Home Gastvissers Haaien vissen met De Big Marlin

Haaien vissen met De Big Marlin

Advertenties


Mart van Est laat iedereen een poepje ruiken!

Vanmorgen was het al lekker weer, toen wij met “een volle bak” aan boord waren bij de “Big Marlin” van schipper Dré Vriends uit Achtmaal.

Naast de bekende ploeg, waren er drie nieuwe mensen bij. De Dekker Boys uit Baarle-Nassau. Schilderachtige figuren, maar wel voorzien van IMAX hengels en u weet: IMAX vind ik een prima product! Dus zij hadden bootviservaring! Dré was van plan om naar de ZBJ te varen en ons geluk eens te proberen op de gladde haai. Hoewel er ook bij waren die graag op de tong wilden vissen, was iedereen toch akkoord. Na een uurtje stomen naar de plek van bestemming werden de onderlijnen in het water gegooid.

Haaien vissen met De Big Marlin

Maar het lukte eigenlijk niet! En toen begon men al een beetje te mopperen. Ja, wij vangen wel schar, maar haai? Tot dat de hengel van Martijn Derksen krom ging staan en hij –na een mooi “gevecht- een haai landde van 97 cm!

Haaien vissen met De Big Marlin

Mooie haai van 97cm

Natuurlijk werd de haai meteen gemeten, gekeken of het een vrouwtje of een mannetje was en gemerkt! Alles in kader van het haaien- en roggenproject van Sportvisserij Nederland. En geloof het of niet: even later ving Martijn weer een gladde haai. Ja, en toen moest Mart er natuurlijk aan geloven. Tijdens de heenreis had hij nog breedvoerig verteld over zijn vele successen en de drie mannen duidelijke instructies gegeven. Maar nu stond “de meester” met 2-0 achter! Dré was niet te beroerd om het clublied van Feijenoord (geen woorden maar daden) keer op keer aan Mart uit te leggen of liever nog: er in te wrijven! En Mart? Ja, die kon daar niet veel op zeggen. Hij stond even sprakeloos!!! Maar niet lang. Koen Dekker was ook een haai aan het uitdraaien en Mart zag dat hij ook beet had. Dré: blijf van die hengel af, straks is Koen zijn haai kwijt. Mart: ja, maar ik heb ook beet! Dré: wel nee, je zit in zijn lijn! Maar (dit keer!) had Mart gelijk. Hij ving zijn 1e haai! Het duurde niet lang tot dat de lijn van Mart weer in het water lag en even later, ving Mart er twee tegelijk!

Haaien vissen met De Big Marlin

Who’s the boss

Stand: 3-2 voor Mart. Zijn buurman (Martijn) liet het er ook niet bij zitten en haalde ook zijn 3e haai binnen.

Haaien vissen met De Big Marlin

De gebroeders

Mart zette de eindsprint in en ving een klein hondshaaitje: een doggy!

Haaien vissen met De Big Marlin

Dré werd de mond gesnoerd en zat even later –sprakeloos- in de kajuit. En Mart? Hij had het toch voorspeld? Hij wist toch dat hij de beste was….. De rest zal ik u besparen. Maar Mart haalde meer dan zijn –sportieve- gram. Dus deze keer: chapeau voor Mart van Est! Over de hele boot werden uiteindelijk 11 haaien/haaitjes gevangen en gemerkt.

Haaien vissen met De Big Marlin

En dat is een prachtig resultaat. Daarnaast veel schar, veel (ondermaatse) wijting en een paar botten. De verzorging aan boord liet weer niets te wensen over. Leo was spekkoper met zelf gebakken scharkibbeling en Mart zijn schuimtaart (proficiat Elly) ging erin als koek. De wafels van de schipper zitten nog geplakt aan mijn gehemelte, maar de tomatensoep werd zelfs door Dirk zonder tegenwerpingen als “lekker” bestempeld. Kortom: weer een hele gezellige visdag met prachtig weer en veel “geouwehoer”. Maar wel in een leuke sfeer. En hoort u voortaan gejank van wolven? Dan is dat de dinsdagploeg.

 

 

 

Die drei aus Breda/Baarle-Nassau haben das uns gelernt! (wolvengejank op de prairie)

Doe met ons mee en vang je een mooie vis: janken maar!

Kamperland, 5 juli 2011/Ben Biondina

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 6, 2011

  Antwoord

  Schitterend verslag, met leuke foto’s.

  Groetjes Peter(Fishguppy)

 2. meunenmaaier > juli 7, 2011

  Antwoord

  Erg leuk inderdaad! Volgens mij heb ik Mart op dat filmpje gezien op youtube waarbij ze enige uitleg geven over het hoe en wat. Lijkt me ook een keer wel de moeite waard om te doen.

  gr!

 3. ogun > augustus 27, 2012

  Antwoord

  kan ik een haai vis kopen van julie

 4. Peter(Fishguppy) > augustus 28, 2012

  Antwoord

  Denk dat ze weer zwemmen en het is zonde om ze op te eten, maar een buitengewoon sterke sportvis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *