Home Bootvis verslagen Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Advertenties

Vandaag was mijn makker, door omstandigheden, die wat minder zijn, in de gelegenheid om te gaan vissen en dat is iets wat het beste werkt, als je kop te vol zit, ff gezellig leegmaken dan! Dus in plaats van morgen, konden we vandaag al gaan en deze ochtend na 7 u werd ik opgepikt en daarna even langs Laurens Dixhoorn om kakkelverse mooie donkere leeglopers, een 8 ons + de tappen en mesheften die we bij hadden zou meer dan genoeg blijken te zijn, voor een leuke sessie en leuk zou tie blijken te zijn!

Om kwart voor 8 zijn we bij Dixhoorn en na een praatje gemaakt te hebben, altijd gezellig daar, vertrekken we na 8u richting Neeltje jans en daar komen we juist aanrijden, als er een boot naar buiten word geschut, dus net te laat of te vroeg en na het inschepen, vertrekken we tussen de steigers en na een telefoontje, zullen ze dadelijk, eerst van buiten een grote boot naar binnen brengen en daarna ben ik aan de beurt en dat duurt eigenlijk veel langer dan  we gewend zijn en later blijkt dat er daarom in de eerste week van december groot onderhoud wordt uitgevoerd en na kwart over 9, zijn we eindelijk onderweg naar onze beoogde stek en na half 10 gaan onze hengels te water en zoals altijd de laatste tijd, gaan we voortvarend van start, met enkelingen en doubletten, groot en klein en dan komen de tripletten al snel en er blijken mooie exemplaren bij te zitten, vooral de Wijtingen zijn groot en dik.

Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Al na een uur, mag Frank, degene die al de vis mee naar huis gaat nemen, hem al vast gaan schoonmaken, tussen het vissen door, omdat het emmertje al goed gevuld zit.

Wat een vis, in de Voordelta!

Hoe dichter we bij de kentering komen, hoe vaker we tripletten vangen

Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Als dan het keren van het getij daar is, worden onze ankerloodjes omgewisseld, door loodringen, zodat de boel toch wat beter blijft liggen, maar toch niet telkens je gehele onderlijn in de ankers verward zit! Maar de vangsten gaan stevig door en ondanks dat, begrijpen wij niet goed, dat een aantal bootjes, dan juist er voor kiezen om richting het strand te gaan liggen?

Wij blijven met het zwenken van links naar rechts met de boot gewoon onze vissen vangen en eigenlijk best veel.

Wat een vis, in de Voordelta!

As de vloed erin komt, mag het Oostende lood er weer aan.

Wat een vis, in de Voordelta!

En ik word weer dood ongelukkig van zo’n kapotte panvis, onbegrijpelijk dat ze mij altijd moeten hebben, die oneetbare vissen en dan nog wel een van 41cm en hij mag weer zwemmen.

Wat een vis, in de Voordelta!

Maar goed nieuws, heel binnenkort gaan misschien pastoor en misdienaar, met me mee vissen en die 2 zijn er in gespecialiseerd, om mischien de hele voordelta te ontdoen, van de kapotte panvissen? Het zullen er wel te veel zijn vrees ik?

Als de stroming erin komt, hebben we al een mooie kluts vis schoon gemaakt.

Wat een vis, in de Voordelta!

We blijven onze visjes nog vangen en ook nog wat anders, een KLM, die ik vang word opgevangen door Frank.

Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Gelukkig heeft hij al meer met dit mes gesneden en hij wordt deskundig onthaakt!

We vissen nog even verder en hoe meer stroming er komt, met de vloed, hoe kleiner de vissen worden, we vangen nog wel wat maatsen tussendoor, maar de meesten gaan retour en terwijl de bootje nu naar het ondiepe gaan, besluiten wij er de brui aan de geven, we houden de vis niet meer in de emmer en moeten hem in 2 emmers doen.

We varen lekker snel met de stroming mee, mooi kruisen met begin 40 km/h en liggen al snel voor de sluis te wachten met nog 3 boten en wat duurt het weer lang en Frank gaat helemaal op in zijn kuis activiteiten, hij kan niet alleen goed vissen!

Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Wat een vis, in de Voordelta!

Als we eindelijk weer binnen zijn, vul ik snel de benzine bij en we blijken weer een liter of 6 te hebben opgevaard, meer hoeft dat echt niet te zijn, vis zat op een km of 7 en dan varen er zoveel boten veel verder? Zo blijft vissen heel erg leuk|!

Donderdag misschien nog eens een sessie voor mezelf?

Was weer een topdag, van 9.30 tot kwart voor 3 gevist, dus nog geen 5 uur. Wat hebben we gelachen en een plezier gehad, wat ik alleen zo veel kan hebben, samen met Frank.

Groetjes Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Nico > november 8, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Dat is te zien op de foto’s veel plezier en lachen daar ga je ook voor weg samen. Ook zoals gewoonlijk van je prachtig verslag met mooie foto’s genomen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Jack > november 8, 2017

  Antwoord

  Hoi stoere vissers wat een vangsten dat was weer een super dag en het fototoestel doet het ook nog steeds perfect en wat een lol,maar dat zijn wij ook gewend[Pastoor en Misdienaar]ik hoop dat we binnenkort ook zo,n dag mee mogen maken op jou boot dat word gegarandeerd ook lol,en geen super vis terug zetten van 41 centimeters Hi Hi zo tot horens groetjes Jack.

 3. Alain tulleneers > november 8, 2017

  Antwoord

  heey mannen,mooie visserij en een prachtige ontspanning bij de inspanning.Grtz.Alain

 4. Henry > november 9, 2017

  Antwoord

  Hey visvrienden, een verslag om van te smullen. Bijgaande foto’s tonen aan dat jullie samen ook weer veel lol gehad hebben, daarbij binnen 5 uurtjes nog een prachtige partij vis naar boven takelend kun je inderdaad spreken van een topdag.
  M’n hengels liggen te sidderen om ook ‘ns zo’n dagje mee te mogen maken.

  Groetjes, Henry

 5. Paul > februari 13, 2018

  Antwoord

  Mooi verslag, mooie foto’s ook van genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *