Home Gastvissers Eldert, tongvissen aan de Botlek

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Advertenties

Hallo fishguppyers,

Laatste vakantiedag , dag waarbij ze redelijk goed weer opgeven. Ik had toch wel veel zin om nog een keer te gaan vissen. Volgens internet zou het bij Vlaardingen om 2.30 uur hoog water zijn en om 8 uur laag water. Heb wel heel lang getwijfeld naar welke plek ik zou gaan bij Vlaardingen. Maar de keus was gevallen bij de DFDS. 🤭 Peter heeft hier zo vaak gezegd dat je moet vissen als het water de Waterweg uit loopt. Dus daar heb ik naar geluisterd , mijn bed gelaten voor wat ie was, tegen de vrouw gezegd dat ik cadzand nog tegoed heb en ben om 3.00 uur gaan vissen. Op de plek aangekomen was er niemand . Alleen de vorige visser had nog wel wat tappen bij de vuilnisbakken achtergelaten voor de liefhebber en ik vond ook nog wat zagertjes ook . Dankbaar onder mn andere aas bewaard en gebruik van gemaakt. Tappen nog wel even mee geprobeerd maar die waren zo rot dat ik die maar weggegooid heb. Maar goed …. het vissen.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Duurde niet lang of de eerste tong was een feit .

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Te klein helaas. En dat was deze vissessie tot het einde toe niet anders. Allemaal te klein. Ik heb er als ik goed geteld heb 12 tongetjes gevangen . Drie ervan waren net aan de maat en de rest allemaal ondermaats.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Verder nog een stuk of zes botjes gevangen, ook allemaal klein en nog 2 palingen.

Eldert, tongvissen aan de Botlek

Eldert, tongvissen aan de Botlek

De eerste was rond de 40 cm en de andere precies 60 cm. Maar ja , wat moet je om geen grote crimineel te zijn ? Juist , teruggooien ja die gladjanussen . En dat was maar goed ook want rond 8.30 uur kwam de politie ook nog even kijken. Geen controle ofzo maar toch. Dus mensen, hou je aan de regels. Om 9 uur ermee gestopt en de schoonmaakploeg stond al klaar om de laatste restjes zagertjes op te peuzelen. Genoeg gevangen alleen jammer dat alles zo klein was. Misschien toch voor de andere stek moeten kiezen maar dat is achteraf.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, al met al, toch een leuke sessie! Ik geloof niet dat je de wind in de rug had?
  Als je hem in de rug hebt en je kunt tegen het midden van de Botlek gooien, dan zijn ze meestal wat groter en vaak in doublet.

  Misschien je gevlochten haaklijntjes wat korter maken, 5 tot 8 cm is meer dan genoeg en dan ligt je aas strak aan de grond en zit je ook nooit verward.
  Groetjes Peter

 2. ies > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Wederom een leuk verslag, jammer dat de kinder kamer weer in het voorportaal zat, maar leven dus genoeg gezien en dat is tenslotte ook waar je het voor doet. Ik hoop voor je dat je de volgende keer de grotere aan de haak sla.
  Groetjes ies

 3. jack Jozen > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert .

  Zo heb je de vakantie toch mooi afgesloten met een visnacht alleen jammer dat alleen de kleuterklas aanwezig was maar het is en blijft vissen he de volgende keer grotere. Tja de paling zal voorlopig nog wel een probleem blijven althans hier in Nederland maar je kunt het risico niet lopen je krijgt een strafblad als ze je pakken,nou op naar de volgende sessie veul groetjes Jack.

 4. Nico > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuke foto’s gemaakt van de vis en met ook een mooi verslagje er bij. Jammer dat het veel klein spul was maar je ben er lekker op uitgeweest dus de volgende keer meer succes toegewenst alvast dan.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 5. Stefan > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, lekker even eruit geweest en voldoende gevangen, ben je in ieder geval lekker bezig geweest. Jammer dat de grote niet thuis gaven, komt vast de volgende keer wel.
  Groeten, Stefan

 6. Rob > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Kleine vis is ook vis,toch?Net als dat broodkruimels ook brood is,ha ha.Je bent toch niet voor niks geweest en hebt ondanks het formaat toch leuk gevangen.
  Groetjes Rob,

 7. hugo > juli 4, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Leuke verslag man met lekker wat vis zo te zien,aan de lengte van de vis kan je jammer genoeg niets veranderen.Maar als je 12 kleine tongetjes kan vangen dan zullen de groote lappen wel volgen daar ben ik van overtuigt.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

 8. Gino > juli 5, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Toch weer aan het water gezeten hé. Spijtig dat de gevangen tongen bijna allemaal ondermaats was. Mooi verslag met foto’s.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 9. Frank > juli 9, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  De mama`s en papa`s hadden de kindjes op pad gestuurd.Later als ze groot zijn vang je ze nog wel.

  Groetjes Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *