Home Gastvissers Jack Peelman, vissen aan Vlissingen strand

Jack Peelman, vissen aan Vlissingen strand

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Al weken keek ik uit naar geschikte strandwind, op mijn favo stekje aan Vlissingen heb je nood aan een noordelijke windrichting wil je een beetje comfortabel, met wind in de rug vissen. Afgelopen week zag ik op windfinder dat het eindelijk ging gebeuren, en nog wel op zaterdag. Perfect zo dacht ik, om eindelijk nog eens wat scharren te meppen. Toen kreeg ik het getij in de gaten,… ellende, precies op de dag dat de wind gunstig zou zijn en ik geen andere verplichtingen had viel laagwater rond 03.30u. Nu goed, dan laten we onze slaap maar voor een keer voor wat het is.

Gisterenavond rond 22.00u stapte ik in de auto voor een ritje richting strand, jammer genoeg hadden m’n maatjes andere verplichtingen dus moest ik alleen aan de bak. Rond 23.00 draaide ik de parking van de tennisbaan op, gelukkig was de poort deze keer geopend dus hoefde ik geen end te sjouwen met mijn spullen. Als snel stond ik weer op het strand en kon aan mijn nachtelijk visavontuur beginnen. Onderweg had ik al enkele fikse buien over me heen gekregen, een weerbeeld dat de gehele nacht zou aanhouden. Minder prettig dan droog te kunnen vissen maar met de wind netjes in de rug viel het al bij al nog wel mee.

Ik ging vrijwel meteen in de vis, opende met een kleine wijting en een leuk scharretje. Vangerij was vrij eentonig gedurende de nacht, micro wijting, op 2 exemplaren na uitsluitend kleintjes. Scharren zaten er zeker genoeg ik kon er 20 tot aanbijten verleiden, jammer dat de grootste van die vuile groene krengen waren.

Jack Peelman, vissen aan Vlissingen strand

Rond 04.00u, het water was toen alweer anderhalf uurtje aan het opkomen was het aasbakje en mijn hoofd voldoende leeg om terug op te kramen. Een eenzame maar geslaagde nacht!

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > januari 21, 2020

  Antwoord

  Hey Jack, een erg leuk te lezen verslag weer, met een redelijke vangst, wat weer meegenomen is.
  Ik zie er de vuile schar niet tussen zitten?
  Heb zelf de proef op de som genomen, de laatste maal en er is totaal geen verschil in smaak met de schone schar, alleen het zicht stoot wat af en meestal zijn ze wat magerder, maar dat moet iedereen natuurlijk voor zich zelf beslissen wat ermee te doen?
  Maar meestal zet ik ze zelf ook terug, als ik vis genoeg in de vriezer heb.

  Groetjes Peter

 2. Jack Peelman > januari 21, 2020

  Antwoord

  Klopt Peter, het resultaat was niet verkeerd.

  Wat betreft die groene scharren,… Tsja ik weet het niet hoor, ziet er mij gewoon niet smakelijk uit. Ik neem de gave exemplaren graag mee maar die groene misbaksels mogen weer zwemmen.
  Zoals je schreef, ieder zijn ding.

  Groetjes,
  Jack

 3. Jack Jozen > januari 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Naamgenoot.
  Petje af voor zo,n doordouwer midden in de nacht in de regen helemaal alleen en verlaten.Maar gelukkig toch ook weer met vis naar huis,de inspanningen waren niet voor niks je hebt er een mooi verslag van gemaakt veul groetjes uit mistig Veldhoven.

 4. Nico > januari 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack. Jammer van die regen maar achteraf toch nog mooie vis gevangen. En daar een leuke foto van gemaakt met een verslag er bij mooi hoor. En dan helemaal alleen staan en dus plek zat toen daar.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 5. Henry > januari 21, 2020

  Antwoord

  Hallooo Jack,

  Een leuk verslag van je nachtelijk visavontuur aan het Nollenstrand. Maatse wijting schijnt over de hele linie slecht te vangen te zijn. Ondanks het mindere weer toch ’n lekker maaltje schar voor het thuisfront. Ik hoop dat m’n trouwe vriend Sjakie op korte termijn ’n dagje vrij kan maken zodat ik samen met hem ook het visjaar 2020 kan gaan openen, ik heb er ontieglijk veel zin in !!!

  Groetjes, Henry

 6. Eldert > januari 21, 2020

  Antwoord

  Ha Jack,
  Lekker bezig geweest waar wij s Middags gestopt zijn. Leuk vissen daar ook omdat je niet zo,n roteind hoeft te lopen zoals bij de grote parking.
  En groot gelijk dat je weer lid geworden bent van de club. Misschien dat we elkaar eens zien bij een wedstrijdje?
  Groet, Eldert

 7. hugo > januari 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Bij zulk getij is het altijd leuker om met twee te zijn maar als de beet er goed inzit dan heb je voor dit alles geen oog meer.Toch weer een mooie visserij gehad Jack,veel succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *