Home Strand en kantvisserij Tong vissen in de Botlek

Tong vissen in de Botlek

Advertenties

Nadat we bekomen zijn van alle voetbalvreugde en gekte, nadat Nederland, door het oog van de naald is gekropen, maar wel op verdiende wijze, moet er weer gevist worden en het is een dreun op mijn kop, als de wekker om 3 uur afgierd, amai, nu al. Maar wakker is wakker, ik ben al snel fit, na een douche.

Snel mijn koffie gezet, brood gesmeerd en de spullen in de auto, aas uit de koeling en om 4 uur ben ik vertrokken, geen omleidingen deze keer, dus om kwart voor 5 ben ik op plaats van bestemming en begin met vissen om 5 uur, een uur voor hoog, als de vloedstroming op zijn hoogte punt is en die is werkelijk gierend. Terwijl ik mijn beaasde reservelijnen klaar maak, zie ik al kleine felle beetjes op mijn hengel die niet zo ver ligt en als de reserve lijnen klaar zijn, ga ik draaien en hij voelt goed, duidelijk het getril op de top, van tong, maar hij komt al erg snel boven, wat normaal niet is bij tong en ik zie het al, er zit een paling aan, maar ook 2 maatse tongetjes, wat een begin, een triplet!

Botlek 30-06

Vlug inwerpen en de onderlijn weer beaazen en dan zie ik de stok die ver ligt, loskomen van zijn anker en die gaat bonkend helemaal naar links langs de kant, een grote paling, verwacht ik? Maar wat draait hij lekker zwaar, tegen de stroming in en af en toe valt hij niet te draaien en als ik hem zie boven komen, zijn bek wijd open, ben ik blij en hij is mooi, net geen 58 cm, maar erg dik voor zijn lengte, een Zeebaars!

Botlek 30-06

Wat ben ik gelukkig, zo vroeg op de ochtend!

Gauw verder vissen en met regelmaat, meestal elke draai, mooi beten, maar veel kleine tong en af en toe een om mee te nemen.

Botlek 30-06

Maar de kleintjes overheersen, maar dat scheelt van dag tot dag in de gehele Botlek. De grootste die ik vandaag vang is bijna 34 cm, wel een leuke natuurlijk.

Het is gewoon lekker relaxt vissen, weinig gesleur en geloop, gewoon statisch vissen, wat altijd lekker is, als je slechte voeten hebt. Ik vang met regelmaat een doubletje, waar ook wel eens een mooie bijzit.

Botlek 30-06

Om 8 uur heb ik 8 maatse tongen en natuurlijk de leuke Baars, waar ik helemaal blij mee ben! Dan begint weer die periode van ontiegelijk harde aanbeten, waarbij de hengel aan de achterkant van de grond komt en dan vol ergernis een blank binnendraaien keer op keer, dus dat is de reden, dat ik van die korte sessies houd, ook omdat het vakantie is, natuurlijk. Na vele ergernissen, bol ik het om 08.30u af en ruim op en ik heb nog een ons of 5 zagers over in de turf en nog een paar kilo in het water natuurlijk, maar die zijn voor later, maar ik maak nu al plannen voor de andere dag, met die 5 ons oude zagers!

Bij thuiskomst een foto van mijn vangst gemaakt en ik ben er blij mee, op zo’n korte tijd!

Botlek 30-06

8 tongen en een zeebaars van bijna 58cm en als ik zeg, dat ik zeker 10 kleine tongetjes heb terug gezet, is dat zeker niet overdreven.

Maar ik ga stoppen met zoveel foto’s, vooral van ondermaatse vis! De site gaat teveel kosten! Voortaan maximaal 5 foto’s per verslag en bij uitzondering, van een visvakantie of evenement met een charter, wat meer en de overige gaan op facebook!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Luc > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Jij blijft maar doorgaan, en terecht.Genieten man. Wat een leuke baars en weeral mooie tongen. Ben jij niet bang dat ze je ooit een quotum gaan opleggen als je zo blijft doorgaan :).
  Elke ochtend, middag, avond en voor het slapengaan kijk ik op je site en/of op facebook om jouw ,en uitteraard ook al onze medevissers ,hun verslagen te lezen. Top.
  Kan het zijn dat je mailbox vol zit ? ik krijg namelijk steeds een “Delivery Status Notification” als ik je wil mailen.
  Groeten luc

 2. Peter(Fishguppy) > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Luc,
  ja de buurt is hier heel blij dat ik zoveel tong vang!
  Nee mijn mailbox zit niet vol, ontvang je mijn mail wel?

  Moet je mijn mailadres nog eens handmatig invoeren, of probeer het contactadres van de site?

  Ik heb weinig problemen met mijn mail en het ontvangen?

  Groetjes Peter

 3. zeehondentemmer > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. Namens mij en broer Jan een compliment dat je er toch weer lekker een mooi maaltje tong heeft gevangen.

  Groetjes Jan en Nico

 4. Simon ( Scheveningen) > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Nou, toch weer wat mooie tongen voor zo’n korte sessie plus een mooie zeebaars! Mij lukt dat niet!
  Gisteren zelf ook nog even naar de Waterweg geweest ( waar we samen ook al eens hebben gestaan). Gevist vanaf 06.00 tot 10.30 uur en alleen een paar kleine tongetjes kunnen verschalken die allen weer mochten zwemmen.
  Groetjes,
  Simon

 5. Arjen > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter
  Met veel plezier lees ik altijd jouw verslagen.
  Maar ik zou je willen vragen om eens een verslag te maken van een aantal mooie plekjes om tong te vissen.
  Zeg maar een stekken verslag. Tuurlijk hoef je niet de mooiste plekken prijs te geven. Maar voor vissers zoals ik zou het echt een uitkomst zijn. Wij rijden soms 2 uur om te mogen zeevissen in de Europoort . Maar kunnen niet op verkenning naar leuke plekken om te vissen.
  Al vele jaren vis ik in de Europoort en vang ik gelukkig van alles wat. Maar tong zoals jij dat vangt Peter is ongelofelijk. Jij maakt menig visser jaloers met zulke vangsten. Peter doe ons een plezier maak een mooi verslag van een paar stekken daar doe je de vere vissers een hoop plezier mee. Ga vooral door met de leuke verslagen en succes met vissen.
  Groeten
  Arjen

 6. Peter(Fishguppy) > juli 2, 2014

  Antwoord

  Hoi Arjen.
  Aan deze vraag kan ik niet voldoen.
  Op de site van Eurovissers staan alle gangbare stekken al beschreven.

  Voor persoonlijk advies mag je me mailen, als je af en toe eens een verslag met foto’s inzend.

  Groetjes Peter

 7. Gijs > juli 3, 2014

  Antwoord

  HEy PEter,

  Ik heb zoal sje weet dezelfde avond ook gevist. Resultaat bij ons toch wat minder dan de eerdere sessies. Ikzelf 2 maatse tongen en veel krab. een collega 5 net maatse en enkele retour, ook veel krabben. Afgeknipte lijnen dan weer niet. Ook nog even met kunstaas staan gooien, 1 net ondermaatste snoekbaars kunnen verleiden.

  Nare bijkomstigheid: mijn maat hielp me zoeken naar een verloren slipzool, glijdt ie zelf uit! Na even bijgekomen te hebben snel opgeruimd en naar huis. De volgende dag werd de schade bekend, 3 gekneusde ribben en een gebroken schouderblad! Het blijft dus uitkijken geblazen op de gladde schuine kanten.

 8. Peter(Fishguppy) > juli 3, 2014

  Antwoord

  Hoi Gijs,
  Verslag van mijn ochtend sessie op dinsdag 1-7 moet nog volgen, was nog veel beter, dan mijn verslag hier!

  Heb vakantie he, dus weinig tijd om te plaatsen!

  Sneu voor je collega!

  En niet best gevangen jullie?

  Groetjes Peter

 9. gijs > juli 3, 2014

  Antwoord

  Nee, slechte vangst. Ook de overige vissers hadden niet veel. Wij zijn langer doorgegaaan en toen heb ik de tweede gevangen. Dit was rond 23.00.

  Anderen waren rond 22.00 vertrokken. Toch maar eens snel die kilo zagers/pieren op gaan vissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *