Home Gastvissers Stefan, vangstverslag Noordpier

Stefan, vangstverslag Noordpier

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Ik kijk al een tijdje uit naar de week vrij die ik heb van 24-3 tot 31-3. Het idee is om 2 of 3 keer te gaan vissen.
Woensdag 24-3 naar supercatch in st. Willebrord geweest voor allerlei materiaal, oa de aanbevolen gamakatsu haakjes (welke mij zeer goed bevallen, denk dat ik voorlopig/nooit meer verander) ook alvast wat kunstaas voor de zeebaars aangeschaft uit het mooie assortiment. Aangezien ik niet echt in de buurt woon, was ik nog nooit bij Mario geweest, maar het beviel me in ieder geval zeer goed, wat een prachtige winkel en een gezellige kerel. Hierna nog wat pieren spitten bij Bruinisse, maar dat viel deze keer wat tegen, had er uiteindelijk nog zat hoor, maar gelukkig had ik al een pakje van 50 prachtige pieren en 10 gezouten diepvriestappen bij Mario gekocht.

Dan donderdag 25-3 om 04.00 uur de wekker en om 04.35 uur zat ik in de auto naar Wijk aan Zee, kijken hoe het gesteld is met de vangsten om de Noordpier… vorige jaar half maart was ik daar voor het eerst met een vangst van diverse botten en scharren.
Nu viel het in de ochtend niet helemaal mee, wat botjes, wat kleine scharretjes, er stond ook nagenoeg geen stroming, na een hoopvol begin met opklaringen trok het dicht en ging het ook nog regenen, in combinatie met de frisse zuidwestenwind was het eigenlijk best koud, had geen sjaal en muts meegenomen…

Op dat moment denk je nou nou, wat een tegenvaller, maar op windfinder zag ik dat het op moest gaan klaren en om 11. 00-12.00 uur klaarde het gelukkig ook op en met de vloedstroom (hw 13.30 uur) kwamen de platten helemaal los, vanaf dat moment tot over hoog heen vele doubletten en tripletten van bot en schar, de scharren waren overwegend rond de 20 cm. 1 van 27 en 1 van 28 cm. Ook had ik er nog 1 die net zo groot was als m’n wijsvinger…

De botten daarentegen waren in verschillende maten.
Dacht ik eerst mee te gaan doen aan de strijd der giganten met een bot van 35 cm. Even later ving ik er 1 van tegen de 40 cm. In doublet met een schar van rond de 24 cm.

Jack, hopelijk kunnen jij en Henry gauw eens een poging wagen om een grotere te vangen. Misschien toch eens overwegen eenmalig aas te kopen bijtijds in de ochtend en dan tot 19.00-20.00 uur vissen? De avondklok gaat naar 22.00 uur… het is maar een idee… mis jullie prachtige verslagen…

 

Ik vond het toen wel welletjes met de foto’s en concentreerde me op het binnen takelen van doubletjes en tripletjes bot en schar, ben uiteraard de tel kwijt geraakt, maar denk dat ik zo’n 25 botten en 20 scharren heb gevangen, er is niets mee naar huis gegaan deze keer. Heb gevist van 06.30 tot 15.00 uur.

 

Bij de buren zag ik een gulletje gevangen worden. Zelf heb ik aan de binnenkant een bruinvis tot 2 keer toe zien springen onder toezicht van diverse joelende meeuwen, precies op het moment dat de DFDS boot binnen kwam, daarna niet meer gezien. Wat mij verder opviel was dat er totaal geen vreterij was van krabben of garnaaltjes.

Het foto’s nemen met mijn nieuwe telefoon gaat me volgens mij best redelijk af, nog een beetje kijken waar ik hem neer moet zetten, nu stond ie een aantal keer op de klapstoel, maar dat moet beter kunnen.

Het aftellen helemaal gevonden, haha.

 

Ben van plan dinsdag weer te gaan en dan het einde van de pier eens op te zoeken en me iets meer te focussen op de gul, wie weet.

 

Mensen, de vangsten gaan weer toenemen, bij een gunstig getij althans… dus ga het proberen zou ik zeggen!

 

Groeten,
Stefan Groenheide

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Fishguppy > maart 26, 2021

  Antwoord

  Hallo voorlopige bottenkoning!
  Mooie vangst met mooie vissen, niet allen eetbaar trouwens, hahaha, telkens een nieuwe pan kopen na het bakken van een bot, gaat toch wat centen kosten op den duur, gelukkig zwemmen er nog wat andere soorten ook.
  Prachtig verslag Stefan, je word een echte supervisser!
  Echt mooi gedaan!
  Ik vraag me toch af, of er nog iemand laat zien in foto’s en woorden, wat hij met de Fishguppy waardebon heeft gedaan? Zou ik toch waarderen.
  Groetjes Peter

 2. Nico > maart 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt van de vis en van je zelf. En Ik hoop dat je voor Jackie en Henry nog Bot heb laten zitten. Ook Ik mis net als vele andere ook het visverslag van die twee mannen. En hopelijk kunnen ze alle twee weer naar het buiten water toe. Jij heeft in ieder geval de bot op de cm lat gelegd voor de prijs van de giganten. Ook een mooi verslag er bij maakt het helemaal compleet en succes de volgende keer toegewenst.

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 3. jeff > maart 26, 2021

  Antwoord

  he voorlopige bottenkeizer!

  eindelijk weer een zout verslag met wel wat leuke vangsten erin! zou het inderdaad weer een beetje opgang komen??
  je hebt er in ieder geval een erg leuk verslag van gemaakt! erg leuke fotos erbij!!
  wat mij betreft mogen de botten idd blijven liggen voor jackie en henry! al zijn ze van rond de 50 cm vanuit de belly boot toch ook wel heel erg leuk om te vangen op een heel klein pilkertje.

  hoop dat je dinsdag ook wat gul de kant op weet te trekken, paar kennissen hadden afgelopen week een aantal kunnen vinden op de pier.

  groeten, jeff

 4. Nico > maart 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter. Ik zal de eerste zijn om wat aan je horen omtrent wat Ik met die waardebon heb gekocht. Heeft daar draad van gekocht 60 honderste om onderlijnen van te maken. En van de rest heeft Ik haakjes nummer 6 gekocht Nogmaals bedankt hier voor .

  Groetjes de Zeehondetemmer.

 5. Gino > maart 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  je bent al goed op dreef kerel, mooie aantalen vis en dan die grote botten er nog bij…ben benieuwd of dit formaat er nog afgevist wordt hoor?? Mooi verslag en dito foto’s prachtig gedaan .Hopelijk blijft de temperatuur wat stijgen en dan komt de vis vanzelf weer binnen werpbereik .
  Succes nog verder.

  @Peter, volgens mij had ik al een foto laten zien van die aastas aangeschaft van de waardebon !

  Grtjs Gino

 6. Peter(fishguppy) > maart 26, 2021

  Antwoord

  Gino, ja aan mij persoonlijk.
  Gr Peter

 7. Gino > maart 26, 2021

  Antwoord

  Peter,

  de aastas staat op mijn verslag van 25 februari hoor met de naam Supercatch (Mario) erbij…mischien ben ik vergeten het erbij te zetten dat dit van de waardebon is bedoel je ?
  Heb toen Mario ook bedankt in de winkel.

  grtjs Gino

 8. ies > maart 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Stefan,
  Wat heb jij weer een mooie dag gehad, koud beginnen en je dan in het zweet moeten werken op die grote botten.
  De fitness kun je dus verder wel overslaan uh of je moet dinsdag de zelfde hoeveelheid aan gul gaan takelen, dan heb je het er gratis bij.. Maar top verslag met dito foto’s. Voor dinsdag wens ik je dan geen rammelende toppen toe die heb je al gehad, Maar de zelfde hoeveelheid doorbuigers zou ik je gunnen.
  Groetjes Ies

 9. Eldert > maart 26, 2021

  Antwoord

  HaStefan
  Als dit het begin is , wat voor aantallen staat ons dan wel niet te wachten. Als he op 1 dag 45 platten weet te vangen volgens mij heb je dan prima gevist. Een heerlijk verslag heb je er van gemaakt wat heerlijk weg leest. En ik zou zeggen , laat nu de tongen maar weer komen. Ben benieuwd of de vangsten in de waterweg al een beetje op gang komen.
  Groet Eldert

 10. Henry > maart 26, 2021

  Antwoord

  Hey Stefan,

  Ouderwets genieten van een leuk verslag met bijgaande foto’s, helemaal Super.
  Ook wij doen meestal onze inkopen bij Mario en dat gaat dan meestal onder het genot ’n lekker bakske koffie van moeders, een mooi assortiment hengelspullen voor een schappelijke prijs, prima toch !!
  We hebben inderdaad het voornemen om toch maar aas gaan te kopen zodat we niet hoeven wachten op goed tij om te kunnen steken, we kunnen dan toch verschillende uurtjes aan de waterkant genieten.
  M’n trouwe makker Sjakie zal het na het grote verlies van z’n vrouw goed doen om efkes lekker uit te waaien maar hij zal z’n stinkende best moeten gaan doen om weer tot bottenkoning gekroond te kunnen worden. Bij je volgende sessie veel plezier en uiteraard de daarbij behorende tikken op de top.

  Groetjes, Henry

 11. jack Jozen > maart 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan.

  Een mooi verslag met prachtige foto”s je hebt een mooie klus vis gevangen als ik die grote Bot zie begint het bij mij te kriebelen ,Komende week hoop ik samen met Henry eindelijk weer eens naar de waterkant te tuffen maar het zal niet mee vallen om die 40cm te over treffen maar ik zal het zeker gaan proberen. Hopelijk kun je tijdens je vakantie nog mooie vissen haken .

  groetjes Jack.

 12. Hugo > maart 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Prachtig verslag gemaakt met mooie foto’s van je succes rijke visserij daar aan de Noordpier. Ja een mens moet beginnen puzzelen om zijn dag in te delen met die avondklok, aas kopen lijkt mij bij deze toch ook de beste oplossing. Mooie visserij Stefan en een 40cm bot daar zal jack zijn werk aan hebben om dit te verbeteren! Veel succes Dinsdag met de gul.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *