schoongemaakt zijn en we naar het volgende wrak varen, op 5 NM, even een grapje, omdat de rose shads en octobus, veel ter sprake komen bij de Langelandvissers.

Wrakvissen met Northseacharters

Speciaal voor mijn facebook vrienden.

Onder het varen, uit iedereen zijn tevredenheid over het weer, de schipper en de vangsten en het is bovendien gezelligheid troef!

Als we na een klein half uur op het volgende wrak komen, vangt mijn buurman zijn allereerste van de dag en nu heeft iedereen gul gevangen.

Wrakvissen met Northseacharters

Jos gaat ook weer lekker, maar helaas zijn de foto’s hiervan mislukt, want ik kan ze niet vinden? Maar hier zijn koelbox, waar er dan al een stuk of 10 inzitten.

Wrakvissen met Northseacharters

Raf vangt er weer een aan een geel/groene octubus.

Wrakvissen met Northseacharters

Omdat ik helemaal door mijn shads heen ben, terwijl ik thuis een doos vol heb met zware jigkoppen en grote en kleine shads in alle kleuren, ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan, pak ik 1 van mijn 5 pilkers van 250 gram, die ik bij heb en knijp er 2 van de 3 haken van de dreg en hang er een wapperlijntje boven, met een tap en ineens weet ik hoe het moet en ik heb een korte periode van goed vangen.

Eerst een mooie aan de tap en Ludo die hem gaft, maakt even een foto.

Wrakvissen met Northseacharters

En even later denk ik een hele grote te hebben, wat een gevecht in die stroming, maar het blijken er 2 te zijn.

Wrakvissen met Northseacharters

Terwijl Ludo klaar staat bij de andere vissers om te gaffen, van ik nog een doublet, met een mooie en een maatse, die erg mager is en die gaat terug in de plomp! Dan is de stroming er totaal uit en er worden alleen nog kleine gulletjes en steenbolk gevangen en Ludo zegt, we gaan nog 5 NM verder en dat geeft mooi de gelegenheid om te eten en de vis te kuisen! Ik heb er op dit moment 8 in mijn kist zitten, van redelijk formaat tot mooi.

Wrakvissen met Northseacharters

Even een paar schoonmaken en dan ben ik weer bij. De anderen even op de foto zetten.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Na een klein half uur zitten we tegen de 45 NM. Daar doen we rond 14.00u nog 2 wrakken aan, maar het duurt even voor de stroming erin komt en de vangsten lopen niet over, ik vang nog 1 maatse gul en dan verspeel ik mijn laatste pilkers, dus op de rose octobus over en daarmee vang ik me scheel aan kleine gulletjes en steenbolk, balen! Er zijn er nog enkele die wat maatse vangen, maar de groten komen niet meer!

Om 14.30u besluit Ludo, om nog even terug te gaan naar het eerste wrak van de ochtend en daar nog enkele driften te maken en dan naar huis te varen. Ik vang daar nog wat ondermaatse en enkele anderen, vangen nog enkele leuke gulletjes.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Dan is het 15.45u en we doen de laatste drift en dat brengt niets meer, dan het wrak en enkelen waren er al mee gestopt, dus we ruimen op.

Wrakvissen met Northseacharters

Jos, de kampioen van de dag
 Jos en Raf hebben de meeste vis en de grootste.

Als we terug varen, vieren de meeuwen en enkele Jan van Genten, feest aan het banket!

Wrakvissen met Northseacharters

Mag ik op de foto, met een bekende Belg.

Wrakvissen met Northseacharters

De een zit te slapen op de terugweg en de ander praat gezellig na en in de cabine is het weer gezellig, terwijl Alex gewoon doorslaapt! Het was een erg vermoeiende, maar geslaagde dag en rond 7 uur liggen we weer in de sluis, waar we afrekenen en aan de steiger, verlos ik mijn vissen van hun kop, zodat ik thuis minder afval heb.

We nemen afscheid van elkaar en ik heb met Raf iets afgesproken, voor de toekomst, gaat leuk worden!

Thuis gekomen, ruim ik alles op en was de vis in de wasbak, waarna ik hem fileer en ik blijk, ruim 7 kilo, prachtige filets te hebben, waarmee ik erg blij ben.

Wrakvissen met Northseacharters

Wrakvissen met Northseacharters

Van Langeland gaat dit jaar niets meer komen, het wordt 2 keer Funen en daar is de Kabeljauw niet zo talrijk aanwezig!

Ik lig ’s avonds pas om 23.30u op mijn nest, het was een vruchtbare dag!

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Pat > maart 30, 2014

  Antwoord

  Mooi verslag Peet en weer een mooie vangst.
  Grz Pat

 2. Bram Wisse > maart 30, 2014

  Antwoord

  Ha Peter,
  Goede vangsten zeg. Fijn om te lezen, alsof ik er bij was :-). A.s. Weekend ga ik een lang weekend de zee op naar de verre wrakken. Zit dus met belangstelling te lezen wat voor nu de beste aastechniek ik moet toepassen. Klopt het dat je het beste ving op tappen? En waarom verwijder je twee haken van de dreg van de pilker?
  Groet, Bram

 3. Peter(Fishguppy) > maart 30, 2014

  Antwoord

  Hoi Bram,
  Er waren aasmomenten, dat ze het alleen deden op shad of Octopus, dan weer op de leegloper en/of tap, je moet gewoon zorgen dat je er genoeg bij heb, de meeste wrakken zijn erg vuil, dus kosten veel materiaal. Daarom is een shad favoriet, omdat de haak aan de bovenzijde zit en hang er een kort dwarreltje boven, omdat de shad/pilker als atractor dient. Met een pilker zit je vaker vast in het wrak en als je daar nu 2 van de 3 haken afknijpt, verklein je de kans, je kunt ook zonder haken eraan vissen en dan gewoon 2 of 3 beaasde haken erboven en dan dient de pilker als gewicht en atractor.
  Een verslag met foto’s is altijd welkom.

  Groetjes Peter

 4. zeehondentemmer > maart 31, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. Zo te zien had je weer een mooi maaltje met vis gevangen.En de andere mensen ook en kan jij er weer even tegenaan om de vis op te eten toch. Jij ook had alweer mooie
  foto”s genomen van alle mensen en ook van de Boot klasse.

  Groetjes Nico

 5. leon > maart 31, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooi werk!! Das beter zulke jongens!
  Jammer dat je niet genoeg spullen bijhad, maar toch mooi gevangen!

  MVG Leon

 6. Raf > april 1, 2014

  Antwoord

  hoi peter
  dat was een toffe dag he zaterdag met ludo
  een vlak zeetje , weinig wind en veel zon. wat wil een mens nog meer? … juist VIS en die was er dan ook in overvloed
  ik heb je verslag gelezen op de site, supper , en ook mooie fotos ( vooral die met de bekende belg…. :-))
  bedankt voor het leuke gezelschap en tot snel

  we hebben voor jou een mailtle gestuurd naar de ” eva merlijn” te nieuwpoort voor een plaatsje te boeken op zaterdag 19 april voor op de schol
  we hebben nog geen antwoord ontvangen
  ik hou je op de hoogte
  grtjs
  raf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *