Home Zeevissen in Denemarken en buitenland (Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Advertenties

 

Afgelopen zaterdag 4 mei stond alweer voor de 4e keer een vakantiereisje gepland, naar het zelfde huisje, inmiddels mijn 28ste Denemarken visvakantie. We hadden het huisje weer geboekt bij Sol og strand, bij eigenaar Birger Sletterhage, die 1 huisje en 3 appartementen tot zijn beschikking heeft.

(Vis)Vakantie Jutland

Dit keer was het samen met mijn maatje, ons Marian, dus de nadruk zou meer op vakantie liggen, dan op het vissen, we waren er beiden erg aan toe, na een redelijk stres volle periode. Onze vakantie begon om 1 uur in de nacht als de reis begint en die ging erg voorspoedig, na enkele stops komen we tegen 10 uur bij het huisje en na een warm onthaal van Birger en Helle, krijgen we de sleutel en kan de echte vakantie beginnen.

(Vis)Vakantie Jutland

(Vis)Vakantie Jutland

(Vis)Vakantie Jutland

Natuurlijk stonden de 2 welkoms flessen wijn weer klaar voor ons en kwam Birger ook nog even wat drinken en bijpraten en hij liet ook zijn bootje zien.

(Vis)Vakantie Jutland

(Vis)Vakantie Jutland

(Vis)Vakantie Jutland

(Vis)Vakantie Jutland

Het was een erg gezellige ochtend/middag en na lekker wat gegeten te hebben, buiten in het zonnetje, kropen we vermoeit de koffer in.

Dag 2, zondag 5 Mei zijn we om 4 uur het bed uit, we willen een paar uurtjes aan Gjerrild klint gaan vissen en dan om 8 uur weer naar het huisje, voor een stevig ontbijt en dan naar Fótex, voor enkele specialiteiten en wat lekkere drank. Tegen 5 uur zijn we aan het water en het is al licht en snel zijn we de hengels aan het gereed maken, we hebben als aas, diepvries mesheften, gezouten leeglopers en zelf gestoken zagers. We hebben besloten om deze week alleen maar een paar keer een visje mee te nemen, om in het huisje op te eten, vandaag hebben ze geluk, want we eten vanavond scampi’s in look en rode saus met afbakbrood. We vissen met 2 hengels en wisselen af met dwarrellijnen en dunne metalen afhouders, waarvan we steevast de middelste haak beazen met 2 gezoute leeglopers, erg succesvol zou blijken. We beginnen met vissen juist voor hoogwater.

De rechterhengel ligt er juist in en de beet zit er al erg uitbundig in, maar eerst de 2e erin werpen en daarna de 1ste indraaien en hij voelt redelijk.

Ons eerste triplet is een feit, dus een goed begin en we vangen ons zelf helemaal lens, meestal triptetten en een enkele doublet, waaronder redelijke maatse scharren en botten, met uitschieters van tegen de 35 cm.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Dit gaat zo voor een 2 uur door.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Als het water weer begint te zakken, worden ze veel kleiner, maar nog net zo veel. Om 8 uur rijden we huiswaarts en pakken een ontbijtje met roereieren met dobbeltsteentjes spek en daarna rijden we een 50 km naar Ebeltoft en shoppen daar een uurtje en maken er een gezellige middag van op ons terras. Als we in de avond naar binnen gaan maken we iets lekkers voor bij de thuisbioscoop.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We kijken Gooise vrouwen op dvd en vallen vermoeit in slaap.

Dag 3, maandag 6 Mei Om 4 uur zijn we weer present en nu nemen we wel een lekker ontbijtje en zijn we tegen 5 uur weer aan het vissen.  Het is weer hetzelfde als gisteren en vandaag besluiten we 2 grote scharren mee te nemen, voor morgenavond bij de Paella.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Het is al vroeg in de morgen, echt stralend zonnig weer en nauwelijks wind, dus we houden het kort vandaag en besluiten lekker op ons terras te gaan verpozen en we snacken er op los.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We lopen ook nog even aan het strand en er zijn veel toeristen te zien. Allemaal opgewekt door het zonnige weer. Voor de avond maken we gekruid spek met afbakbrood, omdat we de bruine bonen zijn vergeten en erom rijden met alcohol op is voor mij taboe.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We vallen allebei in de bank in slaap na het eten en als we wakker worden, besluiten we er een latertje van te maken en om de volgende dag maar niet te gaan vissen.

Dag 4, Dinsdag 7 Mei We worden om 8 uur wakker en na een stevig ontbijt, wat uit afbak broodjes met beleg bestaat, besluiten we een beetje Cultuur te gaan snuiven, we gaan richting Ryomgard, waar een Forelvijver in de buurt is, waar we al vaak gevist hebben, met wisselend succes, de laatste jaren was het niet veel meer, maar vroeger, was 6 a 7 grote Regenboog forellen geen uitzondering. Er zitten een paar Nederlanders en daar een praatje gemaakt, maar ze beginnen juist en vissen met mest piertjes en meelwormen en als ik vraag of ze geen powerbeet gebruiken, zeggen ze dat ze afwisselen en dat ze er gisteren 6 stuks hadden, dus dat geeft hoop, misschien later in de week ook eens proberen. Terug bij het huis gekomen de kipfilet uit de vriezer gehaald voor in de avond bij de paella en daarna ben ik een beetje aan het strand gaan zitten en komen er een Deens echtpaar, die vragen waar ik vandaan kom en als ze horen uit Holland, praten ze honderduit in het Engels met mij en vragen of ik met hun even meega naar hun huis, een kilometer verderop, om even op internet te surfen, naar de water getijden en hij legt me precies de werking uit van de watergetijden, dit is in Nederland veel anders, in Denemarken staat het telkens enkele uren op de dezelfde hoogte voor het gaat zakken of stijgen, te vergelijken met de Waterweg.

Ook krijg ik lekkere koffie en geven ze me een tip, dat er lekkere mossels te vinden zijn op het strand voor ons huis en dat het vanmiddag erg veel verlaging is en na ons afscheid, vragen ze me nog eens terug te komen, om gezellig bij te kletsen, maar dit is voor een volgende keer.

Na een snelle lunch gaan we het laagwater tegemoed en pikken we er wat mooie mossels uit, die er nog eens redelijk schoon uitzien ook en daarna maak ik ze een beetje schoon voor ik ze kook.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We hadden er maar een 30 tal nodig voor de Paella en die samen met de scharfilet en de kipfilet, maken de Paella echt overheerlijk. Vandaag vroeg naar bed, want morgenochtend is het een heel goed getij, volgens onze nieuwe Deense vrienden, met veel verhoging en tegen 8 uur is het hoog.

Dag 5, Woensdag 8 Mei Om 4 uur loopt de wekker af en het weer ziet er niet zo heel goed uit, veel wind, maar het is nog droog, we besluiten toch te gaan en we vertrekken zonder ontbijt, maar nemen een broodje mee, maar halverwege begin ik een beetje koortsig aan te voelen en krijg buikpijn en als we aan Gjerrild zijn begint het ook nog te regenen en we komen de auto niet uit en rijden terug en ik wordt alsmaar zieker en bij het huisje aangekomen, komt alles er langs 2 kanten uit en dat is schoonmaken geblazen! Ik kruip rillend en rierend de koffer in en slaap uren aan een stuk en als ik wakker ben, zou ik eigenlijk naar het Erasmus in Rotterdam moeten bellen dat ik koorts heb, maar ik steek het op de mosselen en besluit nog een dag te wachten en vandaag zijn er geen foto’s genomen. De wind neemt ook gedurende de dag fors toe en het giet pijpenstelen, maar gedurende de nacht luwt het weer, dus donderdag weer vissen.

Dag 6, Donderdag 9 Mei Vandaag als ik wakker wordt, voel ik me weer zo fit als wat, gelukkig, ik had nog niet graag naar huis gwillen, we hebben nog 2 volle dagen, waar we met volle teugen van willen genieten. We ontbijten op ons gemak, want het is pas na 9 uur hoogwater en we beginnen met vissen om 7 uur en het begint erg zwak, tekens 1 kleintje, de storm heeft ook haar sporen na gelaten, het water is erg troebel en er is veel bodembegroeing los gekomen.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Maar tegen half 9 begint er toch weer wat vis te azen, maar een stuk minder dan begin de week, slechts een triplet vandaag en voor de rest allemaal enkelingen en een enkele doublet.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Het aas is nog steeds van goede kwaliteit, als je ze maar verzorgt en de koelbox goed koud houd, blijven ze gemakkelijk een week goed, vanuit Nederland.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We vangen tussendoor ook nog wat mooie maatse vis en dat komt goed uit, want we willen vanmiddag gefileerde bot en schar eten.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Als we stoppen, loopt de laatste onderlijn een 10 meter uit de kant vast met vis eraan, dus ik ga even mijn waadbroek uit de auto halen en red zo mijn onderlijn met de vis eraan.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We nemen een 5 vissen mee huiswaarts en fileren deze en halen ook de vel er af, wat bloem en viskruiden erop, in de hete olie en smullen maar, verser kan niet!

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Na de middag kijken we weer een paar afleveringen van Gooise vrouwen en zien een vrouw op de fiets aan komen rijden, die vis getuig met laagwater gaat uitzetten, dit doet ze om de 2 dagen en de andere dag gaat ze, het getuig eruit halen.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Maar ik heb verzuimt om te gaan kijken, wat ze nu precies vangt, ik denk Tarbot of Zeeforel? In de avond maak ik macaroni uit de wok en we maken plannen om morgen naar Moesholm te gaan, de Forelvijver in Thorsager, dus de spinhengeltjes met shimanomolentjes in orde gebracht en onderlijntjes klaar gelegt in de auto en dromen maar over de laatste dag, we besluiten geen wekker te zetten, maar wie al eerder met mijn naar Denemarken zijn geweest, weten dat ik die meestal niet nodig heb!

Dag 7, Vrijdag 10 Mei Om 5 uur ben ik wakker en dan is ons Marian ook wakker, gauw broodjes kaas gesmeerd, koffiekan gevuld en weg zijn we en om half 7 rijden we de straat van de vijver in.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

We betalen voor 4 uur vissen 130 Deense kronen(18€) per hengel en beginnen om kwart voor 7 met vissen en het begin is werkelijk overdonderend!

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Als je met 16/100ste onderlijntjes vist, krijg je vaker beet, dan met dikkere onderlijnen, maar moet je de vis wel de baas laten tot hij uit getobt is en op zijn zijde naar je schepzak glijd!

 

Ppfff, dat duurde lang en er volgen er nog meer, links van me zit een Duitser die er maar 2 heeft en rechts zitten 3 Denen, die er samen 1 hebben in hetzelfde tijdsbestek.

Ik vang er 7 in totaal en stop om half 10 in plaats van kwart voor 11, omdat we meer dan genoeg hebben, want deze gaan wel mee naar huis!

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Gauw in de aanwezige schoonmaakruimte de ingewanden eruit en bij de 5 grootste, die niet in de stoompan passen, de koppen eraf en de 2 kleinere ga ik met kop en al opmaken als gestoomde forel.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Bij het huisje aangekomen, de vis gewassen en 4 stuks in de vriezer gedaan en de andere aan Birger en Helle gegeven, waar ze heel blij mee waren en tevens hebben we alvast afscheid genomen, na een geweldige week, echt helemaal top, er gaat toch niets boven een vakantie met je eigen vrouw, lekker rustig bijkomen, met vrienden is ook erg gezellig en leuk, maar op een andere manier en daar zie ik ook weer erg naar uit!

Na de lunch de auto alvast volgeladen, met alle ingepakte hengelspullen en al wat we alvast kunnen missen.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Daarna nog een paar afleveringen van Gooise vrouwen.

(Vis)Vakantie Jutland(Fjellerup)

Laat in de middag komt Birger nog even langs om ons een goede terug reis te wensen en ons te bedanken, maar wij bedanken hem nu juist en we mogen de sleutel weer op de deur laten.

Dan gaan we slapen en om 2 uur in de nacht rijden we op ons gemak huiswaarts en arriveren thuis om half 11 en blijk ik weer ziek te worden, buikgriep, alles komt er weer langs 2 kanten uit en maandag toch maar contact opgenomen met de spoedeisende van het Erasmus en het blijkt een voedselvergiftiging te zijn, waarschijnlijk de lapjes kipfilet als beleg, vandaag mijn ontlasting van vandaag naar het Erasmus gebracht voor onderzoek, of er een bacterie aanwezig is en nu dinsdagavond gaat het eindelijk stukken beter en morgen weer lekker aan het werk. Volgende week woensdad op controle en voor de uitslag van de ontlasting.

 

Tot de volgende!

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

23 reacties

 1. John > mei 14, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter en Marian,

  Mooi verslag en mooie foto’s van jullie vakantie!
  Ziet er goed uit en jullie hebben duidelijk genoten.
  Jammer dat je nog even goed ziek bent geweest, maar gelukkig hoefde je niet naar huis!
  Kijk er naar uit om volgende week ook die kant op te gaan!

  Groeten John

 2. Luc > mei 14, 2013

  Antwoord

  Hello Peter en Marian,

  Ziet er een mooie omgeving uit om te vertoeven . Kort tegen het water en geen boot nodig om vis te vangen, lekker genieten toch. En met je partner aan je zijde kan het al helemaal niet meer stuk. Leuk verslag alweer.
  Succes met je inventaris 🙂
  groetjes
  Luc

 3. paula > mei 14, 2013

  Antwoord

  hoi Peter en Marian
  wat een mooi verslag van jullie vakantie en mooie fot`s je kunt zien dat jullie genoten hebben en wat is her daar mooi.
  lieve grtjs Paula

 4. Alain Tulleneers > mei 15, 2013

  Antwoord

  Geweldig verslag van een geweldige ontstress vakantie .het doet jullie beiden goed , en er weer vol tegenaan.

 5. Nico > mei 15, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter en Marian. Wat een mooie foto””s en een prachtig verslag. En het zag er ook mooi uit daar en lekker van genoten.

  Gr Nico.

 6. ronny > mei 15, 2013

  Antwoord

  Mooi verslag Peter van een mooie vakantie!
  Greets, Ronny

 7. Leo > mei 15, 2013

  Antwoord

  Hey, Peet

  Mooi verslag van een geweldige vakantie. Jammer van wat ongemakken die toch ook weer wat spanning oproepen, maar lekker relaxed genoten met de vrouw: helemaal top!

  Het beste verder en vangse; er zullen best nog meer sessies komen….

  Mvg,

  Leo

 8. Johan > mei 15, 2013

  Antwoord

  Geweldig verslag en prachtige foto’s. Weer echt genieten

 9. Johan het (loze) vissertje > mei 15, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter; Schitterend verslag weer. Het is toch fijn dat je samen met je vrouw een schitterende hobby kan delen, en alles even aan de kant kan zetten. Hopen dat volgende week woensdag alles in orde is. Sterkte.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 10. Huib > mei 15, 2013

  Antwoord

  hey Peter,

  geweldig mooi verslag van jullie vakantie!

  grtn huib

 11. meunenmaaier > mei 15, 2013

  Antwoord

  Mooi verhaal weer Peter!
  Goed dat je er weer volop van genoten hebt, behalve van het broodje kip dan. Echt mooie platten daar…

  gr!

 12. leon > mei 16, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Geweldig toch!! Zo hoort het, lekker genieten en leuk vissen top!En gewoon Vis eten volgende keer !!

  Groeten Leon,

 13. Frank Verhulst > mei 16, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter en Marian,
  Mooi reisje met het vrouwtje.Wat moet een man nog meer,vissen,eten en vogel…Jammer van de buikgriep,heb je misschien per abuis een zout piertje gesnoept,aan`t bier kan het niet liggen hé.
  En een wekker,weet jij hoe die werkt?
  Ook flinke regenbogen aan de put and take,proficiat.Zit er ook zeeforel?
  Groetjes Frank en Sandra.

 14. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2013

  Antwoord

  Hoi Frank, nee bier heb ik niet op!
  Die put en take, hebben we samen heel wat uurtjes doorgebracht he?
  Zeeforelstekken genoeg daar in de buurt van Gjerrild en Bonnerup, maar dat is voor de echte diehards net als jij!

  Groetjes peter

 15. Nico > mei 16, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter

  Na het lezen van je verslag heb ik er net ook een weekje Denemarken op zitten. Geweldig om lezen, met de vele beeldjes is het alsof je er zelf bij was.

  Grtz
  Nico

 16. Werner R, > mei 17, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Echt een mooie week gehad zo te zien, toch best wel redelijk weer..
  Nog 7 dagen dan moet je daar weer naartoe maar ik denk niet met tegenzin!
  Heb er zin in!

  Grtz. Werner R.

 17. Arno Koman > mei 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Voor de zeeforel hoef je geen volhouder te zijn hoor, wij zaten op de uiterste punt van het eiland,bij Hou ( of hoe je dat ook uitspreekt) en ik heb met een zager onder de dobber 2 mooie 50 plus forellen gevangen.
  Helaas waren de zagers niet meer zo levendig dus ik heb het maar 2 dagen uit kunnen proberen, het grootste probleem was nog onder de gepen te blijven vissen, want daar stikte het letterlijk van!!

  Groeten, Arno Koman

 18. Peter(Fishguppy) > mei 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Arno,
  is dat recent, of langer geleden?
  Heb er ook al diverse gevangen aan de zager, maar dan op de grond.

  Groetjes peter

 19. Arno Koman > mei 18, 2013

  Antwoord

  Ik ben eergisteren thuisgekomen…:-)
  Dus vrij recent ja.

  Groetjes, Arno

 20. Simon ( Scheveningen) > mei 20, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Ja, een tijd geleden dat ik een reactie heb geplaatst. Weinig tijd gehad, lekkages onder de vloer, nieuw laminaat etc etc. Maar nu gaan we er weer voor. Leuk verslag van je en wat fijn dat je dat samen met je vrouw hebt kunnen doen. Denk dat jullie een hele fijne tijd daar gehad hebben. Ja, soms kan een mosseltje wel eens je dag verzieken. Ik koop ze liever gewoon bij Simonis op Scheveningen, hoewel dat uiteraard ook geen garantie geeft!
  En de kipfiletjes kunnen ook wel eens een probleempje geven dus de uitslag van het Erasmus zal wel zijn ff geen mosseltjes en kipfilet! Verder alles in orde!
  Ik hoop ook snel weer aan de waterkant te kunnen staan, het kriebelt al een tijd lang!
  Hoop je snel weer te zien Peter!
  Groetjes, Simon

 21. Huberdina > oktober 5, 2018

  Antwoord

  Wat een leuk verslag, ik heb het met veel plezier gelezen. Je zet die hengelsport in een heel ander daglicht. Zelfs ik als vrouw krijg nu heel veel zin om naar Zweden, Noorwegen of Denemarken te gaan voor zo’n geweldige leuke reis ervaring, waarin vissen centraal staat. Erg leuk… Groetjes, Huberdina.

 22. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2018

  Antwoord

  Dank je hartelijk, Huberdina!
  Altijd leuk om te horen!

  Groetjes Peter

 23. jack jozen > oktober 5, 2018

  Antwoord

  Hoi Pedro das de goeie ouwe tijd ,en ik lees wel dat je toen wel een goeie bakpan had daar kon je alle soorten vis in bakken.Maar eigenlijk vang je nu nog de zelfde soorten Denemarken is super,zelf ook ook mee gemaakt he groetjes je vrind Jakie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *