Home Gastvissers Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Advertenties

Hoi Peter en andere medevissers en lezers,

Zaterdag 07-03 stond er weer een wedstrijd gepland van WSV Reimerswaal. Donderdagavond al pieren gestoken en een paar witte, vrijdag slikzagertjes gehaald dus we waren er klaar voor.

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Rond 12.15 aan de dijk bij Waarde 14 aangekomen eerst even een gezellig praatje en gelijk de plaatsen verloot. Richard en ik hadden een bisnummer en zaten op plaats 8 en 9. Nummers waren vanaf 8 uitgezet dus dat was een kopplaats. Toen we de dijk overkwamen was er nog een paar meter slik te zien waar we zaten (rond 17.00 hoog water) terwijl er op de hoge nummers al een meter water aan de kant stond. Vooraf gedacht om onder het kantje te vissen, toch maar besloten om ver weg te beginnen omdat er nog geen water onder de kant stond.

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Om 13.00 ging de toeter en vlogen de lijnen het water in.

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Er waren rond de 30 vissers aanwezig dus de opkomst viel niet tegen. Over de eerste 1.5 uur kunnen we kort zijn, bijna geen vis aan de kant zien komen. Daarna begon het een beetje te lopen bij mij. Eerst een klein zeebaarsje, gelukkig die nul is weg.

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Volgende draai weer een zeebaarsje.

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Even later Richard een botje onder de kant terwijl ik dik over de 100 meter moest gooien om een visje te vangen. Nog maar eens onder de kant geprobeerd maar ze zaten er echt niet. Lood weer verwisseld naar 230 gram ankerlood (het was springtij) en knallen maar. Even later kwam er een botje aan geklapperd. Om kwart voor 4 voor de laatste keer ingegooid, spullen alvast opruimen en om 16.00 ging de toeter voor het einde van de wedstrijd. Richard draaide er nog een zeebaarsje uit en bij mij zat er de laatste draai nog een botje van 20 cm aan.

Wedstrijd verslag WVS Reimerswaal

Eerste was Marco Mol met 6 visjes. Mijn 4 visjes waren goed voor een 5e plaats. Het was weer heerlijk genieten aan de waterkant.

Ik wil nog even een wedstrijd voor de jeugd (t/m 20 jaar) onder de aandacht brengen namelijk de OPEN ZEEUWS JEUGD KAMPIOENSCHAP KUSTVISSEN. WSV Reimerswaal organiseert al enige jaren deze wedstrijd en dat is een groot succes. De laatste jaren zitten we rond de 70 jeugdvissers die deze wedstrijd mee vissen. (grootste jeugdwedstrijd van nederland!!!) Deze wedstrijd zal op 2 MEI plaatsvinden aan de dijk bij Waarde 12, 13 en 14. De wedstrijd is in 2 categorieën t/m 14 jaar en 15 t/m 20 jaar, zodat een 12 jarige niet tegenover een 18 jarige staat. Dus als er jeugdvissers zijn die graag eens een echte wedstrijd mee willen vissen, geef je dan snel op voor 25 APRIL. Hoe je je kunt opgeven en verdere informatie over de locatie, prijsuitreiking, wedstrijdreglement enz. staat op de website van wsv reimerswaal, WSV Reimerswaal Als het niet lukt via de link gewoon even bij google wsv reimerswaal intoetsen en dan onder het kopje jeugd kun je alles vinden, zelfs de verslagen van 2014 en 2013 staan erop, kun je alvast lezen hoe het er de vorige jaren aan toe ging zodat je niet onvoorbereid aan de waterkant verschijnt. Bij deze roep ik dus alle jeugdvissers op om deze wedstrijd mee te doen. Hoe leuk is het dat je jezelf een jaar lang Zeeuws kampioen mag noemen!!!!!

Met vriendelijke groet, Joost de Dreu.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > maart 9, 2015

  Antwoord

  Hey Joost, geweldig dat jullie weer begonnen zijn en de baarsjes zitten er weer vroeg!

  Mooi dat je het jeugdvissen promoot! Is toch de toekomst!

  Groetjes Peter

 2. zeehondetemmer > maart 10, 2015

  Antwoord

  Hoi Joost.

  Leuk verslag van je en ook mooie foto’s er bij
  Jammer dat het nog niet veel was. Maar jij had al vroeg zeebaarjes gevangen en ook. En ook dat jij een oproep doet aan de jeugd om mee te doen met vissen. Is toch achteraf de toekomst later.

  Gr Nico

 3. Elmo > maart 10, 2015

  Antwoord

  joost, dankjewel dat je de oproep gelijk hebt meegenomen. Keurig verwoord.We hopen op een nóg grotere opkomst dan voorgaande jaren. Diverse grote sponsors hebben nu al toegezegd met alle plezier hun steentje bij te willen dragen. wat betreft de vangst is het jou beter gelukt dan mij. Ik moest tot het eindsignaal wachten op mn eerste visje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *