Home Gastvissers Vissen op de Oosterschelde

Vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Hallo Mede vissers.

Hier is nu een verslagje van mij omtrent het bootvissen nu en wat was dat alweer lang geleden. Namelijk de laatste keer op 3 Januari 2014 en met het bootje van Dixhoorn ook toen. Zoals gewoonlijk hebben wij met ze drie de knoop door gehakt en besloten om op Vrijdag de 8 mei weer een keertje te gaan proberen. Want de Neeg van Johan had geen tijd dus maar met drie gegaan en heeft je dan ook veel plek op het bootje.Wij hadden afgesproken om buiten bij van Dixhoorn het geld uit te leggen en toen gingen wij naar binnen toe. Zoals gewoonlijk werden wij door alle twee de mensen hartelijk ontvangen en de boot betaald en ook het zeeaas.De mannen die het vandaag moesten doen waren Johan Mij broer Jan en ik zelf. Ook raden de man van Dixhoorn ons aan om naar de zeelandbrug te gaan omdat daar toch redelijk wat vis werd gevangen de laatste keer en met de nieuwe apperatuur op het bootje kon het niet mis mee gaan.

Vissen op de Oosterschelde

Wij vertrokken uit de haven iets na 7 uur en op weg om wat te gaan vangen vandaag. Toen we uiteindelijk aan kwamen na iets meer na 1 uur en 30 min gingen de onderlijnen tegen 9 :00 richting het zilte nat toe en wachten welnu dat wachten duurde niet lang want kort daarna haalde mij broer Jan al een kleine wijting na boven.

Vissen op de Oosterschelde

En dat gaf ons de moed om ook wat te vangen daar.

Vissen op de Oosterschelde

Vissen op de Oosterschelde

Bij Mij duurde dat wel even wat lang maar toen de eerste schar naar boven kwam ging het los namelijk haalde ik kort achter mekaar telkens twee scharren na boven.

Vissen op de Oosterschelde

Vissen op de Oosterschelde

Omdat Jan en Ik van Johan een nieuwe afhouder had gekregen van Hem om uit te proberen welnu daar is alle vis mee naar boven mee gehaald.

De eindstand Johan 10 scharren. 1 bot en 1 kleine wijting. Jan had 12 scharren en ook een klein wijting. En Ik zelf was uiteindelijk de winnaar met 16 scharren en 1 meuntje en dat viel niet tegen die dag omdat wij het niet hadden verwacht om wat vis naar boven te halen.

Vissen op de Oosterschelde

En had Johan ook nog een klein presentje bij voor de winnaar met de meeste cm aan vis en zie ik dat wel bij het verslag van mij Broer staan op de site.

Jan de Strandjutter. Nico de Zeehondetemmer en Johan het Boske.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 14, 2015

  Antwoord

  Hey mannen, mooi gedaan!
  Zoals jullie al wisten vis ikzelf nooit met de weegschaal, maar ik ben blij dat jullie er leuk aan gevangen hebben!

  Groetjes Peter

 2. Jordi > mei 14, 2015

  Antwoord

  Hey mannen,

  Mooi dat jullie eindelijk is een leuke vangst hebben gehad.
  Ga zo door.

  Groeten Jordi

 3. Steenbergen Frits > mei 14, 2015

  Antwoord

  Hoi mannen.

  Mooie vangst met die weegschaal. Ik vis er al jaren mee en moet zeggen… dat ik niks anders wil. Zelf heb ik er nog een afhouder boven gemaakt, zodat ik toch met 3 haken kan vissen. Ik vis er mee vanaf de boot en vanaf de kant. Regelmatig ga ik er mee naar de Europoort, en vis dan met verzwaarde weegschalen. Ik verzwaar ze zelf. Probeer het maar eens vinden zomer op de tong. Plastic afhouders is gewoon rotzooi. Ze breken gemakkelijk en zijn onhandig. Ook die nieuwe afhouders waarmee je alleen een knoop hoeft te leggen, deugen voor geen meter. Ik vis al meer dan 60 jaar, en de weegschaal is het beste wat ze hebben uitgevonden. Succes met de vangsten met de weegschaal.

  Groeten. Steenbergen Frits.

 4. Peter(Fishguppy) > mei 14, 2015

  Antwoord

  Nou Frits,
  ik wil geen discussie opwekken, maar laat ons de vissen maar eens zien, die de afhouders kunnen breken, ik zeg haha.
  Wat een onzin!

  Denk dat je iets verkeerd doet als ze breken, heb ik nog nooit gehad, maar dan ook nog nooit, ook niet met de nieuwe en als je dat rotzooi vind, ligt het aan jezelf, omdat je er niet mee kan vissen!

 5. strantjutter > mei 14, 2015

  Antwoord

  Maatjes.
  johan en nico en ik dus jan hebben het goed gehad met het vissen met de boot dat moeten we meer doen snak naar meer om te gaan van dit jaar en peter voor ik het vergat ik was dat vergeten stom om dat bij te zetten misschien komt het nu wel aan maar ik wil er wel bij zeggen de beker heeft hij gewonnen maar hij moet het 2 jaar ze best doen om voor vast te houden wij gaan er voor dus opgepast nico .
  veel succes maatjes.afzender jan

 6. Steenbergen Frits > mei 14, 2015

  Antwoord

  Nou.. nou.. meneer Peter.

  Ik vind dit echt onbeschoft van u. Ik ben 72 jaar en ben uitmuntend te spreken over deze afhouders. In mijn loopbaan als visser heb ik mijn eigen al lang bewezen. U praat alleen maar in uw voordeel voor uw sponsoren. Jammer. Ik hoop dat deze heren dit advies met zich mee nemen. U vind zich een expert. Succes er mee. Dat bent u net. Iedereen vist op zijn manier. Ik wist niet dat dit zo serieus opgenomen werd. Nu snap ik iedereen die niet meer schrijft op deze site. Ik lees ieder jaar al een verslag sinds 2007. Dit was de eerste keer dat ik hier iets posten. Jammer…. ik dacht dat u anders was.

 7. Piet V. > mei 14, 2015

  Antwoord

  Hoi mannen.

  Ik sluit me volledig aan aan Frits. Ga voor je eigen gevoel, en laat je niet gek maken door verhalen. Jullie zijn van mijn leeftijd zou te zien, en succes aan de water kant. Weegschalen kunnen het verschil wel degelijk maken. Plastic is niet beter. Raar dat er geen sponsor reageert.

  Gegroet. Pietje.

 8. Peter(Fishguppy) > mei 14, 2015

  Antwoord

  Was van mijn kant niet kwetsend bedoeld, maar ik vis zelf ook al wat jaartjes van de kant en van de boot.
  Mocht ik u gekwetst hebben, mijn welgemeend excuus en ik hoop dat u lezer blijft en daarmee is voor mij, dit misverstand afgedaan.
  Begrijp dat er inmiddels heel wat afgeluld word aan de waterkant en krijg steeds minder ambitie voor onze site. Maar ook dat zal wel overwaaien.

  Groetjes Peter

 9. Piet V. > mei 14, 2015

  Antwoord

  Hallo iedereen.

  Zolang ze nog over je lullen… ben je er nog. Frits en ik zijn misschien al op leeftijd, maar we gaan er nog steeds graag samen op uit. We kennen elkaar al bijna 50 jaar, en gaan graag nog een potje vissen elkaar. Als 2 ouwe vutters, zien we steeds meer vernieuwingen en wilde onze ervaring delen. Samen hebben we altijd de grootste lol. Verslagen sturen doen we niet, want tegenwoordig weet iedereen zijn visje wel te vangen. Wij kennen onze weg in en op het water maar al te goed. Als ouwe vutters lezen we ontzettend graag vangsten van de jongere generatie. Begrijp ons niet verkeerd. Zo genoten wij van Maup zijn zeebaars verslagen en van het Loze vissertje en zijn kinderen Werner R, Werner V, maar ook van jou Peter, samen met je dochter . Zonde dat we daar niks meer van horen. Geen kritiek,maar het leven flitst voor bij.

  Gegroet. Pietje

 10. jack > mei 15, 2015

  Antwoord

  hoi pietje mijn maat en ik zijn allebei ook vutters ik stuur wel regelmatig verslagen in en ik vind het ook mooi om van anderen te lezen maar peter kennende is het niet kwaad bedoeld mijn vismaat en ik hebben van hem alleen maar plezier gehad wij hebben van de kant uit nog nooit zoveel vis gevangen als het laatste half jaar alleen al door tips en advies van peter en wij vissen toch ook al heel lang gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *