Home Strand en kantvisserij Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Advertenties

25/26 juni, 2015

Vandaag staat er een tongsessie op de planning, samen met een vriend, Leon Beeke. Leon haalt mij op tegen 19.00u en tegen 1945u, staan we op de plaats der bestemming en de betere plaatsen zijn al bezet, dus aanschuiven maar, een 30 meter uit elkaar, zodat we lekker kunnen kletsen, tussendoor.  We hadden geen half uur later moeten zijn, anders hadden we helemaal vooraan kunnen gaan staan! Ik begin met onverzwaarde onderlijnen, omdat het water erg laag staat en tijdens het binnendraaien, klets het spul iedere keer op de stenen, dus vandaar deze keuze. Ik vis met 1 hengel zo ver ik kan en de andere op halve kracht. Ook Leon, ligt inmiddels met beide hengels in het water en hij vist wel met verzwaarde lijnen, maar hij staat dan ook bij een trap, naar beneden. Langzaam zien we het vol lopen, naast mij, komen er 2 uit Tilburg staan. Het is rond 21.00u, als ik het spits afbijt met een leuk tongetje van 30 cm. Daarna moeten we echt wachten op het schemer en dan komt Leon uit de start blokken, met een enkeling en op zijn andere hengel een doublet.

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Dan gaat het even snel, het is ineens pikkedonker en rond hoogwater, vangen we even lekker, het zijn leuke tongen en leon vangt ook nog een paar botten, al of niet, in doublet met een tong.

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Als de kentering helemaal is door gezet, valt het tegen met de stroming en de Tilburgers, hebben er beiden 1 en zijn erg ontevreden, omdat ze er 14 dagen geleden aan de lopende band vingen, tja, het blijft toch vissen, he? We lopen veel naar elkaar en hopen, dat de vangst weer zal aantrekken? De stenen beginnen al bloot te komen en ineens komt er de beet weer in, niet echt super, maar geregeld een visje, al of niet, in doublet. Je moet echt vechten, om je vis in dit ondiep water, met stenen, op het droge te krijgen. Als ik een doublet, met mooie tong heb, moet ik ze ook beneden, tussen de stenen, gaan uit peuteren.

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Rein is ook weer van de partij en vandaag heeft hij het vooral op de veelal aanwezige konijnen gemunt! De Tilburgers zijn inmiddels naar huis gegaan en de meesten blijven gewoon, hopend op beter. Leon vangt geregeld een tongetje en ik lig even stil of vang een paling, of botje. Inmiddels is het al tegen 2 uur, als we Herman Wildenberg, voorbij hebben zien komen, ook richting huiswaarts en ineens vangt Leon weer een doublet.

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Ik doe het zelf met enkelingen en ineens ook weer een doublet voor mij.

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Het is juist na 2 uur, als ik naar Leon ga, om te vragen, of we zullen stoppen, ik ben echt kapot. Leon past zich zonder problemen aan en vangt aan zijn laatste hengel nog een doublet. Ik heb 15 tongen in mijn emmer.

Vissen op Tong, samen met Leon Beeke

Ook nog 2 palingen en 2 botten gevangen. Leon heeft hetzelfde aantal, dus erg leuk!

Dan zijn we al weer snel opgeruimd en bij de auto en om kwart voor 4 lig ik weer in mijn koffer.

Dit was voor mij een erg leuke gezellige sessie, zoals vissen moet zijn! Leon tot de volgende!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Herman > juni 28, 2015

  Antwoord

  Het was een drukke bedoeling donderdagavond maar schitterend visweer. Helaas was de stroming en daardoor de aasreflex niet super maar je kan niet altijd alles hebben.
  Toch nog lekker gevangen en weer iemand blij gemaakt met een aantal tongen.
  Leuk je weer eens te ontmoeten aan de waterkant en zeker in goede doen.

  Herman (Vistechnieken & Onderlijnen)

 2. strandjutter > juni 28, 2015

  Antwoord

  Geachte: Peter en Leon je zijn wel mooi bezig daar met het vangen het houd maar niet op bij de Waterweg maar nu zal de driepvrieskist toch wel vol zijn bij je Peter oke veel succes nog van.

  Groeten Jan

 3. leon > juni 29, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Het was weer gezellig!Op naar de volgende keer!

  Grtjes Leon

 4. Daan > juni 30, 2015

  Antwoord

  Hallo Mensen,

  Ik zou graag willen weten, is het beter om in de waterweg VOOR de kering ( noordzeekant ) te vissen op tong of NA de kering ( rozenburg ) ?

  Ik ben al weken aan het kijken voor een leuke plek, maar kan nergens een tong te pakken krijgen, terwijl het aan het materiaal cq aas toch niet ligt….

  wie o wie wil mij een zetje in de goede richting geven?

  Mvg
  Daan

 5. Peter(Fishguppy) > juni 30, 2015

  Antwoord

  Daan, voor info, mag je me persoonlijk benaderen, via het contactadres.

  Groetjes Peter

 6. Frank > juli 1, 2015

  Antwoord

  Weer goed bezig geweest,top kerels.
  gr Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *