Home Bootvis verslagen Massa’s wintervis in de Voordelta

Massa’s wintervis in de Voordelta

Advertenties

Heel de week zag ik al uit naar vrijdag, de enige vooraf bepaalde erg mooie dag, met weinig wind en geen regen voorspeld. Als je achteraf kijkt, zag het er de hele week beter uit dan voorspeld, maar zo gaat het!

Zoals elke vakantie in Denemarken, standaard drooglegging op mijn adres voor minimaal een week, na de vakantie, om alle vakantie geneugten uit het lichaam te wissen en dat gaat erg goed, zoals altijd, tot er weer eens een dag komt, waarop alles weer is zoals het is!

Donderdag 170 dikke vette donkere leeglopers gehaald en dit te samen met de 100 tappen die ik eerder bij Bijl Zeeaas had gehaald, moet ruim voldoende zijn voor een voormiddagje op het water met 3 hengeltjes. Gisterenochtend 2-11-2017 ben ik al voor de wekker afloopt om kwart voor 5 uit bed en haal de tappen uit de vriezer, doe nog een keer nieuwe kranten onder de leeglopers, zet koffie en smeer broodjes en na 6u rijd ik op mijn gemak in mijn uppie richting Neeltje jans, waar ik zie dat Ludo, eerst gaat tanken en om half 8 lig ik tesamen met een bootje uit Colijnsplaat in de sluis en tegen kwart over 8, ben ik op de beoogde stek, op een dikke 20 meter water en gaan de hengels te water, beaast met 2 haken met dikke leeglopers en aan de bovenste haak een stuk tap en ik zit in het laatste van de eb stroming en  zit gelijk vol in de vis, triplet na triplet.

Massa

Massa

Massa

Het valt gelijk op dat de wijting erg dik is en vaak 30+ en de scharren zijn allemaal erg dik, maar niet echt groot, alles blijft beneden de 30 cm en alleen de 25+ gaan mee en de rest gaan terug en dat zijn er veel!

Het is inmiddels erg druk geworden met bootjes en boten en inmiddels gaat de stroming eruit en worden de tripletten, enkelen of doubletten met veel terug zetters, maar ook 30+ wijting en als ik dan een 35er vang en de vis op het dek leg, gaat deze zo wild te keer dat het de 2e bootquiver kost, gewoon rats de top in gescheurd, tot het 3e oog!

Massa

Inmiddels ben ik er achter, dat dit toch een grote miskoop was en ook deze knijp ik met een kniptang af boven het oog wat nog intakt is en nu heb ik 2 verkorte bootquivers en ik mag zeggen dat ze er niet minder om vissen, gewoon een beetje stugger maar dat vind ik niet erg.

Het valt op, dat rond de kentering de vis erg voorzichtig aast en vele haken zitten aan de zijkant van de bek of ze vallen eraf met het tillen in de boot en als de stroming er weer in komt, gaan we verder waar we waren gebleven, met tripletten.

Massa

Massa

Massa

Tegen half 11, gaan de meeste bootjes, ondieper, waarschijnlijk omdat ze last van teveel stroming hebben? Maar ik weet uit ervaring, dat de stroming daar niet minder is, dus ik blijf gewoon liggen en vang door, meestal 1 of 2 tegelijk en weet slechts 1 schar van 30+ te vangen en na half 12, vind ik het weer genoeg, met een 3/4 emmer schoongemaakte vis en bij thuiskomst om 13.30u, blijk ik 18 dikke wijtingen te hebben waarvan de grootste 35cm meet en 33 scharren, tussen 25 en 30 cm, dus gewoon goed! Mensen, nu is het de tijd, ga vissen, met iemand met eigen boot of ga mee met Ludo van Northseacharters vanaf Neeltje jans. Ook op de Westerschelde ligt een vloot met boten waaronder De Zeearend en Waypoint Sportvischarters, waar de schippers hun stekken kennen als hun broekzak!

De beazing maakte weinig uit voor de vis, alleen misschien de grootste iets vaker op de tappen.

Nu wachten we weer op goed weer, op woensdag of zaterdag, dat ik weer eens samen met mijn makker kan gaan, voor de boot er in December weer uit gaat!

Mijn vriezer begint weer aardig op niveau te komen, altijd gemakkelijk als er eens iemand langs komt en ik wat vis mee kan geven!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Henry > november 4, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,
  Een mooi verslag van je boottripje, en nu blijkt maar weer dat je ook in Nederland een leuk maaltje vis bij elkaar kunt hengelen.Tripletten en doubletten mooie wijting en schar zal van de kant niet meevallen maar ook wij willen toch op korte termijn een ander stekje gaan proberen waar we mischien meer wijting dan bot kunnen vangen. Veel plezier en een goede vangst voor je volgende sessie met je maatje.

  Groetjes, Henry

 2. Nico > november 4, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Zoals gewoonlijk van je alweer prachtige foto’s genomen van de vis en je zelf. Ook een mooi verslag daarvan gemaakt en dat op een paar uurtjes tijd niet verkeerd.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Jack > november 4, 2017

  Antwoord

  Dat was weer een ouderwets vis tripje mooi verslag met foto,s jammer van je hengel kunnen de mensen zien wat ze niet moeten kopen gr. Jackie.

 4. hans de bruijn > november 4, 2017

  Antwoord

  Beste Peter.
  Zoals we gewend zijn weer mooi verslag en Foto’s en ouderwetse vangst bij mij zelf is het rustig met het vissen van daar weinig verslagen die ik normaal wel plaats heeft te maken met werk en dat ik alleen nog op zaterdag kan vissen ik hoop snel weer iets te plaatsen ga ik zeker doen als ik het ruime sop weer op ga zoeken.
  Groeten Hans de Bruijn

 5. Frank > november 4, 2017

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Goede vangst makker,jammer van die stok maar daar zet je een topoogje op en kan dan weer aan het werk, of toch terug de Ugly ?
  Men hengels staan hier te dansen in het hok om weer eens misbruikt te worden dus laat maar iets weten.
  Groetjes Frank

 6. Alain Tulleneers > november 6, 2017

  Antwoord

  heeey Peter
  Ge kent je viswater,en in deze tijd v/h jaar is het moment om de vriezer te vullen.
  Grtz.Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *