Home Gastvissers Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Advertenties


Het bootje komt zo.

Voor 27 sept. een schollentrip geboekt op de Nautilus voor mijn broer Isi en mij + voor 2 man pieren. Omdat het in Limburg al een paar dagen mistig was , om 003 h. vertrokken, zonder mist en verkeer om 5 voor 5 a/d sluis in Vlissingen gearriveerd. een paar minuten later stopte een auto langs ons met 2 vissers uit Lith. Om 5h40 uitgestapt en ons materiaal naar de opstapplaats gebracht, maar er kwam om 6 uur geen sportvisboot. Om 6h15 kwam nog een visser opdagen en die zei tegen ons dat de Nautilus om 7 uur kwam.Alsook een man uit Rotterdam kon dat beamen. aan de 4 man die om 5 voor 7 kwamen hoefde we dat niet te vragen.

Om 7h15 werd het hengelmateriaal aanboord gebracht,waar Frank ons vertelde dat in Frankrijk maar weinig werd gevangen,zijn voorstel om op de Gootebank te beginnen werd positief onthaald.

Voor dat ik over de visserij begin moet me nog iets v/h hart : de mannen van Lith en ik hebben donderdagavond gebeld en te horen gekregen dat we om 006 uur opgepikt werden,volgens Frank kan dat niet…….we zullen maar denken beter 2 uren te vroeg dan 2 min. te laat. een van de mannen van Lith vroeg of ik geen telefoonnummer had van Frank , ik gaf die brave man een papier met de telefoonnummers van Hank en Odette en van Frank…..en wat denkt u…jahoor hij belt Hank van Wiesje uit zijn slaap.Hank is ook al in Frankrijk op schol geweest en op vakantie , dus die schiet in een Franse coleire , zodat die arme beller zijn mobiel aan mij gaf, en ik het bord heb leeggegeten,hij was ondertussen wakker en wilde weten wie hem dat flikte op zijn vrije dag. Omdat ik weet hoe dat voelt omdat ik het zelf ook al heb ondervonden,heb ik gezegd met Alain,dus op 26 oct. staat me wat te wachten.

Hier nog een weetje: op de Nautilus telt een werkweek 4 dagen. Hebt u kortingsbonnen,die tellen dus NIET op vrijdag.

De sluis uit de Westerschelde op en om 7h30 werd koers gezet naar de Gootebank.

Alain en Isi, vanuit Vlissingen Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Na 2h30 varen werd geankerd, en gingen +/- 13 beaasde onderlijnen te water. Het duurde niet lang voor de eerste vis aanboord kwam. Het zeeetje was iets onrustig door de ONO wind en we lagen te schommelen,wat niet iedereen prettig vond. De stuurboordkant waar we met 4 man stonden ving meer vis dan de bakboordkant,er werd op de voorplecht ook door 2 man gevist alsook de achterkant, een volle boot dus, geen nood Frank had aas genoeg. de steenbolkjes kwamen soms met 9 stuks binnen,3 vissers langs elkaar maar waren aan de heel kleine kant.

Alain en Isi, vanuit Vlissingen Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Alain en Isi, vanuit Vlissingen Alain en Isi, vanuit Vlissingen

De scharren er werden meer grote als kleine gevangen,alsook maatse wijtingen,de andere hebben binnen 2 maanden de maat. Een 5 tal rode ponen en een paar maatse schollen en 1 makreel vielen aan stuurboordkant te bewonderen. Een v/d mannen van Lith kreeg een haak in zijn vinger,voor Frank een routine klus.

Na 3 uren vissen werd in meerderheid beslist om te gaan wrakvissen. Het wrak dat we aandeden leverde vis op,zodat Frank besloot te ankeren,een goede zet. Opdat het de bedoeling was dat we gingen scholvissen had ik geen wrakvismateriaal bij . Voordat we op het wrak waren voor Isi een RVSankergewicht van 400 gr. de ankers recht gebogen,en een onderlijn geknoopt met platvishaak N°1 Voor mezelf de platvisonderlijn behouden,en een ankerlood van 300 gr. de ankers rechtgebogen. klaar voor de strijd dus.Gelijk de eerste inworp bingo, toen het vet van de soep was,volgde een slimmigheidje van Frank , en het feest ging door iedere inworp beet.Met mijn zeebaarshengeltje heb ik dus het nodige sport beleefd,en feitelijk blij dat mijn brakke schouders rust kregen toen Frank om 15h15 de motoren starte.

Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Terwijl we 2h30 terug moeten varen,de vis gestript,geen koppen eraf want ge weet nooit of we gecontroleerd gaan worden ,want het is geen simpel proces-verbaal maar een economisch delict bij overtreding.

Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Alain en Isi, vanuit Vlissingen Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Alain en Isi, vanuit Vlissingen Alain en Isi, vanuit Vlissingen

Alain en Isi, vanuit Vlissingen Alain en Isi, vanuit Vlissingen

We hebben weer een fijne visdag op zee mogen meemaken,met iets meer wind dan afgegeven. Bij het ankervissen bewolkt,bij het wrakken de zon erbij. 2 gekwetsten : 1 man haak in vinger, 1 man gesneden met ontkoppen , niet levensbedreigend. Ik bedank mijn vismaten voor de fijne dag en natuurlijk Frank met de Nautilus een prachtige sportvisboot voor verre trips zonder overkomend zeewater TOP

Alain en Isi, vanuit Vlissingen

De boekhouding : 8X Gul grootste 53 cm. 13X wijting grootste 32 cm. 13X Schar grootste 30cm. 2X Schol grootste 28 cm. 61 X Steenbolk grootste 34,5 cm 1X Zeebaars 1X makreel ook nog aanboord gekomen +/- 6 rode poon en 1X Koolvis

Alain Tulleneers Lanaken 29/09/2013

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 29, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain,
  ziet er weer goed uit!
  Wel ver moeten varen voor de vis!

  Groetjes peter

 2. a.tulleneers > september 29, 2013

  Antwoord

  Wat een sportvisser lijden moet

 3. Lode > september 29, 2013

  Antwoord

  Dag Alain

  Mooi verslag!

  Vis jij met een zeebaarshengel voor anker?
  Moet leuk sport geven maar kan die de werpgewichten aan?

  groetjes

 4. Alain Tulleneers > september 30, 2013

  Antwoord

  Hallo Lode
  Uit nood geboren omdat ik in de linkerschouder een scheurtje heb in een pees en in beide schouders een ontsteking.
  dat zeebaarshengeltje ligt soepel in de hand.
  Ankervissen met 220 gr. lood geen probleem,met wrakvissen 300 gr. lood ook goed,met vis eraan helemaal super.
  groetjes en achter de wintervis aan.

 5. Lode > september 30, 2013

  Antwoord

  Dag Alain

  Leuk, welk merk hengel is dit en wat heeft hij voor een genoteerd werpgewicht? Dit interesseert me wel.

  Groetjes

 6. leon > oktober 1, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain,

  Zo dat is een mooie vangst ! en gezellig !!

  Mvgr Leon

 7. Alain tulleneers > oktober 2, 2013

  Antwoord

  Hier de info: SEABASS 10 van ARCA
  HI power carbon 10ft-3.00m
  c.w.up to 150g-ref.653.00
  Groetjes Alain

 8. lode > oktober 9, 2013

  Antwoord

  Merci Alain!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *