Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Advertenties


Dag 1

Vroeg op, half 3 maakte de boys, Steven en Jaap maakten mij wakker, hoe kun je je , nu verslapen, iedereen zenuwachtig zo’n school reisje gevoel. Kleren aan, koffie in de hand, de rest lag al in de boot, deze aan gekoppeld en gas er op, naar de grens naar de laatste pomp, daar stonden onze vrienden, Duco, Hendrikjan en Piet al te wachten . Koffie en een peuk, en niet eerder stoppen na Hamburg, het knoop punt van de meeste Denemarken gangers, kunnen we door of weer file van 2 uur of meer, deze keer niet, geen file niets, we zaten om half tien aan de koffie. We hebben ons aan de snelheid gehouden, we waren op tijd, 13.00 uur in Rudkobing bij verhuurder van het huisje (geen reclame), daar de sleutel gehaald en de vis vergunningen, en om 15.00 uur in Humble bij het huis. Huis gangbaar gemaakt, slaapkamers verdeeld, bier koud gezet , eten in de koelkast, boten gereed gemaakt, tuigjes gemaakt, naar de Store Belt gegaan 50 meter lopen naar de helling vanaf het huisje om de zaak te bekijken. Duco heeft gevaren, bij de marine heeft hij daar 2 dingen geleerd, zuipen en nasi maken, dus hij mocht vandaag zijn best doen. Na een drukke dag de kooi opgezocht en snurken.

Dag 2

Strak weer, de boten in het water en naar de rode ton, en vangen, gewoon te gek, kon niet op, het weer en de vangst.

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Aas op de haak, zakken laten en beet, te gek we hadden van die grote koelboxen aan boord al snel vol.……. een luxe probleem, we hoorde van vangsten in Nederland die klote waren, en over de Belt hoorde we niets, en dan dit.

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Om 16.00 uur waren we terug bij ons huisje, Steven en Jaap de keuken in geschopt voor ons zondagsmaal, zij maken altijd op zondag een uitgebreid menu, zijn ze al weken geheimzinnig mee bezig, lekker en veel, met een wijntje, gaaf en lekker, de bodem van de vriezer bedekt met filets. Moe en voldaan naar bed weer een mooie dag voorbij, mooi verjaardag cadeau, mooi weer, veel vis.

Dag 3

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Koffie, broodje en gaan, de boot vanaf de helling, wat koud weer, wat wind minder zon, meer stroming, wat meer problemen om het aas aan de bodem te houden, en meer gevaren, wat meer gezocht, en stekken bezocht die we hadden gevonden op internet, maar toch een goede dag gehad, weer fileren, alles in gevroren, lekker gegeten, filmpje kijken, moe en voldaan de kooi op gezocht.

Dag 4

WIND en REGEN ……. Steven, Jaap en Piet zijn naar “Put en Take” gegaan in Humble, vlakbij het huisje, de rest is gaan struinen op zoek naar “Sande worm”, hoog water, de wind uit de verkeerde richting, geen pieren, dan maar aan het bier. De boys die naar de forel vijver waren gegaan, hadden 4 hele mooie forellen, voor de rook ton kun je 3 keer van genieten eerst het vangen , straks het roken, en het feestje en forel eten bij Jaap.

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Jaap had een speciaal soort meel worm ( moriaas) meegenomen, en gewoon met een dobbertje, ben zelf niet zo’n forel visser , wil je info over forel vissen mail je me maar. Ook deze dag afgesloten met lekker eten, filmpje, eten, wijntje, en de kooi opgezocht. Hopelijk kunnen we morgen met de boot weer de Belt op. Kneiters naar boven sleuren, het waait nog ,afwachten wat de dag brengt, anders zoeken we een plek op in de luwte en gaan de scharren belagen we zien wel. Eerst de kooi in. huisje Humble.

Dag 5

Wind en regen……. Wij wilden toch de zee op, vanaf de helling in Humble kon het niet, in Bagenkop zijn we geweest. Leuk dorpje, een hengelspeciaal zaak, leuke huisjes aan het water, een supermarkt en alles binnen loop afstand. Maar een boot helling niet gevonden, jammer. Zouden die Denen dat eens veranderen was je niet zo afhankelijk van Spjodsberg, die heeft wel een mooie helling met 2 banen naast elkaar en een slang met zoet water om de boot en trailer af te spoelen. Dus als we willen vissen moeten we daar heen, zo gezegd, zo gedaan. De Belt op en vissen. Viel wel tegen, hoge golfen, regen, weinig vis. Stuk of 10 aan de maat, waren blij dat we weer in de haven waren. De jongens, die op forel hadden gevist in de forel vijver in Humble, vlak bij ons huisje, hadden weer 4 echt mooie vissen, volgens Jaap waren ze in Nederland niet zo groot. In Humble , hebben we “Hause Und Boot”. Die man die de boten verhuurd weet van wanten, is zelf ook visser, weet waar hij over praat, en kent de stekken. De huisjes staan echt op loop afstand van het water. De boten zijn netjes, voor 2 man uitstekend, voor de sportieve onder ons, de golfbaan ligt er tegen aan, kun je een balletje slaan.

Dag 6

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Mooi weer, nog een dribbel op het water, koud windje, van de helling af in Humble, naar de rode ton, 25 meter op de diepte meter en vangen, ze waren er weer die kneiters.

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

De hele dag een beetje om die tonnen heen gedrift, vandaar de naam van de boot van HJ en Duco “Drifter”. Ook die dag gevist totdat onze koelboxen vol waren en ons aas op. De rode ton ligt recht tegen over de helling, dus navigatie apparatuur heb je niet nodig , een diepte meter is een must. Je moet wel de scheepvaart in de gaten houden, grote zeeschepen varen daar ook, en je weet, klein wijkt voor groot, en de golven zijn niet mis hou er rekening mee. Terug aan de wal, je vissen uit de jas gehaald, in de vriezer, even na praten, de boten weer gereed gemaakt voor de volgende dag, na een zware dag op zee een goed maal, een borrel, filmpje, en naar de kooi. Weer een dag, wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt.

Dag 7

,de laatste visdag Weer mooi weer, met een beetje herrie de afwas machine uitgeruimd, worden ze wel wakker van. Het is 7 uur s ’morgens, er uit, koffie, brood, en dan vissen!!!!! De laatste dag dat we kunnen. Vlak zeetje, de zon op de bol, en vangen. Weer een mooie dag, de gullen zaten toch echt overal, de gepen zagen we ook. Daar vissen we wel een andere keer op, nu moet de vriezer vol. Weer naar de rode ton laten driften, naar de groene, en weer terug. Wel recht onder boot vissen , met een langere lijn ving je toch minder. Wij visten met een Paternosters met 2 afhouders en rode twisters, en gewoon een lood er onder, ook wel met een shad gedaan, maar met 3 gullen is t een hele ruk, om ze binnen boord te halen. We waren om 08.00 uur op het water, en om 13.00 uur hadden we de koelbox weer vol, stoppen.

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Rustig genieten van het mooie weer, terug naar de helling gevaren, tijd zat, een boel bootjes op het water en wat ik hoorde allemaal vingen ze een visje, mooi man.   We hebben de vis gefileerd , in de vriezer, de boot uitgepakt en schoon gemaakt, hengels en molens afgespoeld, in de foedraal, vis spullen in de kisten. Wat sleept een mens wat mee, we hebben wat lood gebruik, en wat grote haken en wat snoer om onder lijnen mee te maken. Wat we bij ons hadden konden we een vis winkel mee bevoorraden! We hebben nog bezoek gehad van onze Belgische vrienden Leonard van de site “vissen Langeland”, leuke gozer, echte visser, verteld alles behalve zijn forel stek, gelijk heeft hij, als hij mij deze had verteld had iedereen die dit verslag leest op zijn stek gestaan, maar over forel vissen is genoeg te vinden op de site van Leonard.

Dag 8

Je raad het al, in de auto richting Holland, onderweg even tanken, even een echte schnitzel naar binnen gewerkt, in een rasstatte langs de autobaan, en weer op weg. 8 uur ‘s morgens vertrokken, avonds 20.00 aan het bier in Emmeloord. Op de terugweg , geen file gehad, geen brokken .

Vissen in Langeland, met Kees en kornuiten

Wij kijken terug op een mooie week. Een goede voorbereiding is het halve werk; de motoren even laten na kijken bij Kramer watersport in Ens, de trailer en verlichting gecontroleerd , moet goed zijn en niet een dag van tevoren, de banden niet te oud ze mogen geen droogte scheuren hebben, je zou maar een klapper langs de autobaan krijgen. Als je zelf geen boot hebt, je kunt op Langeland met een kotter mee, overal kun je boten huren, ga wel met 2 man minimaal in een boot voor de veiligheid, als er wat gebeurd kun je elkaar helpen. Lezers allemaal een goede vangst, en moge de vis langs onze kust weer terug komen , gaan we ze weer achter de schubben aan.

Vis Team Smukke groet u.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 17, 2011

  Antwoord

  Hoi Kees,
  bedankt voor je leuke verslag.
  Goed om te lezen dat Langeland weer wat beter is geworden, hoorde er slechte vangstverhalen over, maar jullie bewijzen het tegendeel.

  Groetjes peter

 2. Ron Bout > april 18, 2011

  Antwoord

  Hooi Smukke

  Mooie vangst en verslag !
  Het weer heeft, zo te zien jullie ook niet tegen gezeten en iedereen weer gezond uit en thuis, mooier kan je het niet hebben.

  Nog een paar weekjes en dan gaan Yvon en ik weer die richting op…..

  Groetjes
  Ron Bout

 3. kees de Vet > april 19, 2011

  Antwoord

  als er mensen zijn die info willen over vissen op Langeland mag je me mailen.
  Kees.

 4. koos > april 19, 2011

  Antwoord

  zo te zien hebben juli toch wel mooie maatsen gullen gevangen
  wij gaan in september weer spodsberg
  ik hoop dat ze dan ook een aan de maat zijn
  heb genoten van je verslag met foto,s

  koos

 5. Dirkjan > april 20, 2011

  Antwoord

  Hey Kees jullie hebben goed je best gedaan.
  Mooie vangst , Mooie foto’s GOOD JOB! We bellen Groetjes Dirkjan

 6. kees de Vet > april 24, 2011

  Antwoord

  Koos.
  Volgens de vissers in Humble is er veel schar aan de overkant bij de windmolen op een diepte van 5 meter.
  Kees

 7. dirk > januari 28, 2013

  Antwoord

  hallo
  leuk het zien dat je er ook kan op forel vissen als het slecht weer is om op zee te gaan
  waar licht de forelvijver ?? de naam
  vind niets van forelvissen via internet
  groetjes

 8. Werner V > januari 28, 2013

  Antwoord

  Hoi Dirk,

  ik ben ook op zoek naar de vismogelijkheden op Langeland en heb eventjes naar de forelvijver in Humble gezocht. Op deze link kan je de locatie vinden maar doorklikken naar hun website gaat jammer genoeg niet omdat hij niet meer werkt.
  Link: http://www.sologstrand.com/holiday-denmark/put-and-take-lakes/langelands-lystfiskersoe.htm

  Grtz
  Werner V

 9. Peter(Fishguppy) > januari 28, 2013

  Antwoord

  Hoi Dirk.
  In Langeland zijn 2 forelvijvers, 1 vlak bij Spodsbjerg en een vlak bij Hause und boat, idd ook vlak bij Humble, zoals Werner al zegt.
  Zijn beide erg slechte vijvers, er is alleen goed vis te vangen, vroeg in het jaar, april, later is het gedaan en in het najaar zijn ze erg goed!
  Ik meen dat ze 20 € per 3 uur per hengel kosten!

  De Forellen die je er vangt, varieren er van 1,5 kilo tot 11 kg.

  Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *