Solo Waterweg

Advertenties

 

Deze ochtend naar een voor mij nieuwe stek, met dank aan John! Ik ben er tegen 7 uur en ben de enige, maar niet lang, er komt een andere visser bij, die eerste even goedemorgen komt zeggen. Ik vis weer met de Shimano en de Grauvell en nu zijn de omstandigheden wel ideaal, om lekker ver te werpen, wind schuin van achter en in het donker voelt de afstand goed aan en heb al gelijk een mooie aanbeet, maar hier kom ik toch niet voor in eerste instantie.

Solo Waterweg

Hij mag weer zwemmen. Intussen staat het te plenzen, maar heb gelukkig de plu bij, dus dat is geluk hebben, kun je toch lekker droog beazen. de 2e hengel brengt geen vis, maar als ik opnieuw heb ingeworpen, heb ik weer wel beet op de andere en die brengt een wijting van ruim 30 cm.

Solo Waterweg

Dan gaat het even lekker, ik vang op de ene een doublet van wijting en een wrakrat(steenbolk) en op de andere een bot, de steenbolk valt van de haak en rolt terug het water in, bespaart me weer een extra aktie om terug te zetten.

Solo Waterweg

Solo Waterweg

Als het inmiddels licht is geworden, komt er nog een visser en die gaat tot verbazing van mijn buurman en mij, gewoon tussen ons in staan en wij stonden al niet echt ver van elkaar. Wij zeggen er niets van, want iedereen heeft het recht om te vissen, maar zoiets doe je gewoon niet aan de Waterweg, iedereen weet wat een moeilijke visserij het hier is, dus geef elkaar de ruimte! Maar op enkele keren na, hebben we niet echt veel last ondervonden. Ik zie kleiene aanbeetjes, ze komen regelmatig terug en ik ben aangenaam verrast, als ik een tong van 27 cm binnendraai, we spreken van 23 november!

Solo Waterweg

Dan komt de stromg van de vloed erin en de stroming gaat flink naar rechts en na een uur van niets vangen, heeft mijn buurman, die nu 2 plaatsen van mij af staat, een flinke bonkende top, bij het indraaien en ik feliciteer hem met een leuke gul en vraag of ik een foto mag maken.

Solo Waterweg

Een gul van om en nabij de 45 cm, altijd lekker om te vangen.

Dan heb ik zelf een overtuigende gul aanbeet, maar hij doet niets meer, maar even later weer wel en hij hangt, jezus wat gaat dat zwaar en ik krijg met veel pijn en moeite na een paar bijna vastlopers een leuke gul aan de kant.

Solo Waterweg

Hij meet 54 cm, dus 2 cm tekort op die van Huib, maar ben er erg blij mee, altijd leuk om van de kant te vangen.

Solo Waterweg

Meteen nadat ik de hengel heb ingeworpen, zie ik een doorbuiger op de andere en die gaat weer zo zwaar en als ik denk dat ik hem gemakkelijk binnenkrijg, een vastloper op 20 meter uit de kant en wat ik ook doe, het enige wat mij rest is stuk trekken en snel een andere lijn eraan. Even later de andere weer een bonkende top onder het indraaien en op grote afstand vast! De lijn breekt zowat aan mijn molen af, daar gaat ruim 100 meter strenn 18/100ste! Vlug een andere spoel erop en vissen weer en dan zien we de buurman weer met bonkende top staan draaien en van hetzelfde laken een pak, een vastloper halverwege en kwijt, ook hij zet er een nieuwe lijn aan en vissen maar!

Tegen half 12, als ik weer een gul aanbeet krijg en nu ben ik er vast van overtuigd dat ik hem ga binnendraaien, dus snel pompen en draaien en wat voelt hij weer zwaar, maar helaas, weer van hetzelfde, een vast loper, wat ben ik blij dat ik de eerste wel kon binnenkrijgen, want zeg nou zelf, die vastlopers met vis eraan kun je niet op de foto zetten.

Ik ruim op, omdat ik geen zin meer heb, denk niet dat ik op de juiste plaats heb gestaan, maar eerst mijn materiaal morgen weer op orde maken.

Neem afscheid van de buren en ben weer naar huis en zit in mijn binnenste weer plannen te maken om volgende week een keer terug te gaan, maar dan een 100 meter verder te lopen!

Thuis de gul gefileerd en het zijn toch een paar dikke filets.

Solo Waterweg

Mvrg Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Werner V > november 23, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter,

  jammer van de kwijt gespeelde gullen maar het hoort er nu eenmaal bij. Zoals ik kan zien is deze stek mij ook bekend maar ik vis iets dichter bij de parkeerplaats. Hier heb ik nog nooit vastgehangen omdat je een heel stuk ondiepte hebt waar ik met mijn waadpak in ga staan als ik er een gul aan heb hangen, zo kan je hem zonder problemen binnendraaien.
  Het schept wel hoop dat er redelijk wat gullenbeten zijn waargenomen en dat ze toch los aan het komen zijn.

  Grtz
  Werner V

 2. Werner R. > november 23, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Toch jammer dat het niet zo is gegaan zoals je wilde, ok je hebt een mooi gul maar die missers die voel je s’avonds als je in de bank zit nog he!
  En het weer zat ook niet echt mee, maar
  net zoals Werner V. zegt die gullenbeten wil toch zeggen dat ze er zitten..
  Morgen ga ik proberen in Zoutelande een gul te vangen van 57cm.

  Groeten Werner R.

 3. Patrick B > november 23, 2012

  Antwoord

  Ik ga voor de 57,c cm
  Grzz Patrick

 4. Patrick > november 23, 2012

  Antwoord

  57,5 cm 🙂

 5. John > november 23, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Ik denk dat je nog even moet inkomen wat betreft het sleuren op de waterweg!
  Je bent natuurlijk verwend door het vissen op het strand hahah.
  Zonder dollen, het is balen als je vastlopers krijgt, ik heb het daar pas 1 keer meegemaakt, wel vlak voor de kant, en wist toen al dat dat ging gebeuren omdat ik nog nooit zoveel gebonk op mijn hengel had meegemaakt.
  Wel knap dat je er toch weer een Tong uit trekt, dat is mij daar nog nooit gelukt.

  Groeten John

 6. Maup > november 23, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Toevallig heb ik het gisteravond ook nog even geprobeerd bij Rozenburg,laatste parkeerplaatsje voorbij de AVR bij de zitbankjes.Ik heb gevist met grote garnalen opgebonden met bindelestiek.Geen grote gullen voor mij.Later kwam er een chinees naast mij staan, Wei Huan,(heb hem op de foto) uit Oostvoorne die zeepieren bij zich had.Met de zeepieren was het ook niet zo’n succes slechts twee kleine gulletjes en een steenbolk.Heb gevist van 21;00 tot 00;30 dus ongeveer hetzelfde tij als jij alleen in de avond.Bij de uitlaat van de AVR centrale stonden ook twee vissers en ook zij vingen volgens mij slechts twee gulletjes.Zo zie je maar weer,er zijn goeie en slechte vissers,jij mag zeggen wie de goeie zijn,HaHa.

  Groetjes Maup

 7. Peter(Fishguppy) > november 23, 2012

  Antwoord

  John, ga jou tip voor een volgende keer opvolgen, bedankt!

  Maup, je hoeft alleen je onderlijn in het water te werpen en vissen kunnen we allemaal, misschien een kwestie van op de juiste tijd daar zijn en geluk hebben?

  Groetjes peter

 8. Herbert > november 24, 2012

  Antwoord

  Jammer van de vastlopers, maar ja dat is vissen, maar toch weer je visjes kunnen vangen

 9. Ron Hayes > maart 18, 2014

  Antwoord

  Wie kan mij een route vanaf de haven (hengelsportzaak) geven naar de plekken die hierboven omschreven staan, bijv. parkeerplaats = waar?? een nieuwe stek met dank aan John?? = waar

 10. Peter(Fishguppy) > maart 18, 2014

  Antwoord

  Hoi Ron,
  op deze site worden geen stekken gegeven, je mag me mailen met je vragen!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *