Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Advertenties

Beste visvrienden,

Eindelijk was het dan donderdag 11 april, de dag waarop Fishguppy zijn trouwe schrijvers van de veel gelezen visverslagen beloonde met een all-inclusive visdagje. Uiteraard voor ons als kantvissers een geweldig mooi aanbod omdat we weinig of bijna nooit met een boot het water op gaan, graag had ik deze dag dan ook gezellig onder het genot van een sapje en een hapje wat bijgekletst met wat andere trouwe schrijvers over de vele visavonturen die eenieder zoal heeft meegemaakt. Jammer dat ondanks de oproep van Peter dat er nog ’n paar plekjes over waren diegene die hiervoor in aanmerking kwamen op deze dag helaas andere verplichtingen hadden.

’s Morgens om 4.30 uur stond mijn trouwe maatje Jack al op de stoep en nadat we snel onze hengels ingeladen hadden ging het richting de Wouwse Plantage waar we rond 6.00 uur Peter op zouden halen. Het verkeer was ons op deze vroege morgen gunstig gezind en om 5.50 uur stonden we dan ook al bij Peter op de stoep waar we een gastvrij welkom kregen. Nadat ook hij z’n spullen in onze auto had geladen was het de hoogste tijd voor ’n bakje koffie waarna we richting Yerseke tuften. De gehuurde boot “de Zeemeermin” was van de fam. van Dixhoorn en nadat we door Nelleke, van Dixhoorn bootverhuur en zeeaas een mooie schippersvrouw zonder poes doch met ’n hond, ook hartelijk werden verwelkomt konden we om 7.00 uur het water van de Oosterschelde op.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Omdat we met z’n drietjes samen toch de mooie leeftijd van 206 jaar bereikt hadden kregen had Nelleke 3 gemakkelijke strandstoelen op de boot zodat we riant konden vissen!!! Door de stevige wind was er meer dan voldoende deining op de boot wat meteen al zorgde voor de nodige hilariteit.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Na zo’n 1½ uurtje varen werd het anker uitgegooid omdat volgens kapitein Peter dit wel ‘ns ’n leuk plekje kon zijn om de schar te belagen. Peter was enkele dagen voordat we gingen vissen al 2 dagen uitgerukt om ons en uiteraard zichzelf van ’n partijtje prachtig aas te voorzien, zowel zagertjes als pieren. Dit eigenhandig door hem gestoken aas was dus supervers en hopelijk zou dit ook gewaardeerd worden door de rondzwemmende scharren. Toen onze goed beaasde haken op de bodem lagen was het weer tijd voor koffie en ’n worstenbroodje en als de schar net zo gretig was als wij op dit smakelijke broodje zou het deze dag zeker goed komen. Nu was het wachten op wat komen zou, wat later bleek dat bij het indraaien onze lijnen en haken voorzien waren van grote trossen zeewier en algenbladeren. Door de stevige wind en de flinke stroming kwamen deze hoogstwaarschijnlijk los van de talrijke mosselbanken maar voor ons was het zeker geen pretje om telkenmale deze zooi van de lijnen te moeten plukken.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Ondanks onze “stevige “spierballen besloten we dan ook om rond 10.00 uur het anker te lichten en ’n ander stekje op te gaan zoeken. Nadat we wederom een half uurtje gevaren hadden plonsde het anker naar de bodem nu op een diepte van zo’n 20 meter. Zou hier dan de schar zitten???

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Ondertussen was de wind wat gaan liggen en ook het zonnetje brak stevig schijnend door de wolken. Na enkele indraaien kon de 0 van de teller en kon ik mijn 1e scharretje binnen draaien vrij snel gevolgd door het 2e exemplaar.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Zou het hier dan gebeuren….???? Het was heerlijk toeven op de rustig deinende bood, een stralend zonneke en zo nu en dan ’n visje naar boven takelen onder het genot van ’n sapje en ’n hapje, wat wil ’n mens nog meer??? Peter had voldoende proviand aan boord gehesen om een klein peloton mariniers enkele dagen te kunnen laten overleven en de heerlijke kippenboutjes en spare- ribs smaakten voortreffelijk.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

De aanbeten waren echter minimaal en we begonnen ons bezorgd af te vragen of Nico samen met z’n broer Jan bij hun laatste vissessie niet heel de Oosterschelde leeg gehengeld hadden!!! Met grote tussenpozen konden gelukkig ook m’n maatje Sjakie en ook Peter hun scharretjes binnen de boot takelen.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Tussendoor waren we met regelmaat getuige van een telefonische liefdesgroet, van wel meer dan 50 jaar!!!!!!

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

77 jaar, volop in de kalverliefde!!
Omdat Fishguppy nog ’n prijsje beschikbaar had gesteld voor diegene die de langste vis ving werden we beiden nog getrakteerd op enkele setjes click-afhouders zodat we thuis weer de nodige onderlijnen konden knopen en aangezien de scharren ongeveer allemaal dezelfde lengte hadden…..gewoon Super. Ook wij hadden van onze kant ’n kleine attentie voor Peter om onze dankbaarheid te tonen, een fles ongeëvenaarde Hasseltse Witte, hopelijk geniet ie er van op enkele zwoele zomeravonden.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Het was met dit niet voorspelde mooie weer ondanks de matige vangst echter volop genieten, we hadden immers meer dan genoeg, vooral sterke verhalen, te vertellen. Menigmaal klonk er een schaterend lachsalvo over het water wanneer er weer een of ander sterk visverhaal en/of mopje werd verteld en met de daarbij behorende sapjes was het ’n geweldige visdag. De tijd vloog voorbij en omstreeks 16.00 uur moesten we het anker lichten voor de terugtocht naar de haven in Yerseke dat immers weer ruim 1½ uurtje varen.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Op de terugtocht kwam Sjakie er eindelijk achter waar de doorspoeling van het toilet zat terwijl wij dachten dat we ergens vis roken!!!

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Terwijl we terug aan wal snel onze spullen in aan het laden waren wachtte mijn maatje Jack nog een verrassing. Een oud-collega van hem die hij in geen jaren meer had gezien runde een groot schip waarmee ze rondvaarten, zeehond excursies en groepstochten deden. We werden verzocht aan boord te komen om ’n biertje te drinken terwijl m’n maatje Sjakie volop geknuffeld werd door z’n oud-colega, wat ’n hartelijk weerzien. De schipper van deze boot vertelde ons dat hij de vangsten van de sportvissers op Oosterschelde de laatste jaren aanzienlijk terug had zien lopen. Bij zijn rondvaarten waren er op de zandplaten grote aantallen zeehonden te zien, dat varieerde tussen aantallen van 20 en 100 stuks die het visbestand op dit water ook voortreffelijk vonden. Hij vertelde dat ’n zeehond gemiddeld dagelijks zo’n 5 tot 6 kilo vis naar binnen werkte dus waarschijnlijk was onze matige vangst niet te wijten aan Nico en Jan, sorry jongens!!! Na ook hier weer ’n poosje vertoefd te hebben was het de hoogste tijd om Peter naar huis te brengen en ook hier kregen we weer ’n hartelijke ontvangst van z’n vrouwke Marianne. Nadat we de spullen hadden uitgeladen was het ook hier bijna verplicht om nog efkes ’n koffieke of ’n sapje naar binnen te werken. We waren ’s morgens al vroeg uit de veren, hadden meer dan genoeg gegeten en gedronken en onze roodverbrande koppen begonnen moeheid te vertonen dus…. Ondanks de matige vangsten konden we terugzien op een geweldig leuke visdag en hadden Sjakie en ik ook nog ’n heerlijk maaltje schar voor het thuisfront. Een dagje bootvissen met een mindere vangst maar ontzettend veel lol is zeer zeker iets dat onder de norm “Sportvissen”valt.

Peter rest mij nog je ontzettend te bedanken, ook namens m’n maatje, voor deze onvergetelijke dag het was in een woord: SUPER!!!! Aan de rest van onze trouwe Fishguppy schrijvers zou ik zeggen; Blijf jullie visverslagen delen op deze prachtige site en hopelijk zien we jullie nog eens ergens aan de waterkant om persoonlijk wat met elkaar bij te kletsen, via de verslagen horen en zien we ( middels foto’s) wat er in ons visrijke kikkerlandje allemaal aan en op het water gebeurt.

Groetjes en ik zou zeggen: VANG ZE!!!!!! Henry

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 12, 2019

  Antwoord

  Hola Henry, wat fantastisch verwoord!
  Was toch wel echt een memorabele dag, zo gezellig en zo een mooi weer, niet normaal meer! Ben blij dat jullie het net zo naar je zin hebben gehad, als ik. Toch fanatstisch, die Sjakie, met zijn 77 jaar, zo fanatiek en zo ongelooflijk liefhebbend, voor zijn Tonny!
  En van die Hasselse witte heb ik al stiekem genipt, het was heel lang geleden, maar des te lekkerder!
  Tot de volgende,
  groetjes Peter

 2. Jacky > april 13, 2019

  Antwoord

  Klinkt als een heel gezellige dag! Dat is toch het belangrijkste bij een dagje vissen.

  Wederom erg leuk geschreven en mooie foto’s die alles vertellen van jullie dag

  Gr Jacky

 3. henk willems > april 13, 2019

  Antwoord

  hallo mannen
  goed te lezen dat jullie zo,n fijne visdag hebben gehad
  was er graag bij geweest ,maar helaas heb ik mijn werk ,wat moeilijk is om door de week te laten liggen
  hopelijk zie ik jullie snel weer eens aan de waterkant

  groet henk
  1 van de drie limburgers

 4. Nico > april 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Henry. Alle eerst een schitterende verslag met mooie foto’s genomen ook. Van jullie vis sessie een dag om niet te vergeten he. Gelukkig hebben jullie nog vis naar boven kunnen halen en heel veel plezier met mekaar gehad en dat zeg al genoeg.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 5. jack jozen > april 13, 2019

  Antwoord

  Hoi beste medevissers.

  Hier ook een reactie van mijne kant,het was zoals mijn maatje al verteld was het een super gezellige dag om nooit meer te vergeten. Wat had die Peter de dag prachtig in elkaar gezet het was in een woord GEWELDIG.Ik kan het niet zo goed verwoorden als mijn maatje Henry hij is ook voor niets {PASTOOR]. Maar wat hebben een lol gehad en zelfs nog vis gevangen ook en die is ook al gebakken,en dat ik nog kalverliefde heb dat komt door {Jeugd is geen Leeftijd maar een Gevoel]en dat gevoel hangt er nog steeds Hi. Het was voor mij ook nog extra super dat ik mijn oude collega Mia mocht ontmoeten was ook een super weerzien als je dit leest Miep we houden contakt. Tot slot wil ik Peter nog eens extra bedanken voor deze dag het deed me ook weer denken die week die we samen ook hebben door gebracht in Denemarken, en als we zo,n dag nog eens herhalen dan zorg ik dat we pampers bij ons hebben in geval weer een natte broek van het lachen. HEEL VEUL GROETJES JULLIE VRIND JACK.

 6. Nico > april 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Medevissers. Ben blij dat ik met mij Maten nog vis heb laten zitten voor Jullie toen wij zijn weggeweest op 11 Januari . Hoop jullie ook nog eens te zien aan de waterkant om bij te kletsen dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 7. Henry > april 13, 2019

  Antwoord

  Beste visvrienden,

  Wordt vrolijk van jullie leuke en spontane reacties. Mede door het feit dat Peter (Fischguppy) himself!!!! nog wat aanpassingen en uiteraard foto’s aan dit verslag heeft toegevoegd is het geheel nog mooier geworden, heb trouwens al van hem vernomen dat ie met z’n jeneverke niet kon wachten tot de zomerse zwoele avonden.
  Blij dat ie ‘m lekker vind, Proost!!!!

  Groetjes, Henry

 8. Eldert > april 13, 2019

  Antwoord

  Geweldig. Een dag met een gouden randje . En dan ook nog vis vangen op de Oosterschelde. Dat is tegenwoordig ook een kunst apart .

  Groet Eldert

 9. Alain Tulleneers > april 14, 2019

  Antwoord

  halloooo Musketiers in het drievoud.

  Mooie hengeltrip hebben jullie gemaakt.
  De drie actiefste schrijvers op Fishguppy.
  Zo te lezen een dol driest evenement geworden.
  En natuurlijk ook een panvisje gevangen,maar daar hebben jullie moeite voor moeten doen.
  Het is niet dat we zeventig zijn dat we de waterkant niet meer onveilig kunnen maken.
  Henry,Jack en Peter nog veel gezond hengelplezier toegewenst

 10. hugo > april 15, 2019

  Antwoord

  Hallo Henry,Jack en Peter,
  Wat een verslag met leuke foto’s mannen van deze mooie visdag die jullie hebben beleeft op de Oosterschelde,Jack kan niet alleen goed vissen maar hij kan ook zijn dansje plaatsen op zee top man!toch nog wat vis gevangen want het gaat met de jaren achteruit met visvangst op de Oosterschelde heb zelf jaren met boten van van de fam. dixhoorn en het zeepierte (bij Jonny)leuke momenten beleeft maar dit zijn vervlogen tijden.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.