Home Gastvissers De dinsdag ploeg aan het Westgat

De dinsdag ploeg aan het Westgat

Advertenties


Vissen en vangen zijn twee zangen!

Ook de charterbootvisserij heeft te maken met de crisis. Was “vroeger” “alles” bezet, nu zie je nog al eens wat schepen aan de kant liggen. Dus heb je zin om mee te gaan? Bellen!!!!!

Jan en Leo waren afwezig, maar de broers Tullenaers uit Lanaken (B) namen zonder probleem deze plaatsen in. Voor de rest allemaal reguliere opstappers.

Dré had zijn zinnen op het Westgat gezet. Zondag ving hij daar heel veel mooie schollen en ook veel bot en schar. Maar een visdag voorspellen is even moeilijk als de toto voorspellen. Het is elke dag anders! Wij vertrokken om 07.30 uur en na een kwartiertje kwamen wij langs een zandplaat waar zo’n 50 zeehonden bij elkaar lagen. Een prachtig gezicht! Dat moet je gewoon een keer gezien hebben.

Na 45 minuten varen waren wij bij het Westgat. Er was nog niemand, maar dat zou in de loop van de dag veranderen. ’s-Morgens ging het niet slecht bij mij en ving ik al snel een mooie schol en mooie scharren.

De dinsdag ploeg aan het Westgat

Iedereen ving eigenlijk wel. Toch is het gek, dat de één 7 botten vangt en een ander niet één.

De dinsdag ploeg aan het Westgat De dinsdag ploeg aan het Westgat

De dinsdag ploeg aan het Westgat

De dinsdag ploeg aan het Westgat

De dinsdag ploeg aan het Westgat

Het zou een dag worden van heel veel eten en drinken. Het culinaire toppunt was de gerookte wijting van Alain, maar wat denk je van een puddinkje met Whisky-Likeur en slagroom van Isi, zijn broer?

Ik geef toe: ik had zelf een fles Bokma meegenomen en dan komt de stemming er natuurlijk ook snel in! Maar het was weer gezellig. Geen geklaag en geen gezeur.

Dirk was vandaag één van de top-pikeurs. Een onderlijn met 3 loodjes deed het erg goed of zat het in de zelf gestoken Zeeuw-Vlaamse zeepieren? Of een combinatie met het uitstekende ankerlood? Of was het plaats vier op de boot? Hoe dan ook: hij ving veel vis.

De dinsdag ploeg aan het Westgat

Ook Cor ving meer dan genoeg vis. Ik heb zelf gevist met afhouders van de (plaatselijk) beroemde Mr. Gastel. Maar ook met eigen gemaakte afhouders.

Mark uit Mechelen had een nieuwe hengel gekocht. Een Colmic met een heel dunne top. Beetregistratie subliem. Hij ving een bot van precies 40 cm en mocht de dagprijs mee naar huis nemen.

De dinsdag ploeg aan het Westgat

Volgens zijn zeggen wordt hij opgewacht door zijn “madame” Chris en zit de stemming er goed in, dan fluistert hij “Bella” in haar oor. De rest laat zich raden. Lieg ik, ja, dan lieg ik in commissie. De “schippersprijs” werd getrokken door ISI en hij trok een lotje: nummer 6: zijn broer! Natuurlijk hebben wij meteen een commissie aan het werk gezet om na te gaan of er hier fraude in het spel was. Wij wilden de uitslag van het onderzoek doorgeven aan de betrokken ambtenaar, maar die was al weer naar huis! Afijn: Alain, wij geloven jou op je woord!

Wat mij deze middag wel is opgevallen was een zeer vreemde situatie. De “Charles Darwin” die regelmatig –beroepshalve- door het Westgat moet varen, simpelweg om zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moest manoeuvreren omdat er bootjes/boten van sportvissers in de vaargeul lagen. Heren sportvissers, dat kan natuurlijk niet! Dit grote schip heeft RECHT om daar te varen, zonder gehinderd te worden. M.a.w. niet in de vaargeul ankeren! Gedraagt u zich als een bootvisser die op de hoogte is van de “spelregels” op het water. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Ook deze week weer een blik gericht op de boottocht met mensen met een beperking (Arduin). Die boottocht gaat 100% door! Dank zij: Van Est parket, Gemeente Veere, Mr. Gastel, Gemeente Noord-Beveland, Sportvisserij Zuidwest Nederland, Zeehengelsport, Zeevissport (België), Svendsen Apeldoorn, Sportvisserij Nederland, Dré Vriends, Topsy Baits, Seafarm mesheften, en Marianne en Kees Breure (cafetaria “De Helling”), Kees Bazen etc. etc. Het wordt waarschijnlijk 12 juli a.s.

In verband met mijn aanwezigheid bij andere zaken kan ik een paar weken niet mee. Dus ook geen verslag. Toch nieuwsgierig? Kijk dan op de site van de Big-Marlin. www.bigmarlin.nl

Kamperland, 7 mei 2013, Ben Biondina

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

  1. Peter(Fishguppy) > mei 12, 2013

    Antwoord

    Hoi Ben, denk dat momenteel de vis overal los is, nu nog wachten op de tong!

    Groetjes peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *