Home Gastvissers Vissen met de club

Vissen met de club

Advertenties

Hallo Fishguppyers

Hier weer een verslag van mij. Gisteren de jaarlijkse koppelwedstrijd gevist van WSV _Reimerswaal.  Dit is een wedstrijd waarbij 2 personen samen vissen op 1 kaart  . Ik had een paar maanden geleden al aan John gevraagd of hij samen met mij wilde vissen . Aangezien een gewone wedstrijd 3 uur duurt , vind ik dat tekort om daarvoor helemaal voor uut Gouda  te komen. Maar deze wedstrijd duurt 5 uur en aansluitend de uitslag met een gezellige  bbq.  En dan is het wel de moeite  om daar een reisje voor te maken.

Dus afgelopen zaterdag om 7.00 uur  in de auto gestapt en om 8.15 uur ontmoette ik John op de carpool bij Kapelle om vandaar samen verder te rijden naar Domburg.  Onderweg had ik inmiddels al een beetje vitamine Ceeland opgedaan en bij John in de auto werd dat nog verder aangevuld door de Zeeuwse bolussen. Heerlijk .

Rond een uur of 9 waren we in Domburg  en kon de voettocht , marathon worden gestart naar het strand . Man man man , iedere  keer  is dat afzien zo’n eind daar maar goed , dan heb je ook wat . Het prachtige strand van Domburg  lag aan onze voeten.

Daar ingeschreven en ja hoor , wij trokken de laatst uitgezette plaats dus nog maar een tochtje per voet door het zand. Daar aangekomen  hadden we hoop genoeg om daar vis te gaan vangen. Lekker tegen de palenrijen , als daar geen vis zit dan zitten ze er nergens. Om 10 uur klonk het beginsignaal en ja hoor . .  kleine botjes kwamen er binnen. En om een lang verhaal kort te maken , bij ons bleef het al die 5 uren vissen alleen bij kleine botjes. Allemaal zo tussen de 13 en 16 cm.

Maar goed , we hadden het prima naar ons zin, het weer werkte nog eens mee en er was genoeg te zien . Om ons heen zagen we ook geen spectaculaire vangsten alleen Joost , die ook wel eens schreef op deze site , wist een mooie haai te vangen van 86 cm  . En dat op Domburg.  Ook spectaculair  was de vangst van de jongste deelnemer,  zoontje van Joost….. hij had een keer een draai van 4 botjes waarbij ook nog 1 hele mooie zat  en dat aan 3 haken. Wie doet hem dat na . Mij is het ieder geval nog nooit gelukt in mijn hele loopbaan . Afijn , hij heeft morgen op school ieder geval wat te vertellen .

De allerlaatste draai wist iemand ook nog een tong van 39 cm te vangen . Voor de rest wat zeebaarsjes maar bij ons bleef de teller in totaal op 15 Zeeuwse botjes staan . Je weet wel , van die Zeeuwse mini botjes , niet de botten van de waterweg.  Om 15 .00 uur  weer de terugreis en om 17.00 uur stond er een heerlijke bbq  op ons te wachten .

De uitslag werd ook bekend gemaakt en zoals verwacht waren wij nog net niet als laatsten geëindigd  maar so what. Een heerlijk dagje vissen in Zeeland,  oude bekenden weer ontmoet en lekker bijgebabbeld . En niet te vergeten weer heerlijk vitamine Ceeland opgedaan.

Met visvriendelijke  groet,  Eldert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Stefan > juni 19, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, toch al met al best leuk vis gevangen tijdens deze wedstrijd wat toch niet een vanzelfsprekendheid is tijdens een wedstrijd op het strand, jammer dat bij jullie bij de kleine botjes bleef, die zitten overal momenteel, heb er ook al erg veel gevangen de laatste sessies.
  Met het weer hadden jullie het zeker getroffen!
  Groeten, Stefan

 2. Nico > juni 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert. Wat een mooie foto’s gemaakt van jullie en ook van de vis die heb gevangen. Jammer dat ze wat aan de kleine kant waren om dan hoog te scoren voor het classement. Waar daarvan ook een leuk verslagje er bij maakt het helemaal compleet. Hebben jullie daar toevallig geen onderlijnen verspeeld vanaf het strand.
  Voor de volgende sessie heel veel succes toegewenst alvast dan.
  Groetjes. Nico

 3. hugo > juni 19, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Het is wel altijd een eind lopen daar aan Domburg, maar ik kom er persoonlijk zo graag voor de tong. Jammer van de vangst, maar dat heeft de pret toch niet niet verpest als ik naar de foto’s kijk. Wedstrijd vissen is nooit mijn dada geweest te druk en te veel verplichtingen. Maar de BBQ dat was precies wel dik in orde!! Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 4. Gino > juni 19, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Dat is nog eens de moeite om de Zeeuwse lucht op te snuiven toch…
  Vissen met je maatje en dan nog een bbq achteraf.
  Toch mooi wat vis op de kant ook al zijn ze wat klein… maar dat kan de pret niet drukken. Lekker er nog bij en mooie foto’s maakt het verslag af.
  Succes nog verder.
  Grtjs Gino

 5. Jack Jozen > juni 20, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert.
  Jammer dat het met de wedstrijd niet helemaal mee wilde werken maar aan de foto,s te zien heb je samen met je maat een gezellige dag gehad en dan is de vis toch maar bijzaak . En dan de BBQ er achter aan zo te zien kwamen jullie niks te kort op naar de volgende wedstrijd met misschien wat grotere vis .
  Heel veul groetjes Jack.

 6. ies > juni 21, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, lekker in de korte broek wat vitamine D opdoen, beet zien, dan helaas te kleine vis ophalen, gezelligheid met je vismaat en mede visleden, na afloop een schitterende barbeknoei met een lekker sapje ter afsluiting, wat wil een mens nog meer( uhhh een prijsje was ook wel leuk geweest, lol). Uiteraard voor de volgende sessie rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Peter(Fishguppy) > juni 27, 2022

  Antwoord

  Ha Eldert, dat ziet er wel heel gezellig uit, met de club en een bekend gezicht van Joost en na het vissen zal het ook wel erg leuk zijn geweest.

  Een tip voor jou en enkele andere schrijvers, houd er rekening mee, dat je na de tekst, waar een foto moet komen, een enter geeft en na de foto voor de tekst weer een enter en let op, dit dient maar 1 enter te zijn en geen 2, bij verschillende schrijvers zie ik de foto gelijk aan de tekst aansluiten en dit vind ik minder mooi, maar indien je er zelf geen problemen mee hebt, gewoon zo door gaan!
  Kijk eens bij de verslagen van Kees Michielsen, hoe mooi de overgang verloopt naar de foto’s, zo is het de bedoeling!

  Groetjes Peter

 8. Eldert > juni 27, 2022

  Antwoord

  He Peter
  Het is dat je het nu zegt, mij was het nog niet eens opgevallen. Ben al blij dat het me tot hier toe lukt. Maar ik ga zeker met je advies aan de gang bij het volgende verslag.
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *