Home Strand en kantvisserij Vissen op Tong in de Botlek

Vissen op Tong in de Botlek

Advertenties

Dinsdag 1-7 ga ik voor de 3e keer op rij, voor een 3 uurs sessie naar de Botlek, na gisteren giert de adrenaline nog door mijn lijf, wat zou het vandaag zijn? Om 4 uur rijd ik weg, naar dezelfde stek en heb nog 5 ons over van gisteren, lekkere stevige steekzagertjes, die al een paar dagen in erg goede turf(hengelhuishuijgens)zitten, waarin je ze gemakkelijk een week bewaard, in de koeling. Om 5 uur liggen de hengels te water en het is tegen 7 uur hoogwater en het begint rustig, weinig te zien, maar als ik ga indraaien vang ik toch een doubletje maatse tong, die ik niet had zien bijten.

Botlek 1-7, tongenfestival!

Dat is een mooi begin, de 2e hengel brengt niets, in de intussen werkelijk gierende stroming, dus ik ga wat dichterbij vissen en dan komen de beetjes gestaag en ik vang af en toe een tongetje of een tong van rond de 30 cm, zoals vandaag de meesten zouden zijn!

Botlek 1-7, tongenfestival!

Af en toe eens een die rond de 33 is, maar ook van juist aan de maat. Als de stroming afneemt en opeens weg is, vang ik niets meer dichtbij, dus ik ga zoeken, een op een meter of 70 en de andere zo ver ik kan en de verre gaat dan vis vangen, keer op keer, dus de andere gaat ook verder en inmiddels gaat het water al weer af, om 7 uur en dan zitten er al 8 mooie in mijn emmer en ik plaats regelmatig een foto op facebook, wat erg leuke reacties opleverd.

Als de stroming er goed inkomt, is het weer een gekkenhuis, maar dat is bij mij iedere keer op dit moment, meestal veel kleintjes, maar nu zitten er geregeld keepers bij en dan gaat het snel!

Botlek 1-7, tongenfestival!

Voor ik het weet zitten er al een leuke zooi in mijn emmer en gelukkig weinig last van bot of zo, alleen maar tong, wat het helemaal leuk maakt en voor ik er erg in heb is het al 8 uur en nu, bepaal ik om tot half 9 door te vissen en dan ga ik niet stoppen, omdat de 2 uur met blanks en grote aanbeten, die je telkens mist aanbreekt, integendeel, het gaat nog steeds lekker. Maar ik heb met mijn vrouw afgesproken om gezellig te gaan fietsen en een terrasje te pakken, wat ook zijn charmes heeft! Om tien over 8 liggen mijn hengels er weer juist in en beaas ik de reserve onderlijnen nog een keer, om nog een keer extra in te werpen en zelfs op de laatste draai, vang ik nog een doublet maatse tongetjes.

Botlek 1-7, tongenfestival!

Dat brengt dan mijn totaal op 17 stuks aan de maat en ik leg die op de enige juiste manier naast de meetlat, voor “De strijd der Giganten”, de kleinste op de meetlat, zodat iedereen kan zien, dat deze aan de maat is en de grotere ernaast uitgestald. Als ik nu zeg, dat ik met de kleintjes erbij, minimaal 25 tongen heb gevangen, overdrijf ik zeker niet!

Botlek 1-7, tongenfestival!

Dit was een leuke dag, voorlopig even niet meer vanaf de kant, indien ik het tenminste laten kan! Morgen avond een afspraak met Richard de Leede, een van onze sponsoren en een vriend van mij, waar ik erg naar uit zie, met mijn boot en later deze week, met John van Dongen, afhankelijk van het weer, lijkt me erg leuk!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Ps: Momenteel lijkt het erop, dat iedereen die wat minder tong vangt, mij benadert, via mail en pb op facebook, om met mij mee te mogen of voor stekinfo en tips. Beste mensen, allemaal heel erg leuk, maar er gaat een hoop tijd in zitten om alle mails te beantwoorden en ik heb nu vakantie. Maak gewoon gebruik van onze site, bij de rubriek Tactieken, staan diverse verhalen over tactieken om tong te vangen en in mijn laatste verhaal over tong tactieken, staan ook vele tips over hoe en waar te vissen op tong, lees dit op je gemak en dan ben je van eigens een stuk wijzer! Mensen die regelmatig een verslag met foto’s als bijlage insturen hebben bij mij altijd een streepje voor en daar doen we ook extra ons best voor!

Ik ben heus niet de enige die veel tong vangt, er staan maar genoeg berichten op facebook, van goede tong vangsten in de Europoort en andere plaatsen!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Arjan > juli 3, 2014

  Antwoord

  Mooie klus tong Peter! Daar doe je het voor.
  Vanavond of morgenavond ga ik weer eens een poosje proberen. Benieuwd of het wat is in het donker. Denk dat je al vrij snel weet of ze wel of niet bijten. Grtz

 2. zeehondentemmer > juli 3, 2014

  Antwoord

  Hallo Peter. Goed gevangen alweer en je kan lekker veel tong eten. Want je koelkast puilt uit van de gevangen vis[ tong] Mooie foto”s van je .

  Groeten Nico

 3. Johan het (loze) vissertje > juli 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter.

  Een flinke kluts tong. Normaal vang je er zoveel pas in het najaar in het Europoort gebied. Je legt de lat vroeg hoog. Toch weer lekker gevist in je vakantie.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 4. leon > juli 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Beter!!!!!

  Grt Leon

 5. john > juli 3, 2014

  Antwoord

  Dat zijn nog eens aantallen!
  Leuk verslag met veel vis en redelijk rustig zo lekker vroeg in de morgen.
  Ben benieuwd hoe lang,,,,,:-)

  Groet John

 6. Simon ( Scheveningen) > juli 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooie sessie weer! Blij te lezen dat je het voorlopig van de kant af even voor gezien houdt; wellicht gaan de tongen dan op zoek naar een andere plaats en vinden ze mijn heerlijke zagertjes!
  Succes op de boot Peter!!
  Groetjes,

  Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *